Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työpajat

Monimateriaalityöpaja

Monimateriaalityöpaja on joustava oppimis- ja tutkimusympäristö, joka mahdollistaa sekä kurssimuotoisen opetuksen että yksilötyöskentelyn mm. muotoilun, kuvataiteen ja arkkitehtuurin alueilla.
Arts_Infra - Multi-Material Work workshop by Jaakko Kahilaniemi
Monimateriaalityöpaja, Otaniementie 14, G-kerros, huone R001

Tilassa valmistetaan erilaisia prototyyppejä, taideobjekteja ja malleja. Tyypillisiä tilassa työstettäviä materiaaleja ovat puu, metalli, muovi ja kartonki, mutta nimensäkin mukaisesti mikään käyttöturvallinen materiaali ei ole työpajassa kielletty. Tilassa työskennellään pääasiassa käsityökaluilla sekä kevyillä sähkö- ja paineilmalaitteilla.

Monimateriaalipaja sijaitsee Väreen G-kerroksessa ja koostuu kolmesta huoneesta

  • Penkkisalissa (R001) on noin 30 korkeussäädettävää ja pyörillä varustettua työpöytää. Salissa on käytettävissä laaja valikoima erilaisia puun, muovin ja kartongin ym. työstämiseen tarkoitettuja käsityökaluja sekä akku-, valovirta- ja paineilmakäyttöisiä laitteita. On huomattava, että eri materiaalien käsittelyyn liittyvä erityistyöstö suoritetaan aina niihin erikoistuneilla työpajoilla. 
  • Metallityöhuoneessa (R002) on noin viisi korkeussäädettävää ja pyörillä varustettua työpöytää sekä kaksi jalometallityöskentelyyn tarkoitettua kultasepän työpistettä perusvarusteineen. Tilassa on valikoima metallin työstöön tarkoitettuja käsityökaluja sekä paineilmalaitteita. Lisäksi huoneessa on käsikäyttöisiä metallin leikkaamiseen ja taivuttamiseen tarkoitettuja työstökoneita. On huomattava, että kaikki kipinöivä- ja tulityö on tehtävä niihin erikseen tarkoitetuilla työpajoilla.
  • Hiontahuone puumateriaaleille (R003) on varustettu korkeussäädettävällä imupöydällä. Tilassa voi käyttää sähkö- tai paineilmakäyttöisiä hiomalaitteita. On huomattava, että hiottavasta materiaalista ei saa irrota mitään kipinöivää tai mineraalipölyä
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: