Tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio 2019

Seuraava Aalto-yliopiston juhlallinen tohtoripromootio järjestetään seremoniaviikon aikana kesäkuussa 2019 Dipolissa. Akateemisista tapahtumista arvokkaimman juhlan isännöi tänä vuonna Sähkötekniikan korkeakoulu.
Newly conferred doctors at Aalto University 2018
Old conferment photo

Juhlallinen promootio on arvokas tapahtuma, jolla on Aalto-yliopistossa ja sen edeltäjissä pitkät perinteet. Kaikilla suomalaisten yliopistojen promootiotraditioilla on juurensa ensimmäisissä keskiaikaisissa yliopistoissa Italiassa ja Ranskassa. Nykyisin suomalaisten promootioperinteet ovat koko maailmassa ainutlaatuisia perinteikkyydessään.

Seremoniassa promovoidut tohtorit hyväksytään tiedeyhteisön täysvaltaisiksi jäseniksi. Symbolina yhteisöön liittymisestä tohtoreille annetaan erityinen tohtorinhattu professoreista, kunniatohtoreista ja riemutohtoreista koostuvan yleisön edessä. Promootioon kuuluvat perinteisesti myös juhlapuheet, juhlavat musiikkiesitykset sekä professorikulkue, joka aloittaa ja lopettaa juhlallisen promootioaktin. Promootio jatkuu illallisella sekä juhlatanssiaisilla, joiden aikana tanssitaan sekä salonki- että uuden musiikin tahtiin.

Aalto-yliopistossa järjestetään promootio joka vuosi. Seuraava juhlallinen tohtoripromootio on kesäkuun 14. 2019. Promootiota isännöi Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu.

Doctoral hats in Aalto University Conferment

Tohtorit, jotka ovat valmistuneet 1. kesäkuuta 2018 – 30. huhtikuuta 2019 välisenä aikana ovat oikeutettuja osallistumaan seuraavaan promootioon.

Jos suunnittelet  valmistuvasi 2018-2019 lukuvuoden aikana Aalto-yliopistossa, voit lähettää etukäteen sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla tammikuussa 2019. Promootioon rekisteröityminen alkaa kevään aikana.

Video ja kuvat

Juhlallinen promootio sekä promootiopäivällinen ja tanssiaiset onnistuivat hienosti. Julkaisemme tällä sivulla valokuvia sekä videokoosteen päivän tapahtumista. Hyviä muisteluhetkiä niiden parissa.

Lisätietoa Tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootiosta

juhlaillallinen_Sorjonen1

Dress code of the Ceremonial Conferment at the Schools of Technology

Dress code for the festivities of the Ceremonial Conferment of Degrees of the Schools of Technology.

Aalto University
Promootio_2018_akti_sorjonen

Tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootion ohjelma

Tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootion ohjelma 14.6.2019

Aalto-yliopisto
Act_conferment_18_1

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen promootioperinne

Promootio on akateeminen juhlatilaisuus, jossa vihitään eri tieteenalojen tohtoreita ja kunniatohtoreita ja osassa yliopistoja myös maistereita.

Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu