Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Elektronisten piirien suunnittelu

Elektronisten piirien suunnittelun yksikkö edistää korkealaatuista opetusta ja tutkimusta integroitujen elektronisten piirien eli mikrosirujen alalla yhteistyössä johtavien akateemisten ja teollisten kumppaneiden kanssa. Opiskelijat saavat maisteri- ja tohtoritason elektroniikan taidot osallistumalla alusta asti mikroelektroniikan huippuluokan tutkimusaiheisiin, mikä tarjoaa heille tarvittavan koulutuksen ja tietotaidon piiriteoriassa ja -suunnittelussa, signaalinkäsittelyssä sekä ohjausteoriassa, mikä puolestaan muodostaa vankan perustan korkeatasoiseen analogisen ja digitaalisen elektroniikan suunnitteluun. Tutkimusta tukevat eri teollisuuden kumppanit ja julkiset laitokset, jotka tarjoavat opiskelijoille matalan kynnyksen verkostoitumisympäristön tulevien työnantajien kanssa heti uran alkuvaiheesta lähtien.
Die microphotograph of an interface chip

Tutkimusryhmät

Elektronisten piirien suunnittelun yksikkö koostuu kahdesta tutkimusryhmästä: ryhmä Kari Halonen ja ryhmä Jussi Ryynänen.

Jussi Ryynänen Group

Professori Jussi Ryynäsen tutkimusryhmä tutkii langatonta anturielektroniikkaa, puettavia elektroniikkasovelluksia ja energian harvestointia langattomissa verkoissa. Tutkimus tuottaa tuloksia langattomien anturilaitteiden signaalinvastaanottoon, virranhallintaan ja viestintään verkottuneiden laitteiden kontekstissa. Sovellukset mahdollistavat laitteiden verkottumisen nk. "kaiken internetiksi" kuluttajaeletroniikan alueella. Tekniikka sulautuu yhä tiiviimmin ympäristöön ja ihmisten pukeutumiseen, jolloin voidaan tuottaa aivan uudenlaisia käyttökokemuksia, kehittyneempiä langattomia käyttöliittymiä sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää tiedonkeruuta. Tutkimuksen tavoitteena on vähentää laitteiden virrankulutusta ja tuottaa ultra-vähävirtaisia analogisia ja digitaalisia ratkaisuja ympäristöihin, joissa energiaa on tarjolla niukalti.

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu