Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työpajat

ARTS työasematiimi

Aalto ARTSissa on tarjolla tutkimuksen ja opetuksen käyttöön yhteiskäyttöisten IT-luokkien lisäksi monenlaisia työasemaympäristöjä, muun muassa erilaisia videoeditointiyksiköitä, pienimuotoisia äänistudioita, värihallittu IT-luokka sekä muita erikoistiloja, esimerkiksi palvelusuunnittelun prototypisointiin soveltuva Sinco-laboratorio.
Sekä IT-luokkiin että erikoisitiloihin on asennettavissa kattavasti erilaisia ohjelmistoja. Olemassaolevia tiloja voidaan myös räätälöidä tarpeiden mukaan niin laitteiston kuin ohjelmistojenkin osalta.
Arts_Infra - Workstations Workshop by Jaakko Kahilaniemi

Ajankohtaista

Arts_Infra - Weaving Workshop by Jaakko Kahilaniemi
Kampus, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Artsin työpajojen uudet aukioloajat

Artsin työpajat siirtyvät uusiin aukioloaikoihin 13.9. alkaen. Työpajoissa tulee olemaan kolme eri aukiolomallia kunkin työpajan luonteen mukaan.
Computer setup in Remote teaching studio
Kampus Julkaistu:

Uusi etäopetusstudio Väreessä

Väreessä on uusi etäopetusstudio hyvälaatuisiin Zoom- tai Teams-kokouksiin sekä luento- tai muihin tallennuksiin. Toinen vastaava tulossa myöhemmin.

Ajankohtaista

 • Käytäväkoneet toistaiseksi pois käytöstä koronassäänösten vuoksi.
 • Opiskelijoden pääsy koulun tietokoneille rajoitettua. Ohjeet MyCoursesissa kuten ohjeet työpajojen käyttöönkin.
  • Tällä hetkellä Aalto Spacen kautta (Mac-luokat M012 sekä A034 Otakaari 1:ssä) sekä sähköpostilla [email protected] kautta. (Muutokset mahdollisia)
 • Wacomin Cintiqeillä varustettu luokka on siirtynyt huoneesta M103 huoneeseen K103.

Värihallitut työasematilat

 • Tietokoneluokka F001 (ARTS/Väre). Tässä luokassa on 25 Apple iMac 27" työasemaa (2018), joissa on runsas valikoima ohjelmia valokuvauksen, graafisen suunnittelun ja perustason videoeditoinnin töiden tekemiseksi. Koneissa on täysi Adobe CC 2020 -paketti, Affinity Photo ja Designer, jne.
  Luokkatila on optimoitu värihallittuun työskentelyyn. Toisin sanoen valaistus ja tilan värimaailma on säädetty mahdollistamaan värien luotettava näkeminen monitorilla.
 • Työasematila F011 (ARTS/Väre). Tässä tilassa on kolme Apple iMac Pro 27" -työasemaa ja neljä HP Z8 Windows -työasemaa. Nämä ovat tehokkaita työasemia, jotka on varustettu erityslaitteilla ja -ohjelmistoilla. Huoneessa on A3-tasoskanneri, huippuluokan filmiskanneri, piirtonäyttöjä, värimäärittelymonitori (rec709) ja kontrollipaneeli videoeditointiin, digitaalisen piirtämisen ja maalaamisen, 3D mallintamisen ja fotogrammetrian ohjelmistoja.
  Täältä kannattaa aloittaa, jos haluat tutustua uusiin digitaalisiin työkaluihin tai tarvitset nopeutta työprosessiisi.

Erityistehtäviin tarkoitetut työasemat

 • Itsepalvelutulostuskoneet F008 (ARTS/Väre). Tilassa on kaksi Windows- ja kaksi Apple iMac 27" -konetta, joista kolme on tarkoitettu itsepalvelutulostukseen yhdellä A1- ja kahdella A2-tulostuskokoon pystyvällä tulostimella. Yhdellä iMac-koneella käytetään A3-kokoista tasoskanneria.
 • Pois käytöstä muuton vuoksi: Student Area K2 (ARTS/Väre). Tilassa on kaksi HTC Vive -konetta, jotka voi varata käyttöönsä Takeoutin kautta https://takeout.aalto.fi/vare/extended_reality_production
  Lisäksi tilassa on erilliskoneita ja erillisiä näyttöjä henkilökohtaisia kannettavia tietokoneita varten.
 • Pois käytöstä muuton vuoksi: Student Area K3 (ARTS/Väre) Tilassa on yksi HTC Vive -kone, jonka voi varata käyttöönsä Takeoutin kautta https://takeout.aalto.fi/vare/extended_reality_production
  Lisäksi tilassa on joitakin erillisiä näyttöjä henkilökohtaisia kannettavia tietokoneita varten ja kaksi Takeoutin kautta varattavaa pöytää. Pöydän varannut voi säilyttää materiaalejaan pöydällä koko varausajan. Pöydät voi varata osoitteissa https://takeout.aalto.fi/vare/production_facilities
 • ARTS special workstations computer lab M107. (ARTS/Väre). Pääasiassa Artsin opiskelijoiden käyttöön tarkoitetut animaatioon, graafiseen suunnitteluun ja muuhun visuaaliseen työskentelyyn soveltuvat Windows-tehokoneet Wacomin Cintiq-näytöillä.
 • ARTS special workstations computer lab K103. (ARTS/Väre). Pääasiassa Artsin opiskelijoiden käyttöön tarkoitetttu animaatioon, graafiseen suunnitteluun ja muuhun visuaaliseen työskentelyyn soveltuvat Windows-tehokoneet Wacomin Cintiq-näytöillä.

Peruskäyttöön tarkoitetut työasemat

 • Käytäväkoneet (ARTS/Väre). Väreen käytävillä on useita työasemia, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Apple iMac 27" -koneilla varustetut työpisteet ovat 1. kerroksessa P ja Q blokin edustalla sekä 2. kerroksessa J, M ja Q blokin edustalla. Windows-koneilla varustetut työasemat ovat 2. kerroksessa P blokin edustalla. Lisäksi 1. kerroksen Q blokin edustalla on yksi Microsoft Surface Studio -kone.
  Kahteen käytävällä olevaan Apple iMac 27" -koneeseen on kytketty skanneri. Skannerit on profiloitu ja niiden ajurit ja profiilit ovat kyseisillä koneilla. 1. kerroksessa P blokin edustalla on A4-skanneri, jossa on myös filmien skannausmahdollisuus. 2. kerroksessa M blokin edustalla on A3-kokoinen skanneri pintaoriginaaleille. Skannereiden kanteen on teipattu tiedot sopivista profiileista.
 • Tietokoneluokat. Tietokoneluokat ovat opiskelijoiden käytettävissä silloin kun niissä ei ole opetusta. PC-koneilla varustetut luokat Väreessä ovat L208, M101 ja R101. iMac-koneilla varustetut luokat Väreessä ovat F001 ja M102.
  Väreen huone M101 on varustettu Microsoft Surface Studio -koneilla.
  Otakaari 1:n A-siivessä PC-koneilla varustetut luokat ovat A046 ja A046a. iMac-koneilla varustettu luokka on A034.
 • Lainattavat kannettavat tietokoneet. Väreen Takeoutissa on kurssien varattavissa 16 Aalto Windows -kannettavaa sekä 12 Aalto Mac -kannettavaa. Muistathan tehdä varaukset ajoissa, mikäli haluat varmistaa saatavuuden. Lisätietoa ja ohjeet Väre Takeoutin sivulta.

Kirjaudu sisään, jos haluat nähdä yhteystiedot tai varata työasemia.

Tarkempia tietoja

ARTS Workstation team Application

Ohjelmat

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun luokkien tietokoneisiin on asennettu käyttöjärjestelmän mukana tulevien ohjelmien lisäksi opintojen kannalta keskeisiä ohjelmia.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työpajat
F011 iMac and Cintiq

Toimintatarpeet

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työasemat ja tilat tarjoavat runsaita mahdollisuuksia monenlaisiin toimintoihin ja välineitä erilaisiin tarpeisiin.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työpajat
M102 Mac lab

Luokat ja tilat

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työasemat on sijoitettu Väreessä ja Otakaari 1:n A-siivessä oleviin luokkiin ja erityistiloihin tiloihin.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työpajat
Going to help people in Väre.

Työasematiimin tarjoamat palvelut

Tietoa taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työasematiimin tarjoamista palveluista

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työpajat
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu