Kemian tekniikan korkeakoulun hallinto

Kemian tekniikan korkeakoulun teollisuuden tukiryhmä

Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun teollisuuden tukiryhmän jäsenet ovat ansioituneita, johtavassa asemassa olevia yritysmaailman ja yhteiskunnan edustajia. Teollisuuden tukiryhmän tehtävänä on tukea Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulua sen pyrkimyksessä nousta maailman parhaiden teknillisten korkeakoulujen joukkoon.

Teollisuuden tukiryhmän jäsenet auttavat varmistamaan, että Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimus- ja koulutusohjelmat vastaavat yritysten ja yhteiskunnan nykyisiä ja tulevia tarpeita. Lisäksi tukiryhmä edistää koulun mahdollisuuksia saada käyttöönsä akateemisen maailman ulkopuolista näkemystä ja resursseja korkeakoulun toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä varten.

Teollisuuden tukiryhmän kokouksissa sen jäsenille kerrotaan Aalto-strategiasta, ja heitä pyydetään ilmaisemaan mielipiteensä tärkeistä päätöksistä, ohjelmista ja kehityksestä.

Teollisuuden tukiryhmän jäsenet ovat Jyrki Ovaska, teknologiajohtaja (UPM), Kari Saari, tutkimusjohtaja (Kemira), Lars Peter Lindfors, teknologiajohtaja (Neste), Ilkka Kojo, johtaja, ympäristö ja kehitys (Outotec), Jyri Talja, teknologiajohtaja (Kuusakoski), Simo Säynevirta, globaali teknologia- ja tuotejohtaja, prosessiautomaatiopalvelut (ABB), Johan Engström, teknologiajohtaja (Andritz), Petri Vasara, globaalin konsultoinnin johtaja (Pöyry) ja Eero Kiljunen, operatiivinen laatujohtaja (Orion) / tieteellinen neuvonantaja (IBC Industrial Biotechnology Cluster Finland). Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulua edustavat jäsenet ovat dekaani Janne Laine, varadekaanit Tapani Vuorinen ja Sirkka-Liisa Jämsä-Jounela, laitosjohtajat Jukka Seppälä, Herbert Sixta, Kari Laasonen ja Jari Koskinen, ja yrityssuhteiden päällikkö Petri Silenius.

Teollisuuden tukiryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.  Seuraava kokous pidetään marraskuussa 2016, ja käsiteltäviä aiheita ovat teollisuuden tarpeet ja kehityssuuntaukset ja teollisuuden odotukset yliopistolta. Lisäksi asialistalla on Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun koulutus- ja tutkimusalojen houkuttelevuuden lisääminen opiskelijoiden keskuudessa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu