Kampus

Bruno Sousa

Olen soittanut eri soittimia lapsuudesta lähtien, mutta vasta 18-vuotiaana aloitin fagotinsoiton brasilialaisessa konservatoriossa. Nyt soitan Polytekniikkojen Orkesterissa. Keväällä lähdemme Skotlantiin soittamaan Sibeliusta.
Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Bruno Sousa, tohtori, sähkötekniikan laitos / Kuvaaja: Sinikoski

”Fagotti on aika omituinen soitin. Sen soittajia on maailmanlaajuisestikin melko vähän. Olen soittanut eri soittimia lapsuudesta lähtien, mutta vasta 18-vuotiaana aloitin fagotinsoiton brasilialaisessa konservatoriossa. Muuton takia jouduin kuitenkin lopettamaan soitto-opintoni, ja ne jäivät kymmeneksi vuodeksi.

Pari vuotta sitten kotona ollessa aloin kuunnella, että jostain kantautui fagotin ääni. Lähdin etsimään sitä ja lopulta koputin erään naapurin ovelle. Oven avaaja kertoi opiskelevansa Sibelius-Akatemiassa. Kerroin omasta taustastani ja kysyin, saisinko tulla hetkeksi kuuntelemaan. Siitä asti olen opiskellut soittamista hänen johdollaan. Hän jopa auttoi löytämään minulle oman soittimen. Nyt soitan Polytekniikkojen Orkesterissa. Keväällä lähdemme Skotlantiin soittamaan Sibeliusta.

Kannatti siis käydä koputtamassa! Löysin uudelleen intohimoni musiikkiin, ja orkesterin kautta olen tavannut paljon uusia kivoja ihmisiä.”

Bruno Sousa, tohtori, sähkötekniikan laitos

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: