Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työpajat

Piirustus ja maalaus

Piirustus- ja maalausstudioissa järjestetään sekä ydin- että valinnaisia kursseja elävän mallin piirustuksessa, vapaan käden piirustuksessa sekä modernissa taiteessa.
Drawing and painting

2D- ja 3D-taideteosten tekemiseen tarkoitettuja ateljeetiloja käytetään Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tarjoamien yhteisten, vapaasti valittavien sekä TAITE -kurssien järjestämiseen. Ateljeita käytetään lisäksi Aalto-yliopiston tarjoamien Avoimen yliopiston kurssien toteuttamiseen.

Ateljeet ovat joustavia tiloja, joita voi muunnella kurssien erilaisia tarpeita varten. Perinteisen piirustuksen ja maalauksen lisäksi ateljeita voi käyttää myös installaatioiden luomiseen sekä kuvanveiston perusteiden oppimiseen. Suurimmasta osasta ateljeista löytyvät perustarvikkeet sekä työtasot tai maalaustelineet.

Löydät työpajan yhteistiedot ja voit tehdä työtilavarauksia kirjautumalla Aallon verkkosivuille.

Ateljeet sijaitsevat osoitteissa:

  • Metallimiehenkuja 4, 3. kerros, Ateljee-luokka 301a/301b
  • Metallimiehenkuja 2, 1. kerros, luokat: Valimo 105, Kajuutta 111 ja Kajuutta 112
  • Otakaari 1 X, A-siipi, 3. kerros, luokat: 2D Ateljee A304-A307 ja 3D Ateljee A308-A309
  • Otakaari 1 X, A-siipi, 2. kerros, luokat: Art Studio A221-A222
  • Otakaari 1 X, A-siipi, 1. kerros, luokat: Väriopetus A124-A125a

Ateljeita varataan vain kurssikäyttöön. Muihin paitsi Metallimiehenkuja 4:seen ei voi ottaa yksittäisiä varauksia tai antaa työskentelylupia yksilötyöskentelyyn. Ainoastaan Metallimiehenkuja 4:sen 3. kerroksen ateljeeseen 301a/301b voivat opiskelijat varata yksilötyöskentelyn aikoja. Varaaminen tapahtuu MyCoursesista ARTS Infra workshop accessista, mistä muidenkin pajojen aikoja voi varata.

Kaikki pakollisten kurssien kurssimateriaalit saa työpajamestarilta yhteistyössä kurssin järjestäjän kanssa. Mikäli työskentelet omilla materiaaleilla ja olet epävarma saako niitä käyttää ko. tilassa niin ota yhteyttä pajamestariin. Pakollisten kurssien perusmateriaaleihin kuuluvat paperit, piirustusvälineet, akryylimaalit ja savi. Nykyään perinteisiä öljyvärejä ei saa käyttää yliopistomme tiloissa. Ainoastaan vesiliukoisten oljyvärien käyttö on sallittu pelkästään Metallimiehenkuja 4:n Ateljeessa.

Työpajamestarit valmistelevat ateljeet kurssitöitä varten. Kaikki ateljeetilojen käyttäjät osallistuvat työtilojen puhtauden ja turvallisuuden ylläpitoon.

Lisätietoja voi kysyä piirustuksen ja maalauksen työpajamestarilta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: