Palvelut

Tee PDF/A-tiedosto opinnäytetyöstäsi

Käytä virallista LaTeX- tai Word-opinnäytepohjaa kun kirjoitat opinnäytetetyötäsi. Aloita kirjoittaminen hyvissä ajoin. Tee PDF/A-tiedosto työsi luonnoksen eri vaiheissa ja varmista, että tiedosto on valitun standardin mukainen. LaTeX-pohjalla syntyy suoraan PDF/A-2b-muotoinen tiedosto. Word-tiedoston muuntaminen tapahtuu karkeasti kahdessa vaiheesa, jossa jälkimmäisessä vaiheessa käytetään PDF-XChange-ohjelmaa lopullisen tiedoston luomiseen.

PDF/A on ISO-standardoitu versio PDF-formaatista. PDF/A on  pitkäaikaissäilytykseen ja arkistointiin tarkoitettu tiedostomuoto. 

Palauta opinnäytetyösi jossakin seuraavista PDF/A-standardin mukaisista tiedostomuodoista: PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a tai PDF/A-2b. Valitse PDF/A-2a-tiedostomuoto aina, kun se on mahdollista (Word:lla Mac:ssa ja Windowsissa se on mahdollista). Tällä hetkellä LaTeX-pohjalla saa vain PDF/A-2b-tiedostomuodon.

Tärkeintä on, että aloitat hyvissä ajoin: Jo paljon ennen kuin opinnäytetyösi on valmis, luo keskeneräisestä työstäsi PDF/A-tiedosto ja varmista, että se on PDF/A-standardin mukainen. Tämä neuvo pätee niin LaTeXin (Overleafin sekä oman koneen LaTeX-järjestelmän käyttäjät) kuin Wordin (Mac ja Windows) käyttäjille. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ennen työsi viimeistä palautuspäivää.

Käytä virallista opinnäytepohjaa, joka on saatavilla tästä (Wiki; pitää mahdollisesti kirjautua sisään):

LaTeX-opinnäytepohjan tiedosto

Word -opinnäytepohja

Seuraavasta löydät tarkat ohjeet PDF/A-tiedoston luontiin:

Tiedoston validointi tehdään osoitteessa:pdf-online.com

Suositellaan PDF-XChange PDF/A -tiedoston luomisessa tiedostomuotoa PDF/A-2a tai PDF/A-2b.

Validoitava tiedosto ladataan sivulle kohdasta "Select file to validate...".

Tiedostomuoto on oikea, mikäli validointi antaa seuraavanlaisen tuloksen:

File filename.pdf
Compliance pdfa-2a
Result Document validated successfully.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu