Ihmiset

Tohtoriopiskelija Aino Mäntyranta: Materiaalit veivät mukanaan jo kandivaiheessa

Aino Mäntyrannan kiinnostus materiaalitekniikkaan johdatti hänet diplomityöpalkinnon voittoon ja tutkijan uralle.
Portrait of alumna Aino Mäntyranta

Opiskelin konetekniikan maisteriohjelmassa, jossa päätin erikoistua materiaalitekniikkaan. Alun perin halusin erikoistua mekatroniikkaan, mutta materiaalit veivätkin minut mennessään kandiopintojeni aikana. Päätin kirjoittaa kandityöni materiaalitekniikasta ja sille tielle jäin! 

Materiaalitekniikan osaamisen lisäksi sain opiskeluajoilta tutkimuksen ja tiedonkeruun kautta arvokkaita taitoja ongelmanratkaisun kannalta. Kyky arvioida lähteitä ja tiedon laatua kriittisesti on osoittautunut hyödylliseksi taidoksi. 

Minulla on opiskeluajoilta niin monta hyvää muistoa, että on vaikeaa valita yhtä ylitse muiden! Yksi parhaista asioista oli akateeminen vapaus, joka antoi minun valita urani kannalta hyödyllisiä kursseja, vaikka ne poikkesivat lukujärjestyksestä. Näiden kurssien suorittaminen oli urani näkökulmasta yksi parhaista valinnoistani. Tällä tavoin pystyin myös todistamaan omat taitoni itselleni, mikä vahvisti itsetuntoani. 

Opiskelujeni loppuvaiheessa sain palkinnon diplomityöstäni. Tuntui mahtavalta saada tunnustusta kovasta työstä muutenkin kuin vain arvosanojen muodossa! 

Tällä hetkellä työskentelen yksityisesti rahoitetun väitöskirjani parissa. Yksi asia, josta todella pidän uravalinnassani, on se, ettei minulla ole tavallisia työpäiviä. Nautin siitä, että joka päivä on erilainen, vaikka tehtävät olisivatkin välillä samoja. Päiväni ovat haastavia, innostavia ja palkitsevia.  

Työskentelin aiemmin tutkijana tutkimuslaitoksessa. Sittemmin päätin kuitenkin keskittyä väitöskirjaani. Tulevaisuuden suunnitelmissani on saada väitöskirja valmiiksi ja jatkaa uraa tutkimuksen parissa. Olisi mahtavaa saada jatkaa työskentelyä samassa tutkimusaiheessa. 

Rohkaisen jokaista opiskelijaa panostamaan opintoihin, mutta myös pitämään hauskaa ja tutustumaan uusiin ystäviin. Kannattaa tutustua Otaniemen opiskelijaelämään, se on ehdottomasti yksi parhaita asioita yliopistossa! 

Tutustu maisteriohjelmaan

A student-built robot on display at Mechatronic Circus 2018

Mechanical Engineering, Master of Science (Technology)

Konetekniikan maisteriohjelmassa voit opiskella arktista tekniikkaa, materiaalitekniikkaa, meritekniikkaa, mekatroniikkaa, tuotesuunnittelua, tuotantotekniikkaa ja lujuusoppia. Tarjoamme opiskelijalle mahdollisuuden kartuttaa osaamista itselleen mielenkiintoisissa aiheissa konetekniikan alalla, jossa ammattilaisia tarvitaan luomaan tehokkaita ja turvallisia ratkaisuja yhteiskunnalle.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: