Alumneille

Aktoriksi?

Lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko pohtia uravaihtoehtoja ja laajentaa näkemystäsi työelämästä? Saada keskusteluapua ja muotoilla uraasi yhdessä kokeneemman työelämäosaajan kanssa? Mentorointi on mahtava tilaisuus itsesi kehittämiseen ja sparrausavun saamiseen.

Voit hakea aktoriksi eli mentoroitavaksi, josa olet maisterivaiheessa oleva tutkinto-opiskelija ja olet kirjoilla yliopistossa ohjelman alkaessa marraskuussa.
Mentoring guides you

Minustako aktori?

Aalto-yliopiston mentorointiohjelmassa mentoroinnilla tarkoitetaan pitkäaikaista ja tavoitteellista keskustelusuhdetta, jossa työelämässä oleva mentori toimii mentoroitavan opiskelijan eli aktorin keskustelukumppanina, sparraajana ja tukijana. Mentoroinnissa käsiteltävät keskusteluaiheet pohjautuvat aina aktorin henkilökohtaisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin, ja kyseessä onkin erityisesti aktorin oma kehitysprosessi.

Mentoroinnin avulla voit muun muassa

 • löytää ja selkiyttää omia urahaaveitasi
 • laajentaa tietämystäsi työelämästä ja vaihtoehtoisista urista
 • kehittää ammatillista osaamistasi ja petrata työnhakutaitojasi
 • kehittää vuorovaikutus- ja kommunikointitaitojasi
 • haastaa itsesi kohtaamaan uudenlaisia ajatuksia ja näkemyksiä
 • laajentaa kontaktiverkostoasi

Tärkeintä aktoriksi ryhtymisessä on halu itsensä kehittämiseen, aktiivisuus ja valmius sitoutua mentorointisuhteeseen. Jo ohjelmaan hakiessa on hyvä asettaa tavoitteita mentorointiprosessille ja omalle edistymiselle. Mentorointisuhteen aikana pitää olla rohkeutta esittää omia näkemyksiä, antaa palautetta sekä olla myös eri mieltä. Aktorin vastuulla on huolehtia, että mentorointiprosessi etenee tavoitteellisesti säännöllisillä tapaamisilla.

Mitä aktoriksi ryhtyminen vaatii?

Mentorointisuhde vaatii sitoutumista ja aikaa. Ennen ohjelmaan hakemista mieti, onko sinulla motivaatiota sitoutua mentorointiin opintojen ja mahdollisen työn rinnalla. Priorisoimme mentorointiparivalinnoissa aktorihakijoita, jotka osoittavat hakemuksessaan olevansa motivoituneita ja halukkaita panostamaan mentorointiprosessiin. Muista, että mentorointi on sinun hyödyksesi.

Odotamme sinulta

 • sitoutumista mentorointiin ohjelman ajaksi (marraskuu-toukokuu) — myös mahdollisen vaihdon aikana
 • aktiivista ja aloitteentekijän roolia suhteessa mentoriisi
 • avointa ja luottamuksellista kommunikaatiota mentorisi kanssa
 • tavoitteiden asettamista ja käytännön asioista sopimista yhdessä mentorisi kanssa
 • ymmärrystä, ettei mentorilta odoteta työtarjousta tai työharjoittelupaikkaa
 • vastaamista mentorointia koskeviin tiedusteluihin sekä palautteen antamista
 • ongelmatilanteissa yhteydenottoa mentorointiohjelman vetäjään ([email protected])

Keitä mentorit ovat?

Mentorina toimivat pääasiassa Aalto-yliopiston alumnit, joilla on vähintään neljä vuotta työkokemusta valmistumisensa jälkeen. Mentoriehdokkaiden joukossa on asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivia, tutkijoita, yrittäjiä, freelancereita, juuri eläköityneitä, pitkään alalla toimineita, alanvaihtajia, perheellisiä ja perheettömiä. Suurin osa mentoreista asuu pääkaupunkiseudulla, mutta joukossa on myös muualla Suomessa ja ulkomailla asuvia alumneja. Yhteistä heille on halu tukea opiskelijaa työelämään ja uraan liittyvissä kysymyksissä opiskelijan tarpeiden pohjalta. Mentorit toimivat roolissaan vapaaehtoisina ilman korvausta yleensä palkkatyönsä ohella.

Löydät mentoriehdokkaiden kuvaukset Hae mukaan mentorointiohjelmaan -osiosta opiskelijoiden hakuaikana.

Onko sinulla mielessäsi henkilö, jonka haluaisit mentoriksesi? Voit myös hankkia itse itsellesi mentorin esim. LinkedInnin kautta. Valmiit mentorointiparit ovat siten tervetulleita osallistumaan mentorointiohjelmaan.

Mentorointiohjelman sisältö
Kokemuksia mentoroinnista
Mentorointiohjelman usein kysytyt kysymykset
Hae mukaan mentorointiohjelmaan
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu