Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Elektronisten piirien suunnittelu

Elektronisten piirien suunnittelun yksikkö edistää korkealaatuista opetusta ja tutkimusta integroitujen elektronisten piirien eli mikrosirujen alalla yhteistyössä johtavien akateemisten ja teollisten kumppaneiden kanssa.
Die microphotograph of an interface chip

Opiskelijat saavat maisteri- ja tohtoritason elektroniikan taidot osallistumalla alusta asti mikroelektroniikan huippuluokan tutkimusaiheisiin, mikä tarjoaa heille tarvittavan koulutuksen ja tietotaidon piiriteoriassa ja -suunnittelussa, signaalinkäsittelyssä sekä ohjausteoriassa, mikä puolestaan muodostaa vankan perustan korkeatasoiseen analogisen ja digitaalisen elektroniikan suunnitteluun. Tutkimusta tukevat eri teollisuuden kumppanit ja julkiset laitokset, jotka tarjoavat opiskelijoille matalan kynnyksen verkostoitumisympäristön tulevien työnantajien kanssa heti uran alkuvaiheesta lähtien.

Tutkimusryhmät

Elektronisten piirien suunnittelun yksikkö koostuu kolmesta tutkimusryhmästä: ryhmä Kari Halonenryhmä Jussi Ryynänen sekä ryhmä Martin Andraud. 

Jussi Ryynänen

Jussi Ryynänen Group

Professori Jussi Ryynäsen ala on mikroelektroniikka. Mikroelektroniikalla on tärkeä rooli, kun ratkaisemme vihreään siirtymiseen liittyviä haasteita, sähköistämme liikennettä, edistämme terveysteknologiaa tai turvaamme tietomme. Suomella on maailmanlaajuisesti tunnustettua mikroelektroniikan osaamista, jossa Ryynänen on erityisesti keskittynyt energiatehokkaiden integroitujen mikropiirien suunnitteluun ja rakentamiseen. Mikroelektroniikkaa ovat muun muassa mikroprosessorit, joita tarvitaan nykyään lähes kaikessa tekniikassa kaukosäätimistä autoihin ja lentokoneisiin. Tutkimus- ja koulutuskokonaisuudessa kehitetyt viimeisimmät mikropiirit ovat keskittyneet sekamuotopiireihin sekä mikroprosessoriohjattuihin kiihdyttimiin, jotka mahdollistavat laitteiden verkottumisen tulevaisuuden langattomiksi laitteiksi.

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Kari Halonen Group

Professori Kari Halosen tutkimusryhmän sivut.

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Martin Andraud Group

Professori Martin Andraudin tutkimusryhmän sivut.

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Postiosoite:
Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
Sähkötekniikan korkeakoulu
PL 15500, 00076 Aalto, Finland

Käyntiosoite:
TUAS-rakennus
Maarintie 8, 02150 Espoo

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: