Hakijapalvelut

Erillisopinnot, vaihto-opiskelu, JOO-opinnot ja sisäinen liikkuvuus

Aalto-yliopistossa voi suorittaa erillisopintoja, kansainvälisiä vaihto-opintoja, JOO-opintoja ja Aalto-yliopiston sisäisen liikkuvuuden haussa opiskelija voi hakea opinto-oikeutta toiseen Aallon korkeakouluun.
Erillisopinnot, vaihto-opiskelu, JOO-opinnot ja sisäinen liikkuvuus

Erillisopinnot

Erillisopinnoilla tarkoitetaan opintoja, jotka eivät johda tutkintoon. Opinnoilla voidaan esimerkiksi täydentää aiempaa tutkintoa tai lisätä ammatillista pätevyyttä. Erillisopiskelija voi suorittaa Aalto-yliopistossa yksittäisen kurssin tai laajemman kokonaisuuden.

Opinnot ovat opiskelijalle maksullisia: 15 euroa/opintopiste.

HUOM! Erillisopintojen hakulomake löytyy sivun lopusta.

Erillisopiskelijaksi ottaminen vaihtelee Aalto-yliopistossa kouluittain. Sen vuoksi eri kouluihin on lähetettävä oma erillinen hakemus. Jos olet kiinnostunut hakemaan erillisopiskelijaksi, tarkista erillisopiskelijaksi oton periaatteet alta ja selvitä opintotarjonta Sisu-opintotietojärjestelmästä (https://sisu.aalto.fi/) tai MyCourses-oppimisympäristöstä (https://mycourses.aalto.fi/).

Tutustu myös avoimen yliopiston tarjontaan: http://avoin.aalto.fi/fi/

Vaihto-opiskelu

Iloksemme Aalto-yliopisto on vuosittain noin 800 kansainvälisen vaihto-opiskelijan kohde. Aalto-yliopiston tavoitteena on monikulttuurinen akateeminen yhteisö, jossa kansainvälinen liikkuvuus on jokaisen aaltolaisen arkipäivää.

Vaihto-opiskelijaksi Aaltoon

Aalto-yliopisto on jo Suomen kansainvälisimpiä yliopistoja. Meillä opiskelee 2700 kansainvälistä opiskelijaa yli sadasta eri maasta. Tavoitteena on aidosti monikulttuurinen akateeminen yhteisö. Jos haluat vaihto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, kannattaa ensin selvitellä oman kotiyliopiston hakuprosessi.

JOO-opinnot ja sisäinen liikkuvuus

Valtakunnallisen JOO-sopimuksen perusteella opiskelija, jolla on tutkinnon suorittamisoikeus jossakin suomalaisessa yliopistossa, voi hakea määräaikaista oikeutta suorittaa tutkintoonsa sisällytettäviä opintoja toisessa suomalaisessa yliopistossa.

Opinto-oikeutta voi hakea yksittäiselle kurssille tai kokonaisuuteen (esimerkiksi sivuopintokokonaisuus). Sopimuksen piiriin kuuluvat sekä perus- että jatkotutkinto-oikeuden saaneet opiskelijat.

Jotta opiskelija voisi hakea joustavaa opinto-oikeutta kohdeyliopistosta, hänen tulee saada hakemukseensa puolto kotiyliopistosta. Puoltaessaan hakemusta opiskelijan kotiyliopisto sitoutuu maksamaan opinto-oikeuksista ja suoritetuista opinnoista JOO-sopimuksessa määritellyn korvauksen kohdeyliopistolle. Opiskelijalle JOO-opinnot ovat maksuttomia.

Lisätietoa JOO-opinnoista on JOOPAS-portaalissa (www.joopas.fi).

Kieli- ja viestintäopinnot

Kielikeskus on Aalto-yliopiston palveluyksikkö, joka järjestää opiskelijoille ja henkilöstölle tarjottavan kielten ja viestinnän opetuksen. Kielikeskuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille kieli- ja viestintätaidot, jotka luovat vahvan pohjan menestykseen opinnoissa ja työelämässä.

Lisätietoja kieli- ja viestintäopinnoista (into.aalto.fi).

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu