Alumneille

Aktoriksi?

Aktoriksi eli mentoroitavaksi voi hakea maisterivaiheessa oleva suomalainen tai kansainvälinen Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelija, joka on yliopistossa kirjoilla ohjelman alkaessa marraskuussa.

Opiskelijahaku marraskuussa alkavaan mentorointiohjelmaan alkaa 15.9. ja päättyy 9.10. Hakuohjeet löydät Hae mukaan -osiosta syyskuussa.
Mentoring guides you

Tärkeintä aktoriksi ryhtymisessä on halu itsensä kehittämiseen, aktiivisuus ja valmius sitoutua mentorointisuhteeseen. Jo ohjelmaan hakiessa on hyvä asettaa tavoitteita mentorointiprosessille ja omalle edistymiselle. Mentorointisuhteen aikana pitää olla rohkeutta esittää omia näkemyksiä, antaa palautetta sekä olla myös eri mieltä. Aktorin vastuulla on huolehtia, että mentorointiprosessi etenee tavoitteellisesti säännöllisillä tapaamisilla.

Mentorointisuhde vaatii sitoutumista ja aikaa. Ennen ohjelmaan hakemista mieti, onko sinulla motivaatiota sitoutua mentorointiin opintojen ja mahdollisen työn rinnalla. Priorisoimme mentorointiparivalinnoissa aktorihakijoita, jotka osoittavat hakemuksessaan olevansa motivoituneita ja halukkaita panostamaan mentorointiprosessiin. Muista, että mentorointi on sinun hyödyksesi.

Mitä mentorointiohjelma tarjoaa aktorille?      

• ammatillisten ja työnhakutaitojen kehittymistä
• uravalintojen ja -polkujen löytämistä
• vuorovaikutus- ja kommunikointitaitojen kehittämistä
• kohtaamisia Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja alumnien kanssa
• uusia ajatuksia ja näkemyksiä  

Mitä odotamme sinulta?

• sitoutumista mentorointiin ohjelman ajaksi (marraskuu-toukokuu) — myös mahdollisen vaihdon aikana.
• aktiivista ja aloitteentekijän roolia suhteessa mentoriisi
• tavoitteiden asettamista ja käytännön asioista sopimista yhdessä mentorisi kanssa
• ymmärrystä, ettei mentorilta odoteta työtarjousta tai työharjoittelupaikkaa
• vastaamista mentorointia koskeviin tiedusteluihin sekä palautteen antamista
• ongelmatilanteissa yhteydenottoa mentorointiohjelman vetäjään ([email protected])

Keitä mentorit ovat?

Mentorina toimivat pääasiassa Aalto-yliopiston alumnit, joilla on vähintään neljä vuotta työkokemusta valmistumisensa jälkeen. Mentoriehdokkaiden joukossa on asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivia, tutkijoita, yrittäjiä, freelancereita, juuri eläköityneitä, pitkään alalla toimineita, alanvaihtajia, perheellisiä ja perheettömiä. Suurin osa mentoreista asuu pääkaupunkiseudulla, mutta joukossa on myös muualla Suomessa ja ulkomailla asuvia alumneja. Yhteistä heille on halu tukea opiskelijaa työelämään ja uraan liittyvissä kysymyksissä opiskelijan tarpeiden pohjalta. Mentorit toimivat roolissaan vapaaehtoisina ilman korvausta yleensä palkkatyönsä ohella.

Löydät mentoriehdokkaiden kuvaukset Hae mukaan mentorointiohjelmaan -osiosta opiskelijoiden hakuaikana.

Onko sinulla mielessäsi henkilö, jonka haluaisit mentoriksesi? Voit myös hankkia itse itsellesi mentorin esim. LinkedInnin tai Aalto Alumni Circlen kautta. Valmiit mentorointiparit ovat siten tervetulleita osallistumaan mentorointiohjelmaan.

Hae mukaan mentorointiohjelmaan

Ilmoittautuminen mentoriehdokkaaksi on alkanut!

Lue lisää
Mentoring helps you to find your path
Mentorointiohjelman usein kysytyt kysymykset
Mentorointiohjelma opiskelijoille ja alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu