Palvelut

Aalto Blogs | blogisivusto

Aalto Blogs tarjoaa mahdollisuuden opiskelijoille ja henkilökunnalle pitää ilmaista julkista verkkopäiväkirjaa. Päiväkirjan muokkaukseen voi jakaa oikeuksia muillekin. Kuka tahansa voi lukea palvelun verkkopäiväkirjoja.

Ominaisuudet

Palvelussa on Aalto-tunnuksen omaavien käyttäjien verkkopäiväkirjoja. Varsinainen sisältö palveluun tulee blogeista ja niihin liittyvistä postauksista, sivuista ja kommenteista.

Yksittäinen blogi koostuu päiväkirjamerkinnöistä (blog post), jotka esitetään blogin etusivulla aikajärjestyksessä, uusin ensin. Jos blogimerkintöjä on paljon, ne on sivutettu useammalle sivulle. Päiväkirjamerkintöjen lisäksi blogissa voi olla sisältöä staattisten sivujen (pages) muodossa, jotka ovat pysyvää tietoa sisältäviä sivuja. Tyypillinen käyttötarkoitus tällaiselle staattiselle sivulle on esimerkiksi lisätietojen tarjoaminen käyttäjästä. Staattiset sivut mahdollistavat blogin käytön myös kevyenä kotisivuratkaisuna. Päiväkirjamerkintöihin ja staattisiin sivuihin voi liittää kuvatiedostoja ja muuta mediaa. Päiväkirjamerkinnät voi luokitella kategorioihin, jotka ovat vapaasti ylläpitäjän määritettävissä.

Aalto Blogs tarjoaa rajatut mahdollisuudet mukauttaa blogin ulkoasua.

Blogeja voi normaalin lukemisen lisäksi tarkkailla myös ns. RSS-syötteiden avulla. Aalto Blogs luo automaattisesti RSS-syötteet joiden avulla voi seurata yksittäistä blogia tai siihen lisättyjä kommentteja.

Tuki

Blogit ovat näkyvillä julkisesti Internetissä ja kuka tahansa voi lukea ja kommentoida niitä, mutta uusien blogien luomiseen ja blogien ylläpitäjänä toimimiseen tarvitaan Aalto-tunnukset. Käyttäjät pystyvät kutsumaan toisia käyttäjiä omiin blogeihinsa ja antamaan heille lisäoikeuksia. Käyttäjiksi (subscriber, contributor, author, editor, administrator) voi kutsua ainoastaan Aalto-tunnuksen omaavia henkilöitä.

Blogien yksittäisiä päiväkirjamerkintöjä ja blogin staattisia sivuja voi kommentoida sekä sisäänkirjautuneena, että anonyyminä. Anonyymin kommentoinnin yhteydessä käyttäjältä kysytään CAPTCHA-varmennus, joka varmistaa, että kysymyksessä ei ole roskapostitusrobotti. Blogin ylläpitäjä voi poistaa ja muokata blogiinsa kirjoitettuja kommentteja.

Blogin ylläpitäjällä on mahdollisuus hallita bloginsa oikeuksia joustavasti. Aalto-käyttäjätunnuksen omistaville voi sijoittaa blogin osalta erilaisiin ryhmiin (subscriber, contributor, author, editor, administrator), jotka antavat käyttäjälle lisäoikeuksia blogin lukemisen lisäksi. Muille käyttäjille voi siten antaa oikeuden lisätä blogiin päiväkirjamerkintöjä, poistaa kommentteja ja ylläpitää blogia. Samoin ylläpitäjä voi määrätä bloginsa asetuksista, esimerkiksi siitä, vaativatko kommentit etukäteishyväksyntää ylläpitäjältä, suljetaanko vanhat kommentit automaattisesti ja missä laajuudessa sisältöä näytetään blogin eri sivuilla.

Palvelun tarjoaa Aalto-yliopiston oppimispalvelut (LES)

Ongelmatilanteissa lähetä palvelupyyntö osoitteessa: servicedesk.aalto.fi Käyttäjätuki palvelee IT Servicedeskin aukioloaikoina.

Palvelu varmuuskopioidaan joka yö.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: