Alumneille

Aallon alumniverkoston johtoryhmä 2022

Alumniverkoston johtoryhmä edustaa alumneja ja tuo heidän näkemyksiään yliopiston kehittämiseen.
Vuoden 2022 johtoryhmään kuuluvat Kaj Hagros (puheenjohtaja), Mia Sirkiä (varapuheenjohtaja), Kullah Andersson, Tuula Antola, Hannu Martola, Markus Nuotto, Sofi Perikangas ja Mikko J. Salminen.
Alumnitoiminta Kauppakorkeakoululla, kuva: Lasse Lecklin
Kuva Hagros Kaj
Kaj Hagros

Johtoryhmän puheenjohtaja

Aalto-yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri Kaj Hagros on pääomayhtiö Redstonen toimitusjohtaja. Aiemmin hän on toiminut startup-yritys Pivot5 toimitusjohtajana ja perustajana, Nasdaq Helsinki -yhtiön toimitusjohtajana ja FOX Mobilen operatiivisena johtajana. Hagros toimii myös hallituksen puheenjohtajana Inderesillä, Heltillä, Hiboxilla ja Prodeko Venturesilla sekä Aalto University Executive Education Oy:n hallituksen jäsenenä.

Johtoryhmän jäsenet

Kuva Antola Tuula
Tuula Antola

Tuula Antola, diplomi-insinööri (1994) Aalto-yliopistosta ja EMBA (2019) AaltoEE:stä, on Omnian kuntayhtymän johtaja. Ennen nykyistä toimea Antola on toiminut mm. Espoon kaupungin talouskehityksen johtajana kesään 2021 asti,  headhunterina (Heidrick & Struggles ja Amrop International), markkinointitutkimusyrityksen Corporate Imagen markkinointi- ja myyntijohtajana sekä kolmen startupin (Kaipaus Finland, Powerkiss, InnoSpa) perustajana. Hän on Espoo Marketingin hallituksen puheenjohtaja, Helsinki Business Hubin hallituksen ja Aalto Sustainability Hubin Advisory Groupin jäsen.

Markus Nuotto
Markus Nuotto

Markus Nuotto on diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta ja johtoryhmän jäsen vuodesta 2021. Hän on tällä hetkellä Aiven Oy:n myyntioperaatioiden johtaja ja osaomistaja. Hän on työskennellyt yli 10 vuotta enimmäkseen teknologiastartupeissa, mm. vuosina 2011-2014 drawElements Oy:ssä, josta tuli osa Googlea vuonna 2014. Markus on toiminut vuodesta 2009 aktiivisesti Suomen startup-yhteisöissä. Hän on yksi Aalto Entrepreneurship Society Ry:n (Aaltoes), sekä Startup Saunan perustajista, sekä on toiminut mm. Startup Säätiön hallituksessa.

Kuva Salminen Mikko J
Mikko J. Salminen

Aalto-yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri Mikko J. Salminen on johtava innovaatiokonsultti Spinversesssä, kaupunginhallituksen jäsen Kauniaisissa ja TEKin hallituksen varajäsen. Aiemmin hän on toiminut muutamassa startupissa, Nokia Networksin strategiajohtajana, Vaisalassa liiketoimintayksikön johtajana ja Elisan teknologiajohtajana. Hän on ollut mukana Sähköklubin alumnitoiminnassa 80-luvulta lähtien.

Sofi Perikangas
Sofi Perikangas

Sofi Perikangas, TM Collaborative and Industrial design, on strateginen palvelumuotoilija ja väitöskirjatutkija, jonka erikoisalaa ovat julkisten palvelujen yhteiskehittäminen ja palvelujen yhteistuotanto, sekä näiden muotoilu ja johtaminen. Perikankaalla on vahva tausta muotoilusta IT-alalla ja AI-start-upeissa sekä terveys- ja hyvinvointialoilla. Hän on TOKYO-korkeakoulujärjestön entinen puheenjohtaja ja entinen hallituksen jäsen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa

Mia Sirkiä
Mia Sirkiä

Mia Sirkiä (varapj.) on kauppatieteiden maisteri (1999) Aalto-yliopistosta. Hän on toimitusjohtaja ja osakas pääomasijoitusrahasto Saari Partnersissa. Aiemmin Mia on ollut mainostoimiston Hasan & Partnersin osakkaana vastaten B2B-yritysten markkinoinnista. Tätä ennen Nokialla Mia teki erilaisia liiketoiminnan kehitysprojekteja, tuotemarkkinointia, uusien palveluiden kehittämistä ja Go-To-Market-projekteja. Mia on Teknowaren ja Navixin hallituksessa sekä Bo LKV:n hallituksen puheenjohtaja.

Kullah Anderson
Kullah Anderson

Kullah Anderson, MBA (kansainvälinen) Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, toimii tällä hetkellä toimintapäällikkönä MaaS Global Oy:ssä, joka on palkitun Whim-sovelluksen valmistaja. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Jolla Oy:ssä, Nokia Oyj:ssä ja Kienbaum Unternehmungsberatungissa. Anderson toimii tällä hetkellä Aalto MBA ry:n puheenjohtajana.

Hannu Martola
Hannu Martola

Hannu Martola, diplomi-insinööri ja EMBA Aalto-yliopistosta, on Detection Technology Oyj:n toimitusjohtaja. Tällä hetkellä hän on GPX Group Oy:n (Galena Pharma) puheenjohtaja ja ENICS AG:n hallituksen jäsen. Aikaisemmin hän on työskennellyt erilaisissa johtotehtävissä sekä VTI Technologies Inc:n toimitusjohtajana. Hän on toiminut useiden startup- ja skaalausyritysten hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Hänellä on pitkäaikainen yhteys Aalto-yliopiston verkostoon aiempien tehtäviensä kautta Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnassa, HOASin asuntosäätiössä, PTK Kiltassa ja KAUTE-säätiössä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu