Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Elektronisten piirien suunnittelu

Elektronisten piirien suunnittelun yksikkö edistää korkealaatuista opetusta ja tutkimusta integroitujen elektronisten piirien eli mikrosirujen alalla yhteistyössä johtavien akateemisten ja teollisten kumppaneiden kanssa.
Die microphotograph of an interface chip

Opiskelijat saavat maisteri- ja tohtoritason elektroniikan taidot osallistumalla alusta asti mikroelektroniikan huippuluokan tutkimusaiheisiin, mikä tarjoaa heille tarvittavan koulutuksen ja tietotaidon piiriteoriassa ja -suunnittelussa, signaalinkäsittelyssä sekä ohjausteoriassa, mikä puolestaan muodostaa vankan perustan korkeatasoiseen analogisen ja digitaalisen elektroniikan suunnitteluun. Tutkimusta tukevat eri teollisuuden kumppanit ja julkiset laitokset, jotka tarjoavat opiskelijoille matalan kynnyksen verkostoitumisympäristön tulevien työnantajien kanssa heti uran alkuvaiheesta lähtien.

Tutkimusryhmät

Elektronisten piirien suunnittelun yksikkö koostuu kolmesta tutkimusryhmästä: ryhmä Kari Halonenryhmä Jussi Ryynänen sekä ryhmä Martin Andraud. 

Jussi Ryynänen Group

Professori Jussi Ryynäsen tutkimusryhmä tutkii langatonta anturielektroniikkaa, puettavia elektroniikkasovelluksia ja energian harvestointia langattomissa verkoissa. Tutkimus tuottaa tuloksia langattomien anturilaitteiden signaalinvastaanottoon, virranhallintaan ja viestintään verkottuneiden laitteiden kontekstissa. Sovellukset mahdollistavat laitteiden verkottumisen nk. "kaiken internetiksi" kuluttajaeletroniikan alueella. Tekniikka sulautuu yhä tiiviimmin ympäristöön ja ihmisten pukeutumiseen, jolloin voidaan tuottaa aivan uudenlaisia käyttökokemuksia, kehittyneempiä langattomia käyttöliittymiä sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää tiedonkeruuta. Tutkimuksen tavoitteena on vähentää laitteiden virrankulutusta ja tuottaa ultra-vähävirtaisia analogisia ja digitaalisia ratkaisuja ympäristöihin, joissa energiaa on tarjolla niukalti.

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Kari Halonen Group

Professori Kari Halosen tutkimusryhmän sivut.

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Martin Andraud Group

Professori Martin Andraudin tutkimusryhmän sivut.

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Postiosoite:
Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
Sähkötekniikan korkeakoulu
PL 15500, 00076 Aalto, Finland

Käyntiosoite:
TUAS-rakennus
Maarintie 8, 02150 Espoo

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu