Alumneille

Aallon alumniverkoston johtoryhmä 2022

Alumniverkoston johtoryhmä edustaa alumneja ja tuo heidän näkemyksiään yliopiston kehittämiseen.
Vuoden 2022 johtoryhmään kuuluvat Kaj Hagros (puheenjohtaja), Mia Sirkiä (varapuheenjohtaja), Kullah Andersson, Tuula Antola, Hannu Martola, Markus Nuotto, Sofi Perikangas ja Mikko J. Salminen.
Alumni Network Board 2022
Alumni Network Board 2022 Alumni Loungessa: Mia Sirkiä, Kullah Anderson, Mikko J. Salminen, Tuula Antola, Hannu Martola ja Kaj Hagros (kuvasta puuttuu Markus Nuotto ja Sofi Perikangas). Kuvaus Kalle Kataila
Kaj Hagros
Kaj Hagros

Johtoryhmän puheenjohtaja

Aalto-yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri Kaj Hagros on pääomasijoitusyhtiö Redstone Nordicsin toimitusjohtaja. Aiemmin hän on toiminut startup-kiihdyttämö Pivot5 toimitusjohtajana ja perustajana, Nasdaq Helsinki -listatun Tecnotree Oyj toimitusjohtajana ja FOX Mobilen operatiivisena johtajana. Hagros toimii myös Heltti Oy ja Inderes Oyj hallituksen puheenjohtajana sekä Loihde Oyj hallituksen jäsenenä.

Johtoryhmän jäsenet

Tuula Antola
Tuula Antola

Tuula Antola, diplomi-insinööri (1994) Aalto-yliopistosta ja EMBA (2019) AaltoEE:stä, on koulutuskuntayhtymä Omnian johtaja. Ennen tätä Antola toimi Espoon kaupungin elinkeinojohtajana, missä tehtävässä hän oli tiiviisti mukana mm. Aalto-kampuksen ja innovaatioekosysteemin kehityksessä. Hänen aiempi työkokemuksensa on yritysmaailmasta, yrittäjänä startupeissa, konsulttina kansainvälisissä suorahakuyrityksissä sekä johtotehtävistä markkinatutkimusalalla. Antolalla on monipuolinen kokemus hallitustyöstä ja erilaisista kehityshankkeista, niin yrityksissä kuin yksityisen ja julkisen sektorin rajapinnassa. Opiskeluaikana hän toimi mm. Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan kansainvälisten asioiden sihteerinä, teekkariteatterissa sekä edelleen toimivan Board of European Students of Technology (BEST) yhtenä perustajista. 

Markus Nuotto
Markus Nuotto

Markus Nuotto on diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta ja johtoryhmän jäsen vuodesta 2021. Hän on tällä hetkellä Aiven Oy:n myyntioperaatioiden johtaja ja osaomistaja. Hän on työskennellyt yli 10 vuotta enimmäkseen teknologiastartupeissa, mm. vuosina 2011-2014 drawElements Oy:ssä, josta tuli osa Googlea vuonna 2014. Markus on toiminut vuodesta 2009 aktiivisesti Suomen startup-yhteisöissä. Hän on yksi Aalto Entrepreneurship Society Ry:n (Aaltoes), sekä Startup Saunan perustajista, sekä on toiminut mm. Startup Säätiön hallituksessa.

Mikko J. Salminen
Mikko J. Salminen

Aalto-yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri Mikko J. Salminen on johtava innovaatiokonsultti Spinversesssä, kaupunginhallituksen jäsen Kauniaisissa ja TEKin hallituksen varajäsen. Aiemmin hän on toiminut muutamassa startupissa, Nokia Networksin strategiajohtajana, Vaisalassa liiketoimintayksikön johtajana ja Elisan teknologiajohtajana. Hän on ollut mukana Sähköklubin alumnitoiminnassa 80-luvulta lähtien.

Sofi Perikangas
Sofi Perikangas

Sofi Perikangas, TM Collaborative and Industrial design, on strateginen palvelumuotoilija ja väitöskirjatutkija, jonka erikoisalaa ovat julkisten palvelujen yhteiskehittäminen ja palvelujen yhteistuotanto, sekä näiden muotoilu ja johtaminen. Perikankaalla on vahva tausta muotoilusta IT-alalla ja AI-start-upeissa sekä terveys- ja hyvinvointialoilla. Hän on TOKYO-korkeakoulujärjestön entinen puheenjohtaja ja entinen hallituksen jäsen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa

Mia Sirkiä
Mia Sirkiä

Mia Sirkiä (varapj.) on kauppatieteiden maisteri (1999) Aalto-yliopistosta. Hän on toimitusjohtaja ja osakas pääomasijoitusrahasto Saari Partnersissa. Aiemmin Mia on ollut mainostoimiston Hasan & Partnersin osakkaana vastaten B2B-yritysten markkinoinnista. Tätä ennen Nokialla Mia teki erilaisia liiketoiminnan kehitysprojekteja, tuotemarkkinointia, uusien palveluiden kehittämistä ja Go-To-Market-projekteja. Mia on Teknowaren ja Navixin hallituksessa sekä Bo LKV:n hallituksen puheenjohtaja.

Kullah Anderson
Kullah Anderson

Kullah Anderson, MBA (kansainvälinen) Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, toimii tällä hetkellä toimintapäällikkönä MaaS Global Oy:ssä, joka on palkitun Whim-sovelluksen valmistaja. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Jolla Oy:ssä, Nokia Oyj:ssä ja Kienbaum Unternehmungsberatungissa. Anderson toimii tällä hetkellä Aalto MBA ry:n puheenjohtajana.

Hannu Martola
Hannu Martola

Hannu Martola, diplomi-insinööri ja EMBA Aalto-yliopistosta, on Detection Technology Oyj:n toimitusjohtaja. Tällä hetkellä hän on GPX Group Oy:n (Galena Pharma) puheenjohtaja ja ENICS AG:n hallituksen jäsen. Aikaisemmin hän on työskennellyt erilaisissa johtotehtävissä sekä VTI Technologies Inc:n toimitusjohtajana. Hän on toiminut useiden startup- ja skaalausyritysten hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Hänellä on pitkäaikainen yhteys Aalto-yliopiston verkostoon aiempien tehtäviensä kautta Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnassa, HOASin asuntosäätiössä, PTK Kiltassa ja KAUTE-säätiössä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu