Radikaali luovuus on rohkeaa uudistumista, joka perusteellisesti muuttaa sitä, miten ihmiset, organisaatiot ja yhteiskunnat toimivat.

Paremman tulevaisuuden tekemiseen tarvitsemme kykyä kokeilla, käyttää mielikuvitusta, ennakoida, yllättyä, oppia epäonnistumisista sekä tehdä eettisesti perusteltavia päätöksiä. 

Radikaalisti luova vaihtoehto tuntuu usein aluksi mahdottomalta ja jopa naurettavalta. Riskinottokyky, ennakkoluulottomuus, nöyryys ja uteliaisuus auttavat eteenpäin. 

Students participating a science workshop

Mitä radikaalissa luovuudessa tapahtuu?

Aalto-yliopisto kehittää kulttuuria, toimintatapoja ja rakenteita, jotta radikaalille luovuudelle muodostuu mahdollisimman hyvät olosuhteet. Kutsumme kaikki mukaan luovaan yhteisöömme.

Tältä sivustolta löydät esimerkkejä, oppimismateriaaleja ja tapahtumia radikaalista luovuudesta. 

Voit tilata noin kerran kuussa ilmestyvän radikaalin luovuuden uutiskirjeemme. Siihen on koottu sisältöjä Aallosta ja yhteisömme ulkopuolelta.

Seuraa myös Instagram-tiliämme @aaltoradicalcreativity

Mistä radikaalissa luovuudessa on kyse?

Emilia Hernesniemen ohjaama dokumenttielokuva radikaalista luovuudesta sai ensi-iltansa 15.2.2024. Maailman muuttamiseen ei ole valmista kaavaa, vaan siihen tarvitaan radikaalia luovuutta. Haastamme kaikki mukaan pohtimaan, mitä on sellainen luovuus, jota maailma juuri nyt tarvitsee. 

Radikaalia luovuutta voi opiskella. Ilmoittautuminen kahden viikon mittaiseen kesäkouluun elokuussa 2024 on nyt käynnissä. Syksyllä 2024 tulossa on avoin verkkokurssi radikaalista luovuudesta.

A woman dancing in front of a big building

Dokumenttielokuva tarjoaa syväsukelluksen radikaaliin luovuuteen

Aalto-yliopiston oma dokumenttielokuva tarkastelee luovaa ajattelua mahdollisimman monesta kulmasta. Prosessi vaati myös paljetteja ja streetdancea.

Uutiset
Konfettia ja juhlavia värikkäitä nauhoja Helsingissä

Radical Creativity

Sukella radikaalin luovuuden moniselitteiseen määritelmään! Tutki sen monia tasoja selvittääksesi, mitä se merkitsee sinulle henkilökohtaisesti, ihmissuhteissa sekä suhteessa monimutkaisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Aalto-yliopiston kesäkoulu
Radical Creatives -elokuvassa luovuus löytyy sukeltamalla pinnan alle. Kuva: Hayley Lê

Aalto-yliopisto tarjoaa uutta dokumenttielokuvaansa yritysten ja yhteisöjen käyttöön – Ainutlaatuinen teos paljastaa, miten luova prosessi etenee

Yliopiston tuottama dokumentti näyttää 30 tapaa käyttää luovuutta työkaluna, ja haastaa työyhteisöt kehittämään omaa luovuuttaan.

Uutiset
Radical Creatives herokuva

Radical Creatives -elokuvan verkkosivu (ulkoinen linkki)

Dokumenttielokuva kertoo voimakkaan tarinan itseluottamuksen vahvistamisesta luovuuden kautta. Tällä sivulla tutustut elokuvan esiintyjiin ja tekijöihin tai voit järjestää tiimillesi elokuvanäytöksen.

Tuomas Auvinen Kuva: Mikko Raskinen

Voiko luovuutta mitata, johtaa ja siten kasvattaa liiketoimintaa? Tutkijat yhdistävät voimansa suomalaisyritysten kanssa

Business Finlandin rahoittama uusi LuovaLoikka-hanke haluaa tehdä luovuuden näkyväksi liiketoiminnassa.

Uutiset
Radical creativity and its axis: Outcome - process, individual – collective and intentional - serendipitous.

Miten aaltolaiset ymmärtävät radikaalin luovuuden?

Tänä vuonna käynnistynyt tutkimus selvittää, miten monitulkintaisesti ja kunnianhimoisesti määritelty strategian painopistealue vaikuttaa organisaation normeihin, identiteettiin ja työskentelytapoihin. Lue haastatteluyhteenveto tai varaa yksiköllesi työpaja.

Uutiset

Radikaalia luovuutta rakennetaan monesta näkökulmasta

Vihreään asuun pukeutunut Riikka Mäkikoskela istumassa keltaisella tuolilla sivuttain, nojaten käsivarrellaan tuolin selkänojaan. Taustalla on vaalea seinä, jossa on sinisiä, oransseja ja vihreitä aaltoilevia viivoja.

Avauksia: Luovuus näyttää suuntaa, kun kuljemme näkymättömyyden reunoilla

Riikka Mäkikoskelan pääkirjoitus Aalto University Magazinessa pohdiskelee rationaalisen järkeilyn, tunneälyn ja radikaalin luovuuden yhdistämistä uuden tiedon luomiseksi.

Uutiset
A colourful object from the Designs for a Cooler Planet exhibition.
Uutiset
Jani Romanoff ja Maria Joutsenvirta seisovat hymyillen ja rinnakkain pienen välimatkan päässä toisistaan valkoisen seinän edessä. Kuvan yläosassa näkyy kuparipintainen portaikko. Joutsenvirta näyttää heiluttavan oikeaa kättään, josta lähtee kuvanmuokkauksella luotu sähkövirtaa muistuttava vaaleansininen viiva kiertäen yläkautta kohti Jani Romanoffin päätä. Kuva: Jaakko Kahilaniemi.

Keskustelua: Resilienssi ei ole yksilön velvollisuus vaan yhteisön voimavara

Onko muuttuvassa työelämässä tärkeämpää taitoa, kuin valmius pysyä toimintakykyisenä vaikeissa muutostilanteissa ja palautua niistä pontevasti?

Uutiset
Viisi opiskelijaa rakentamassa installaatiota karkeassa projektitilass

Space 21 – projektitilaa kokeiluille

Space 21, koko Aalto-yhteisön käyttöön tarkoitettu projektitila, aloitti toimintansa keväällä 2022.

Uutiset
Tuomas Auvinen

Tuomas Auvinen: Kulttuurina radikaali luovuus

Luovuus on kokeilemista, ja siksi se on merkittävä taito kaikille alati muuttuvassa ja monitasoisesti verkottuneessa maailmassa.

Uutiset

Radikaalin luovuuden strategiset vastuuhenkilöt Aallossa

Lue lisää

A human diving under water. Photo: Hayley Le

Esimerkkejä radikaalista luovuudesta

Radikaali luovuus muuttaa toimintatapoja perusteellisella tavalla.

Radikaali luovuus
Leikkisä matematiikan professori Pauliina Ilmonen seisoo opiskelijoiden edessä luokassa taustanaan liitutaulu.

Opi radikaalia luovuutta

Radikaali luovuus on jatkuvaa oppimista: kokeiluja, mielikuvitusta ja toimijuutta.

Radikaali luovuus
Robin Gustafsson, Marcus Schmidt, Einar Amir and Ashish Mohite at the LaserTalks discussion.jpg

Radikaalin luovuuden yhteisö

Pääset mukaan verkostoomme osallistumalla tapahtumiimme tai poikkeamalla radikaalin luovuuden olohuoneella, Space 21:ssa.

Radikaali luovuus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: