Taiteen laitos

Laura Isoniemi

Course Instructor
Laura Isoniemi
Laura Isoniemi. Photo: Eeva Suorlahti 2017

Laura Isoniemi

Taiteen maisteri, taidepedagogi ja IDBMPro. Isoniemi on toiminut freelancerina opetustyönsä ohella koko uransa.

Isoniemen opetusura on toteutunut Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hänen ammattisosaamisensa kiteytyy kokeellisen pintasuunnittelun, ideointimenetelmien ja luovuuden opetukseen muotoilussa ja suunnitteluajattelussa.

Hänen erikoisalueensa on monialainen kansainvälinen suunnittelu- ja taideopetus, josta julkaistiin 2019 kirja Kuviollinen mieli - Pintasuunnittelun luovia menetelmiä, Aalto ARTS Booksin kustantamana. Isoniemi on kokenut kansainvälinen kouluttaja; mm. Saudi Design Week 2019, Saudi Arabia, School of Fine Artsissa (Reykjavik, Islanti) 2019, Shanghai International College of Fashion and Innovationissa (Donghua University, Kiina) 2017–2019, College of Architecture and Urban planning - osastolla (Tongji University, Kiina) 2014 sekä Margaret Trowell School of Industrial and Fine Artsissa (Makere University, Uganda) 2007.

Hän on 2016–2017 Echoes – 100 Years of Finnish Design and Architecture näyttelyidean luoja ja yksi näyttelyn kuraattoreista sekä kansainvälisen, viidessä maassa kiertäneen näyttelyn tuottaja.

Isoniemi on aktiivinen ammattialansa järjestövaikuttaja, Ornamon hallituksen jäsen ja sen varapuheenjohtaja. Hän on osallistunut ryhmännäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

Tekstiiliteos ”Tyhjä takki ” 2016 kierrätysmateriaali, leikkaus, pellavatakki Isoniemi Laura
Tekstiiliteos ”Tyhjä takki ” 2016, Laura Isoniemi. Kuva : Eeva Suorlahti 2018.
Arviointitilanne, Uwas ,Avoin yliopiston kurrsi Visualised me, 2018 Aalto Yliopisto
Arviointitilanne. Kurrsi 'Visualised me', 2018. Aalto Yliopisto.

Lue uutinen aiheesta Kuviollinen mieli. Pintasuunnittelun luovia menetelmiä, Aalto ARTS books 2019, tästä: aalto.fi/fi/uutiset/kuviollinen-mieli-on-oppikirja-ja-ylistys-kasilla-tekemiselle

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: