Kestävä kehitys

Toimistotarvikehankinnoilla ilmastonmuutosta vastaan

Toimistotarvikehankinnoissa vastuullisuus on tärkeä hankintakriteeri.
Otaniemen kampuksen puistonäkymä

Staples on ollut Aalto-korkeakoulusäätiön (ja aiemmin Teknillisen korkeakoulun) toimistotarvikkeiden toimittaja vuodesta 2005. Myös toimistotarvikehankinnoissa vastuullisuus on tärkeä hankintakriteeri.

Ensimmäisenä tavoitteena on ollut tilausten ja varastoinnin järkeistäminen: Aalto-yliopistossa toimistotarvikevarastot on suurelta osin keskitetty, joten tilauksia ja tarpeita pystytään yhdistelemään ja tilaamaan tuotteita vain sen mukaan, mikä menekki on. Myös Staples tavarantoimittajana kannustaa vähentämään pientilausten määrää, jolloin turhien pakkausten ja kuljetusten aiheuttamien päästöjen määrä vähenee.

Vastuullisia toimistotarvikehankintoja helpottamaan osa Staplesin valikoimassa olevista tuotteista on merkitty Easy Tree –merkillä. Aina kun Easy Tree –merkittyjä tuotteita ostetaan, Staples on sitoutunut istuttamaan puita kansainvälisessä Plant-for-the-Planet –ohjelmassa. Ohjelma on perustettu vuonna 2007, ja se pyrkii puita istuttamalla sekä erilaisia koulutuksia ja lasten leirejä järjestämällä torjumaan ilmastonmuutosta. Esimerkiksi vuonna 2018 ohjelman myötä istutettiin 200 000 puuta ympäri maailman.

Aallon toimistotarviketilausten keskittämisen vaikutuksesta Staples istuttaa 92 puuta vuoden 2018 tilausten perusteella. Staplesilla jokainen 1% pienempi pientilausmäärä sekä 1% suurempi ekotuotemäärä edellisvuoteen verrattuna johtaa 10 puun istuttamiseen.

Lisätietoja Plant-for-the-Planet –ohjelmasta: https://www.plant-for-the-planet.org/en/home

Plant for the Planet logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu