Palvelut

Tupakointi Otaniemen kampuksella

Työnantaja on velvollinen huolehtimaan työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta työpaikoilla. Työpaikan savuttomuutta säätelee tupakkalaki. Alta löydät Otaniemen kampuksen sallitut tupakointipaikat merkittynä kartalle.
Aalto logo placed at campus on green pathway, photo by Mikko Raskinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Työnantaja on velvollinen huolehtimaan työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta työpaikoilla. Työpaikan savuttomuutta säätelee tupakkalaki; Tupakansavu ei saa johtua sisätiloihin. Päiväkotien tai esi- ja perusopetusta, ammatillista koulutusta tai lukio-opetusta antavien oppilaitosten ulkotiloissa ei saa tupakoida. (Tupakkalaki 549/2016).

Passiivinen tupakointi on tupakoimattoman henkilön altistumista tupakansavun myrkyille. Ei altisteta muita tupakansavulle esim. ulko-ovien edessä.

Aalto-yliopiston ja Aalto-yliopistokiinteistöjen savuttomuuskriteerit

Ulkoalueella mahdolliset tupakointipaikat ovat sijoitettuna vähemmän näkyvästi ja siten ettei tupakansavu pääse kulkeutumaan sisätiloihin. 

Tupakantumpit ovat muovia, ja sen lisäksi myrkkyä. Ne kuuluvat sammuttuaan roskikseen eivätkä esimerkiksi viemäriin tai maastoon. Tupakantumppien myrkyt saastuttavat vesistöjä ja niiden sisältämän muovilla on haitallisia vaikutuksia. Kalat, äyriäiset, valaat ja delfiinit pitävät muovia ruokana ja mikromuovia kertyy niiden ruoansulatusjärjestelmään. Vältetään mikromuovin kiertoa ravintoketjussa.

Ollaan vastuullisia ja tupakoidaan vain sallituilla tupakointipaikoilla sekä huolehditaan tupakantumpit vain niille tarkoitettuihin astioihin.

Sallitut tupakointipaikat Otaniemen kampuksella (kartta)

Työsuojelu

Tältä sivulta löydät lisätietoja ja ohjeita työsuojelusta ja turvallisuudesta .

Lue lisää
Kampuskuva
Tätä palvelua tarjoaa:

Aalto-yliopiston turvallisuus- ja aulapalvelut

Kampuksen turvallisuudesta vastaa Aalto-yliopiston turvallisuus- ja aulapalvelut yhteistyössä Aalto CRE:n kanssa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: