Palvelut

Tietoturvakartoitukset ja -auditoinnit

Tietoturvaryhmä toteuttaa tietoturvakartoituksia ja -auditointeja sekä automaattisia teknisiä kartoituksia. Yksiköille ja Aalto-IT:n tuotannolle tarjotaan myös mahdollisuus omien järjestelmien auditointiin Nessus-työkalulla.

Yksiköt voivat päästä skannaamaan omia verkkojaan Nessuksella, mikäli kohteen osoiteavaruudessa on vain kyseisen yksikön järjestelmiä. Pyynnöt osoitetaan tietoturvaryhmälle osoitteeseen [email protected]

Tietoturva-auditoinnin tilaus (yksikön tietoturvavastaavan kautta): [email protected] Tilauksessa tulee mainitta yksikkö, sekä auditoitavien laitteiden nimet tai IP-osoitteet.

Ominaisuudet

Tietoturvallisuuden asiantuntijat voivat kartoittaa ja arvioida järjestelmien tietoturvallisuuden, jotta ne olisivat varmasti tietoturvallisia

Tietoturvaryhmä toteuttaa erilaisia tietoturvallisuuteen liittyviä kartoituksia, arviointeja ja auditointeja sekä verkon välityksellä, että järjestelmiä ja palveluita paikan päällä analysoimalla. Tulokset toimitetaan sekä yksikön johdolle että tietoturvavastaavalle.

Tietoturvaryhmältä voi tilata tietoturva-auditoinnin myös yksikön teknisen ympäristön osille. Tätä suositellaan mm. järjestelmien käyttöönoton tai merkittävien muutosten yhteydessä sekä aina tarvittaessa järjestelmän perusturvallisuudesta varmistumiseksi.

Teknisten kartoitusten pääasiallisena työkaluna käytetään Tenablen Nessus-haavoittuvuusskanneria. Nessuksen tuloksia täydennetään ja varmistetaan myös muilla työkaluilla. Kartoituksia tehdään sekä automaattisesti määräajoin, että tarpeen mukaan joko asiakkaan pyynnöstä tai muun syyn kartoitusta vaatiessa. Kartoitusten tuloksia voidaan täydentää yliopiston ulkopuolelta käyttäen FUNETin Tutkain Nessus-palvelua. Yksiköille tarjotaan palveluun liittyen tulosten tulkintaa sekä opastusta haavoittuvuuksien käsittelyyn.

Nessus-haavoittuvuusskanneria tarjotaan myös yksiköiden ja Aalto-IT:n käyttöön soveltuvin osin näiden omien järjestelmien tutkimiseen.

Tuki

Tietoturvaryhmän yhteystiedot: [email protected] Palveluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa lähetä palvelupyyntö: servicedesk.aalto.fi Käyttäjätuki palvelee IT Servicedeskin aukioloaikoina.

Palvelua tarjotaan vain yliopiston omistamille ja/tai hallinnoimille järjestelmille.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: