Palvelut

Aalto vhosts - staattisten sivujen palvelin

Aalto vhosts -palvelulla voidaan ilmaiseksi julkaista staattinen www-sivusto, esimerkiksi kun sivuston päivitystarve loppuu. Palveluun lisättyjen sivustojen sisältöä voidaan muokata tiedostopohjaisesti.

Kuinka lisään sivuston vhostsiin?

Lähetä palvelupyyntö: servicedesk.aalto.fi

Viestissä tulee olla seuraavat tiedot:

 • Sivuston toivottu nimi muotoa sivusto.aalto.fi.
 • Käyttäjätunnukset, joiden tulee pystyä muokkaamaan sivustoa
 • Pääkäyttäjän käyttäjätunnus, joka pystyy hallinnoimaan muokkausoikeuksia

Kuinka voin lisätä sisältöä?

Kirjaudu Aalto-tunnuksillasi webfiles.aalto.fi-palvelimelle.

Käytä palvelimelle kirjautumiseen Secure FTP (SFTP) -protokollaa tukevaa ohjelmistoa, kuten Aalto Windows-koneelta löytyvää WinSCP-ohjelmistoa.

Huomioithan, ettet voi kirjautua webfiles.aalto.fi-palvelimelle nettiselaimella.

Vain SFTP-yhteystapa toimii, pelkkä salaamaton FTP-yhteystapa ei toimi. Esim. Dreamweaverissa Secure FTP -asetuksen tulee siis olla päällä.

Ominaisuudet

Aalto vhosts on Aalto-yliopiston IT:n palvelu jolla julkaistaan staattisia www-sivustoja. Staattinen sivu on tiedosto palvelimella. Se näkyy selaimella aina samanlaisena ja muuttuu vain, jos tiedostoa muokataan palvelimella. Sisältö ei siis voi muuttua automaattisesti. Palvelu tarjoaa seuraavia toiminnallisuuksia:

 • Julkinen www-sivusto, jonka osoite voi olla esim. muotoa: sivusto.aalto.fi
 • SSI-tuki.

Mitään yksittäistä ohjelmistoa ei erikseen tueta palveluun liittyen vaan sisällöntuottajan on tarpeen tuntea tiedostopohjaisen www-sivuston ylläpidon perusteet palvelun käyttämiseksi. Palvelun sisältöä päivitetään lisäämällä tai muokkaamalla sivuja ja muita tiedostoja osoitteessa webfiles.aalto.fi SFTP (Secure FTP) / SSH -protokollan avulla.

Palvelu on tarkoitettu Aallon työntekijöille, opettajille ja työryhmille. Kirjoitusoikeus sisältöön on sivustokohtaisesti määritellyillä käyttäjillä jotka määritellään sivuston perustamisen yhteydessä. Ennen sivuston julkaisua käyttäjän on tarpeen sopia sivuston julkaisuosoitteesta Aalto-viestinnän kanssa sähköpostitse osoitteessa: [email protected]. Aalto-viestintä tarkastaa ja hyväksyy tai hylkää kaikki ulkomaailmaan näkyvät sivustojen nimet.

 • Palvelussa oleva sisältö on lähinnä pelkkää staattista sisältöä, ainoana poikkeuksena SSI-tuki joka on käytettävissä .shtml-tiedostoille automaattisesti ja .html/.htm-tiedostoille pyynnöstä.
 • SSI on käytettävissä omalla vastuulla, Aalto IT ei tarjoa käyttötukea tälle ominaisuudelle.
 • PHP ei ole käytettävissä.
 • Tietokannat eivät ole käytettävissä.

SSI-tekniikan tuki on käytettävissä esim. sivupohjia varten. Käyttöoikeuksien rajauksia sisältöön voi itse määritellä htaccess-tekniikalla. Levytilaa on jokaista sivustoa kohden käytettävissä max 100 Mt. Jos levytilan suhteen tarvitaan sivustokohtaisia poikkeuksia, ota yhteys IT Servicedeskiin ja asiaa harkitaan tapauskohtaisesti.

Rajoitukset

Sisällöstä vastaavat sivustojen sisällöntuottajat itse. Sisältöön ei oteta muilta osin kantaa paitsi selvästi käyttösääntöjä, tekijänoikeuksia tms. rikkovaan materiaaliin puututaan tapauskohtaisesti tarpeen mukaan

Tuki

Ongelmatilanteissa lähetä palvelupyyntö osoitteessa: servicedesk.aalto.fi Käyttäjätuki palvelee IT Servicedeskin aukioloaikoina.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: