Aalto-yliopisto

Korkeakoulujen Digivisio 2030

Aalto-yliopisto on aktiivisesti mukana kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteisessä hankkeessa, jonka tavoitteena on uudistaa suomalaista korkeakoulutusta digitalisaation avulla ja tehdä Suomesta joustavan oppimisen mallimaa.
Aalto-yliopisto/ Unto Rautio

Suomen korkeakoulut ovat yhteistyössä käynnistäneet Digivisio 2030 -hankkeen, joka on korkeakoulujen yhteinen, sopimuspohjainen hanke. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on avata oppimisen kansalliset tietovarannot yksilön ja yhteiskunnan käyttöön mahdollistaen pedagogiikan kehittymisen ja korkeakoulujen uudistumisen. 

Suomi on vuonna 2030 joustavan oppimisen mallimaa. Oppija saa turvallisesti käyttöönsä datan omasta oppimisestaan. Tämä mahdollistaa ja tukee hänen oppimistaan läpi elämän.

”Aalto-yliopistolla on tärkeä rooli tässä korkeakoulujen yhteishankkeessa, ja voimme jakaa meille Digital Aalto -hankkeesta kertynyttä oppia laajempaan käyttöön. Vision myötä suomalaisesta koulutuksesta tulee globaali edelläkävijä”, sanoo rehtori Ilkka Niemelä, joka toimii myös Digivisio 2030 -hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana.  

Ajankohtaista

OKM:n tiedote 3.2.2021 Digivisiolle myönnetystä rahoituksesta

Webinaarit

Digivisio-webinaareja järjestetään tänä vuonna noin kerran kuukaudessa. Webinaarit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille! Lisätietoa Digivision verkkosivuilta.

Webinaarit syksyllä 2021

  • ti 14.09. kello 11.00-12.00 
  • ti 12.10. kello 11.00-12.00 
  • to 18.11. kello 15.30-16.30 
  • ti 14.12. kello 11.00-12.00

Aalto-yliopiston yhteyshenkilöt ja asiantuntijat​

Uutiset

Monitulkintaiset ongelmat vaativat uudenlaista johtamista

Aalto-yliopisto on vetovastuussa korkeakoulujen ja yliopistojen digivision toteuttamisessa

Rehtori Ilkka Niemelä valittiin ohjausryhmän puheenjohtajaksi ja hankesuunnittelu on käynnistymässä.

Uutiset

Korkeakoulujen yhteinen digivisio 2030 - Suomesta joustavan opiskelun mallimaa

Digivisio on kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteinen hanke, joka avaa oppimisen kansalliset tietovarannot yksilön ja yhteiskunnan käyttöön. Pitkäjänteinen digivisiotyö tukee oppijoiden oppimista läpi elämän sekä mahdollistaa pedagogiikan kehittymisen ja korkeakoulujen uudistumisen. Vuonna 2030 Suomessa on avoin ja tunnustettu oppimisen ekosysteemi, joka hyödyttää myös laajasti niin tutkimus- ja innovaatiotoimintaa kuin työelämääkin.

Lue lisää
Six students give a high five
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu