Tapahtumat

ARCHITECTURE SPEAKS! -luentosarja

ARCHITECTURE SPEAKS! on kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista. Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston järjestämä luentosarja tuo Suomeen kiinnostavia toimijoita kertomaan ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Professori Jenni Reuterin kuratoima luentosarja on englanninkielinen.
Architecture speaks logo

Sheila Kennedy
Kennedy & Violich Architects

Keskiviikkona 29.1.2020 
kello 13:15, luentosali A1, Otakaari 1X, Espoo

kello 18, Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, Helsinki

Osallistuminen Arkkitehtuurimuseon luennolle museon sisäänpääsymaksulla 10/5/0 €, Museokortti.
Maksuton Aalto-yliopiston opiskelijoille.

Yhdysvaltalainen arkkitehti, innovaattori ja arkkitehtuurikasvattaja Sheila Kennedy on laajalti tunnustettu saavutuksistaan materiaalitutkimuksessa ja uuden sukupolven tarpeisiin vastaavassa infrastruktuurisuunnittelussa. Hän toimii arkkitehtuurin professorina MIT:ssa ja on yksi poikkitieteellisen, yksityise KVA Max -tutkimusyksikön perustajista, työskennellen sen materiaalitutkimuksen osasto MATx:n johdossa. Organisaatio tekee yhteistyötä liike-elämän, kulttuurilaitosten ja julkishallinnon kanssa uusia materiaalisovelluksia ja kestäviä, ”pehmeän” infrastruktuurin taktiikoita kaupunkeihin sekä kaupungistuville alueille kehittäen. MATx -laboratorioiden Portable Light -projekti voitti vuonna 2009 Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelman Energy Globe Awardin. Projektissa kartoitettiin käyttötapoja aurinkoenergiaa kerääville kuiduille ja tekstiileille heikosta energiahuoltovarmuudesta kärsivillä kehitysalueilla.
 
Kennedyn hiljattain suunnittelemia rakennuksia ovat muun muassa julkisen liikenteen lauttaterminaali Manhattanilla, Tozzerin antropologian talo Harvardissa ja hiilineutraali Soft House -asuinrakennuskokonaisuus Hampurissa. Hänen töitään on julkaistu laajalti mediassa ja niitä on ollut esillä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa, MoMA:ssa, Cooper Hewitt -designtriennaalissa sekä Vitra Design Museumissa.

– Törmäsin ensimmäistä kertaa Sheila Kennedyn töihin hänen materiaalitutkimustensa kautta. Hän kehittää muun muassa energiaa kerääviä tekstiilejä. Suunnittelijana ja opettajana hän pohtii miten voi rakentaa kestävämmin, sanoo luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.

Tulevat luennot:

Keskiviikko 12.2.2020
Dirk Somers | Bowenbouw Architectuur

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu