Lahjoita tulevaisuus

Kiitos, että rakennat tulevaisuutta kanssamme!

Lahjoittajana sinulla on tärkeä rooli yhteisömme jäsenenä ja toimintamme mahdollistajana.
Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä. Kuva Mikko Raskinen

Tutkimus ja koulutus tarvitsevat nyt kaiken mahdollisen tuen. Lahjoitus yliopistolle on sijoitus parempaan maailmaan.

Ilkka Niemelä, Aalto-yliopiston rehtori

Elämme keskellä merkittäviä muutosvoimia. Kestävän kehityksen haasteet vaativat välittömiä toimenpiteitä. Teknologiset murrokset vaikuttavat yrityksiin, työelämään ja yhteiskuntiin perustavanlaatuisesti. Korkeakoulutus muuttuu, kun kysyntä ja kilpailu lisääntyvät, digitalisaatio syvenee ja rahoitukseen kohdistuu paineita. Koronapandemia on muuttamassa osaltaan toimintaympäristöä ja nopeuttamassa muutostahtia. Tutkimus ja koulutus tarvitsevat nyt kaiken mahdollisen tuen. Lahjoitus yliopistolle on sijoitus parempaan maailmaan.

Me Aallossa haluamme rakentaa kestävää tulevaisuutta Suomelle ja koko ihmiskunnalle. Uudistamme yhteiskuntaa tutkimukseen pohjautuvalla tiedolla, luovuudella ja yrittäjämäisellä ajattelulla. Teemme korkealaatuista tutkimusta ja pyrimme saavuttamaan läpimurtoja tieteessä, taiteessa, tekniikassa, taloudessa ja niiden yhtymäkohdissa. Kehitämme vahvoja osaamiskeskittymiä tutkimuksen avainalueillamme, ja tuomme yhteen monipuolista osaamista ratkomaan maailman suuria haasteita. Innostamme ja tuemme tulevaisuuden muutoksentekijöitä heidän oppimispoluillaan. Otamme entistä laajempaa yhteiskunnallista vastuuta avainalojemme tutkintokoulutuksessa ja elämänlaajuisessa oppimisessa.

Koronapandemian aikana on korostunut yhteisömme ketteryys tarttua toimeen. Aaltolaisilla on ollut voimakas halu auttaa ja etsiä ratkaisuja vaikeisiinkin ongelmiin. Meneillään on monia, ripeästi käynnistettyjä tutkimus- ja kehityshankkeita pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi.

Ympärillemme on muodostunut kansainvälisestikin merkittävä innovatiivisuuteen, luovuuteen ja yrittäjyyteen kannustava ekosysteemi. Tämä on ympäristö, jossa kasvaa uusia tulevaisuuden osaajia ja muutoksentekijöitä, ja jossa huippututkimuksesta syntyvät innovaatiot siirtyvät yhteiskuntaa ja taloutta vahvistaviksi toimenpiteiksi, palveluiksi ja tuotteiksi. Vuonna 2020 Aalto oli neljänneksi suurin patentoija Suomessa ja vuonna 2019 Aalto Startup Center valittiin maailman viiden parhaan yliopistolähtöisen yrityskiihdyttämön joukkoon. Aallon ympärille muodostuneesta ekosysteemistä ponnistaa vuosittain satakunta uutta yritystä.

Kampuksemme on Aalto-yhteisön sykkivä sydän. Tavoitteemme on tarjota kestävä ja inspiroiva ympäristö kohtaamisille. Toivon, että voin pian toivottaa lahjoittajammekin lämpimästi tervetulleiksi kampuksellemme. Lahjoittajana sinulla on tärkeä rooli yhteisömme jäsenenä ja toimintamme mahdollistajana. Kiitos, että olet mukana!

Ilkka Niemelä
Aalto-yliopiston rehtori

A-logo on dock

Lahjoita Aalto-yliopistolle

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: