Ohjelmat

Muotoilun ja muodin kandidaattiohjelma

Valmistuminen

Valmistumista haetaan Sisusta opintosuunnitelman (HOPS) kautta täyttämällä valmistumispyyntö. Sisussa valmistumista pyydetään ensisijaisen ajantasaisen opintosuunnitelman perusteella.

Opintosuunnitelma (HOPS) on pakollinen, koska Sisussa tutkintotodistukset muodostuu opiskelijan tekemän opintosuunnitelman ja sen kautta tehdyn valmistumispyynnön pohjalta. 

 1. Tarkista, että opintosuunnitelmasi on ajantasainen ja hyväksytty Sisussa. Laita tarvittaessa Oppimispalveluihin viestiä hyvissä ajoin, jos hyväksynnässä on ongelmaa tai opintosuunnitelmassa on muuta epäselvyyttä.
  • Jos opintosuunnitelmasi osat vaativat erillistä hyväksyntää, ovat sääntöjen vastaisia tai muussa valmistumisen estävässä tilassa, valmistumistasi ei voida käsitellä. Hae siis hyväksynnät ajoissa.
  • Varaa tähän vaiheeseen riittävästi aikaa, jotta virhetilanteet ehditään ratkaista ajoissa ja jottei valmistuminen siirry seuraavaan valmistumispäivään.
 2. Hae valmistumista Sisussa. Valmistumista haetaan opintosuunnitelman kautta täyttämällä valmistumispyyntö. Hakemuksen viimeinen palautuspäivä on myös todistukselle kirjattava valmistumispäivä (katso aikataulu alta). Huomaathan, että sinun on oltava ilmoittautunut läsnä olevaksi opiskelijaksi valmistumispäivänäsi. Katso Sisun valmistumisohjeet
 3. Muista vastata valtakunnalliseen kandipalautekyselyyn (linkki valmistumisen haun yhteydessä)
 4. Ilmoita maisteriohjelmavalintasi valmistumispyynnössä. Maisteriohjelma päivitetään tämän tiedon perusteella. Jos et voi jatkaa syystä tai toisesta valmistumispyynnössä ilmoittamaasi maisteriohjelmaan, sinuun ollaan erikseen yhteydessä ja kysytään muuta maisteriohjelmaa.
 5. Ilmoittaudu valmistumisjuhlaan. Saat kutsun sähköpostiin, kun valmistuminen on kirjattu. Jos ilmoittaudut valmistumisjuhlaan, saat kutsun viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.
 6. Osallistu valmistumisjuhlaan tai nouda todistus opiskelijapalveluista. Saat tiedon sähköpostitse, kun tutkintotodistuksesi on noudettavissa.
 7. Jatka opintoja maisteriohjelmassa. Katso ohjeet maisteri-HOPSin tekoon

Valmistumisen jälkeen

Anna palautetta

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu