Erillisopinnot, vaihto-opiskelu, JOO-opinnot

Erillisopinnot
Erillisopinnoilla tarkoitetaan opintoja, jotka eivät johda tutkintoon. Opinnoilla voidaan esimerkiksi täydentää aiempaa tutkintoa tai lisätä ammatillista pätevyyttä. Erillisopiskelija voi suorittaa Aalto-yliopistossa yksittäisen kurssin tai laajemman kokonaisuuden.
Opinnot ovat opiskelijalle maksullisia: 15 euroa/opintopiste.
HUOM! Erillisopintojen hakulomake löytyy sivun lopusta.
Erillisopiskelijaksi ottaminen vaihtelee Aalto-yliopistossa kouluittain. Sen vuoksi eri kouluihin on lähetettävä oma erillinen hakemus. Jos olet kiinnostunut hakemaan erillisopiskelijaksi, tarkista erillisopiskelijaksi oton periaatteet alta ja selvitä opintotarjonta Sisu-opintotietojärjestelmästä (https://sisu.aalto.fi/) tai MyCourses-oppimisympäristöstä (https://mycourses.aalto.fi/).
Tutustu myös avoimen yliopiston tarjontaan: http://avoin.aalto.fi/fi/
Voit hakea erillisopinto-oikeutta kaikille Insinööritieteiden korkeakoulun kursseille, mutta hakemus saatetaan hylätä esimerkiksi puutteellisten esitietojen vuoksi tai, jos kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti tutkinto-opiskelijoille. Hakuaika on jatkuva, mutta lähetäthän hakemuksesi ajoissa, vähintään kolme viikkoa ennen kurssin alkua. Hakemukseen tarvittavat liitteet ovat:
• virallinen opintosuoritusote
• kopio tutkintotodistuksesta ja työnantajan lausunto mikäli hakuperusteena on ammattipätevyyden lisääminen
• hyväksymistodistus tutkijakouluun, mikäli kyseessä on tutkijakoulutus.
Hakemukset palautetaan sähköpostitse Insinööritieteiden korkeakoulun oppimispalveluihin: [email protected]. Lisätietoja: [email protected].
Tarkista Aalto-yliopiston Avoimen yliopiston tarjonta, mikäli olet kiinnostunut kauppatieteiden opiskelusta.
Voit hakea erillisopiskelijaksi Kauppakorkeakouluun, mikäli sinulla on riittävät esitiedot ja opintojaksoilla on tilaa. Hakemukset sekä kysymykset liittyen erillisopintoihin voit lähettää osoitteeseen [email protected]. Hakemus tulee toimittaa hyvissä ajoin, viimeistään 3 viikkoa ennen kurssin alkamista.
Erillisopinto-oikeus voidaan myöntää puuttuvien HT/KHT-tutkintoja varten tarvittavien opintojen suorittamiseksi. Lisätietoja löydät sivun lopusta.
Lisätietoja vaadituista opinnoista tilintarkastajan tutkintojen (HT/KHT) osalta löydät myöskin sivun lopusta.
Aalto CHEMiin voi hakea erillisopiskelijaksi, mikäli esitiedot ja -taidot riittävät ja opintojaksoilla on tilaa. Kursseille, jotka ovat rajattu vain Kemian tekniikan korkeakoulun tai tietyn pääaineen opiskelijoille, ei myönnetä erillisopinto-oikeutta. Lisätietoja ja hakemusten lähettäminen mahdollisine liitteineen: [email protected]. Hakemus pitää toimittaa viimeistään 3 viikkoa ennen kurssin alkamista.
Laboratorioturvallisuuskurssi on pakollinen kaikille opiskelijoille koulussamme CHEM-E0140 Laboratory Safety Course (0 op).
Perustieteiden korkeakoulun kaikille kursseille voi hakea. Hakemus voidaan hylätä hakemuksen esimerkiksi, jos hakijalla ei ole tarpeellisia esitietoja, laitoksella ei ole resursseja ottaa kurssille erillisopiskelijoita tai jos kurssi on sisällön puolesta tarkoitettu pääaineopiskelijoille. Hakemuksia voi jättää jatkuvasti, mutta mielellään hyvissä ajoin, noin kolme viikkoa ennen kurssin alkua.
Hakemukseen tarvittavat liitteet ovat:
- viralliset opintosuoritusotteet kaikista tutkinnoista
- kopiot tutkintotodistuksista.
Hakemukset palautetaan sähköpostitse Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun oppimispalveluihin: [email protected] (lisätietoa myös puh. 050 408 4540).
Voit hakea erillisopiskelijaksi Sähkötekniikan korkeakouluun, mikäli sinulla on riittävät esitiedot ja opintojaksoilla on tilaa. Kysymykset liittyen erillisopintoihin voit lähettää osoitteeseen [email protected].
Hakemus liitteineen tulee lähettää suojattuna sähköpostina osoitteeseen [email protected]. Liitäthän hakemukseen mukaan viimeisimmän tutkintotodistuksesi ja opintosuoritusotteesi. Hakemus tulee toimittaa hyvissä ajoin, viimeistään 3 viikkoa ennen kurssin alkamista.
Aalto ARTSiin voi hakea erillisopiskelijaksi, mikäli kursseilla on tilaa ja hakijan esitiedot ja -taidot riittävät. Arkkitehtuurin laitos ei ota erillisopiskelijoita. Ennen hakemuksen täyttämistä varmista ko. kurssin tarjoavalta koulutusohjelmalta mahdollisuuksistasi hakea siihen ja mahdollisista hakemuksen liitteistä (esim. näyteportfolio, tutkintotodistukset).
Hakuaika syyslukukauden ja koko lukuvuoden kursseille on 15.4.–15.5. ja kevätlukukauden kursseille 15.10.–15.11. Hakuajan ulkopuolella tulevia hakemuksia ei hyväksytä. Lisätietoja ja hakemusten lähettäminen: [email protected].
Vaihto-opiskelu
Iloksemme Aalto-yliopisto on vuosittain noin 800 kansainvälisen vaihto-opiskelijan kohde. Aalto-yliopiston tavoitteena on monikulttuurinen akateeminen yhteisö, jossa kansainvälinen liikkuvuus on jokaisen aaltolaisen arkipäivää.
Aalto-yliopiston opiskelijana tulevaisuutesi on suurella todennäköisyydellä kansainvälinen. Siksi on tärkeää, että sinulla on mahdollisuudet kansainvälistyä jo opintojesi aikana. Voit opiskella tai harjoitella ulkomailla, osallistua vieraskieliseen opetukseen omassa yliopistossa tai toimia aktiivisesti monikulttuurisissa ryhmissä ja projekteissa. Näin sinun on mahdollista kartuttaa niitä tietoja ja taitoja, joita varmasti tarvitset siirtyessäsi työelämään.
Kansainvälisen kokemuksen kautta kasvatat niin omaa henkilökohtaista kuin ammatillistakin osaamistasi. Opit käyttämään vieraita kieliä ja tutustut muihin kulttuureihin. Saat kokemusta monikulttuurisissa ryhmissä työskentelystä ja vahvistat tulevan urasi kannalta tärkeitä ominaisuuksia. Ylipäätään opit erilaisia tapoja opiskella, työskennellä, ajatella ja elää. Lisäksi ulkomailla luodut uudet kaverisuhteet ja kontaktit rikastuttavat elämääsi upealla tavalla.
Yliopisto luo puitteet mahdollisimman helpolle vaihto-opiskelulle. Koulut ylläpitävät ja solmivat vaihtosopimuksia omien alojensa yliopistojen kanssa. Sinua opastetaan ja neuvotaan kohteen valinnassa. Vaihtoa tuetaan myös myöntämällä apurahoja vaihto-opiskelua varten.
Tavoitteena on, että opiskelijavaihto integroitaisiin entistä tiiviimmin opinto-ohjelmiin, jotta kynnys vaihtoon lähtemiseen olisi mahdollisimman matala. Lisätiedot Opiskelijan oppaasta tai korkeakoulujen yhteisestä Facebook-kanavasta Aalto University students go abroad.
Vaihto-opiskelua koskevaa neuvontaa annetaan korkeakouluittain, ohessa korkeakoulujen yhteystiedot.
Muotoilu, Elokuvataide ja lavastustaide, Media, Taide, Arkkitehtuuri, Maisema-arkkitehtuuri:
Yhteystiedot: [email protected]
Lisätietoa vaihtosta
Johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminta, laskentatoimi, markkinointi, rahoitus, taloustiede, tieto- ja palvelutalous, viestintä,
Yhteystiedot: [email protected]
Lisätietoa vaihtosta
Bachelor's Degree Program in International Business - also called the BScBA Degree Program - located at the Mikkeli campus of the School of Economics
Yhteystiedot:
Annamari Vahvaselkä, [email protected]
Lisätietoa vaihtosta
Yhteystiedot: [email protected]
Lisätietoa vaihtosta
Kiinteistötalous, geomatiikka, energiatekniikka, konetekniikka, kuljetusvälinetekniikka, rakennustekniikka sekä yhdyskunta- ja ympäristötekniikka
Yhteystiedot: [email protected]
Lisätietoa vaihtosta
Automaatio- ja systeemitekniikka, bioinformaatioteknologia, elektroniikka ja sähkötekniikka, tietoliikennetekniikka
Yhteystiedot: [email protected]
Lisätietoa vaihtosta
Informaatioverkostot, teknillinen fysiikka ja matematiikka, tietotekniikka ja tuotantotalous
Yhteystiedot: [email protected]
Vaihto-opiskelijaksi Aaltoon
Aalto-yliopisto on jo Suomen kansainvälisimpiä yliopistoja. Meillä opiskelee 2700 kansainvälistä opiskelijaa yli sadasta eri maasta. Tavoitteena on aidosti monikulttuurinen akateeminen yhteisö. Jos haluat vaihto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, kannattaa ensin selvitellä oman kotiyliopiston hakuprosessi.
JOO-opinnot
Valtakunnallisen joustavan opinto-oikeuden eli JOO-sopimuksen perusteella opiskelija, jolla on tutkinnon suorittamisoikeus jossakin suomalaisessa yliopistossa, voi hakea määräaikaista oikeutta suorittaa tutkintoonsa sisällytettäviä opintoja toisessa suomalaisessa yliopistossa.
Opinto-oikeutta voi hakea yksittäiselle kurssille tai kokonaisuuteen (esimerkiksi sivuopintokokonaisuuteen). Sopimuksen piiriin kuuluvat sekä perus- että jatkotutkinto-oikeuden saaneet opiskelijat.
Aalto-yliopisto noudattaa kiinteitä JOO-hakuaikoja. JOO-opintoihin voi hakea kaksi kertaa vuodessa. Hakemusten tulee saapua Aalto-yliopistoon ennen hakuajan päättymistä.
- Huhtikuu 1.–30.4.: haku seuraavan lukuvuoden (syksy ja kevät) opintoihin.
- Lokakuu 1.–31.10.: haku seuraavan lukukauden (kevät) opintoihin.
Tohtorikoulutettavilla haku on jatkuva, mutta on suositeltavaa noudattaa hakuaikoja. Käytännössä opinto-oikeutta kannattaa hakea jo kurssia edeltävällä lukukaudella, mutta viimeistään kuukautta ennen kurssin ilmoittautumisajan alkua. Tohtoriopiskelijoiden on mahdollista hakea opinto-oikeutta kaikille Aalto-yliopiston opetustarjontaan kuuluville kursseille.
Kurssitarjonta
Insinööritieteiden korkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu, Perustieteiden korkeakoulu, Sähkötekniiikan korkeakoulu: kaikille kursseille voi hakea, mikäli täyttää esitietovaatimukset. Esitietovaatimukset voi tarkistaa Sisu-järjestelmästä.
Kauppakorkeakoulun ja taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tarjonta ovat liitetiedostoina sivun lopussa.
Hakeminen
- Opiskelija täyttää sähköisen hakulomakkeen: https://openregistration.aalto.fi/?ff/fi/JOO_2022 (myös vuonna 2023)
- Huom! Hakemuksen pakolliset liitteet ovat opintosuoritusote ja kotiyliopiston puolto esim. opintojen suunnittelijan/koordinaattorin sähköpostikuittaus tai ote hyväksytystä henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta.
- Haettavat opinnot tulee eritellä hakulomakkeelle opintojakson/kurssin tarkkuudella.
- Aalto-yliopiston oppimispalvelut ilmoittavat myöntöpäätöksestä opiskelijalle.
- Mikäli päätös on myönteinen, oppimispalvelut kirjaa opiskeluoikeuden ja lähettää ohjeet opintojen aloittamiseen.
Tarkempia ohjeita ja lisätietoa 31.3.2022 asti: Aalto-yliopisto kohdeyliopistona - JOOPAS ja PURO - Eduuni-wiki
Kieli- ja viestintäopinnot
Kielikeskus on Aalto-yliopiston palveluyksikkö, joka järjestää opiskelijoille ja henkilöstölle tarjottavan kielten ja viestinnän opetuksen. Kielikeskuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille kieli- ja viestintätaidot, jotka luovat vahvan pohjan menestykseen opinnoissa ja työelämässä.
- Julkaistu:
- Päivitetty: