Aalto-yliopiston kesäkoulu

Koe kesäkoulu

Vapaa-ajan ohjelma on tärkeä osa elämystäsi Aalto-yliopiston kesäkoulussa.
Aalto University students
Aalto-yliopiston kesäkoulun koet kauniilla Otaniemen kaupuksella ja sen ulkopuolella uusien ystäviesi kanssa.

Aalto-yliopiston kesäkoulussa voit viettää suomalaista kesää

Aalto-yliopiston kesäkoulu on opiskelun ohella yhteisöllinen kokemus ja kurkistus suomalaiseen kulttuuriin. Uskomme, että suomalaisesta kesästä nauttiminen on paras tapa tasapainottaa intensiivistä akateemista ohjelmaa ja haastavia kurssitehtäviä. Siksi opiskelijamme pääsevät aina nauttimaan suomalaisista aktiviteeteista ja vierailemaan kesäisissä kohteissa yhdessä muiden kesäkoulun opiskelijoiden kanssa.

Osallistumalla kursseille Aalto-yliopiston kesäkoulussa pääset tutustumaan sisään suomalaiseen elämäntapaan ja Helsingin lähiseutuun. Kehitämme vuosi vuodelta vapaa-ajan ohjelmaamme, ja alta pääset tutustumaan esimerkkeihin aikaisempien vuosien aktiviteeteista. Samalla voitkin alkaa suunnitella seuraavaa kesääsi Aalto-yliopistossa! 
 

Sää ja suositukset

Suomen kesä on yksi monipuolisimmista vuodenajoista, joita voit kokea. Sää on leuto ja miellyttävän lämmin, vaikka öisin saattaakin olla kylmä. Lämpötila vaihtelee 10-25 °C välillä, mutta se voi nousta jopa 30 °C asti. Suosittelemme pakkaamaan kesävaatteita varautuen samalla viileämpiin hetkiin lisäkerroksilla, kuten kevyellä takilla, puserolla ja pitkillä housuilla. Esimerkiksi Helsingissä on usein tuulista, joten vaatekerrokset saattavat tulla tarpeeseen.

Sadepäivien varalta on hyvä pakata mukaan sadeviitta tai sateenvarjo. Saunat, järvet ja rannat ovat suomalaisen kesän kulmakiviä, joten muista ottaa mukaan uimapuku ja sandaalit. Aurinko paistaa myöhään iltaan asti, joten aurinkosuojavoide ja hattu ovat suositeltavia valoisina kesäkuukausina. Harkitse myös silmämaskin hankkimista hyvien yöunien takaamiseksi.

Vapaa-ajan ohjelmaa Aalto-yliopiston kesäkoulussa menneinä vuosina

Alla on muutamia esimerkkejä menneiden vuosien ohjelmasta. Jotkin niistä saattavat sisältyä kussin vapaa-ajan ohjelmaan, kun taas toiset voivat vaatia sinulta itsenäisiä järjestelyjä, kuten lippujen ostamisen, majoituksen varaamisen tai ruuan ja virvokkeiden hankkimisen. Tarkistathan kurssikuvauksen saadaksesi selville, mitä ohjelmaan sisältyy! 

Vapaa-ajanohjelmaa ympäri vuoden

Räätälöidyt ohjelmamme ovat käynnissä ympäri vuoden, ja vapaa-ajanohjelma suunnitellaan aina huolellisesti sen mukaan. 
 

Viisi vinkkiä vapaa-ajalle jos vierailet Aalto-yliopistossa talvella tai alkukesästä

Kansainväliset opinnot mahdollistavat uuden kaupungin ja kulttuurin kokemisen. Onneksemme Aalto-yliopiston kampuksen läheisyydessä on paljon tekemistä.

Lue vinkkimme
Laughing students in front of Dipoli in the winter, in warm clothing

Tekemistä omalla ajalla Suomessa

Kaiken vapaa-ajan ohjelman ei tarvitse olla järjestettyä. Ajan viettäminen Suomessa ennen, jälkeen tai kurssisi aikana voi olla inspiroiva kokemus. Täältä löydät vinkkejä siihen miten voit suunnitella matkastasi mahdollisimman merkityksellisen. 

A guy peeks from behind fresh green birch branches. Photo: Aalto University / Unto Rautio

Get to know Finland and Aalto

Finland’s excellent reputation in education, combined with a wide range of courses offered in English, makes Finland and Aalto University an attractive study destination for international students.

Study at Aalto

Kesäkoulun uutiskirje

Saat tärkeimmät uutisemme suoraan sähköpostiisi ja pääset ensimmäisten joukossa kuulemaan inspiroivista kursseistamme.

Tilaa uutiskirjeemme!
Aalto University Summer School networking event
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: