Kampus

Antti Ikonen

Olin viime syksynä mukana organisoimassa sähkötaiteen kurssia, jossa insinöörit ja taiteilijat löysivät helposti yhteisen sävelen. Huolellinen ennakkosuunnittelu maksoi itsensä takaisin, sillä kurssi sujui saumattomasti.
Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Antti Ikonen, lehtori, interaktiivinen ääni ja musiikki, Median laitos / Kuvaaja: Sinikoski

”Aalto-yliopiston kolmen perustajakorkeakoulun välillä ei ole isoja akateemisia tai perimmäisiin tavoitteisiin liittyviä eroja. Suurin ja oikeastaan ainoa haaste, joka liittyy monialaiseen opetukseen ja tutkimukseen, on ollut toimintakulttuurien erilaisuus. Se juontaa osin juurensa ihan hallinnollisista traditioista. Nämä haasteet ja hidasteet ovat kuitenkin voitettavissa, ja monilta osin näin on tapahtunutkin. Esimerkiksi huoli siitä, etteivät eri koulujen opiskelijat tulisi keskenään toimeen, on mielestäni täysin turha.

Olin viime syksynä mukana organisoimassa sähkötaiteen kurssia, jossa insinöörit ja taiteilijat löysivät helposti yhteisen sävelen. Ratkaisevaa onnistumisessa oli se, että projektiin oli varattu tarpeeksi aikaa, ja että tehtävänanto jätti tarpeeksi tilaa paitsi insinööriosaamiselle myös taiteelliselle ilmaisulle. Huolellinen ennakkosuunnittelu maksoi itsensä takaisin, sillä kurssi sujui saumattomasti.” 

Antti Ikonen, lehtori, interaktiivinen ääni ja musiikki, Median laitos

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: