Aalto-yliopisto Junior

Opintokäynnit Aalto-yliopisto Junioriin

Järjestämme maksuttomia toiminnallisia opintokäyntejä kaikille koululaisryhmille alakoululaisista toisen asteen opiskelijoihin. Tältä sivulta löydät työpajavalikoimamme eri kouluasteille, ja voit varata opintokäynnin ryhmällesi suoraan varauskalenteristamme.
Työpajassa katsotaan ja kuunnellaan ohjaajien tekemia demoja
Työpajoissa opitaan kokeilun ja tutkimisen kautta. Kuva: Aalto-yliopisto Junior / Sini Kivioja

Juniorin työpajoissa kurkistetaan korkeakoulumaailmaan

Työpajoissa lapset ja nuoret pääsevät itse kokeilemaan, tutkimaan ja innostumaan. Työpajoja ohjaavat Aallon omat opiskelijat. Opettaja voi itse toivoa opintokäynnin toteutustavan (lähi/etä).

  • Lähitoteutuksessa opintokäyntejä järjestetään Otaniemen kampuksella Junior Labilla osoitteessa Kemistintie 1B. Junior Lab on syrjinnästä vapaa alue, ja tiloihimme on esteetön pääsy. Katso kartta.
  • Etätoteutuksessa ryhmä työskentelee omassa luokassaan omia välineitään hyödyntäen, ja Juniorin ohjaaja ohjaa työtä verkon välityksellä. Etätoteutukseen voi osallistua kaikkialta Suomesta.

Kevään varauskalenterit löydät alempaa tältä sivulta.

Tutustu työpajoihin

Juniorin työpajoissa hyödynnetään Aalto-yliopistossa tehtävää huippututkimusta lapsia ja nuoria innostavilla menetelmillä. Opintokäyntiemme aiheet tulevat Aallon opetus- ja tutkimusaiheista. Monialainen tarjontamme sisältää niin taidetta, tiedettä, taloutta kuin teknologiaakin!

Aalto-yliopisto Juniorin neljä aihealuetta

Kevään 2024 työpajatarjonta:

Työpajan varaaminen

Työpajan pääset varaamaan tältä sivulta löytyvästä varauskalenterista. Työpajaan mahtuu kerrallaan maksimissaan noin 30 hlö. Jos ryhmäsi on tätä suurempi, varaa ryhmällesi kaksi aikaa. Joissakin työpajoissa myös välineistö saattaa rajoittaa osallistujamäärää, joten tarkista työpajakohtainen maksimiosallistujamäärä työpajan kuvauksesta. Esimerkiksi kemian työpajoissa on käytössä viisi vetokaappia, mikä kannattaa huomioida varausta tehdessä.

Vierailukäynnin kesto määrittyy valitun työpajan mukaan. Tarkan keston näet työpajan kuvauksesta. Jokaisen aihealueen töitä on tarjolla vain tiettyinä päivinä. Emme valitettavasti pysty tarjoamaan työpajoja kaikista aiheista joka päivä. Suuren suosion takia pyydämme, että yhdelle ryhmälle varataan vain yksi aika lukukaudessa (poikkeuksena suuret ryhmät). 

Työpajan peruminen

Opintokäyntivuoroja on rajallisesti, eikä niitä riitä kaikille halukkaille. Kannaltamme on tärkeää, ettei perumasi vuoro jää käyttämättä. Viime hetkellä perutuissa vuoroissa näin usein käy, eivätkä muut Junioriin haluavat ryhmät pääse opintokäynnille. 

Teethän vierailun perumisen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kysy ennen perumista kollegaltasi, sopisiko varattu aika hänelle. Mikäli annat vuoron kollegallesi, ilmoita siitä osoitteeseen [email protected]. Saman aihealueen sisällä työpajan sisältöä voi vaihtaa. 

Jos sinun kuitenkin täytyy perua vierailu, voit tehdä sen suoraan varausjärjestelmässä tai laittaa sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Varauskalenterissamme eri aiheiden työpajoja voi varata seuraavina ajankohtina:

  MA TI KE TO PE
klo 9:00-11:00 Yläkoulu & 2. aste Ohjelmointi ja teknologia Kemia Talous ja yrittäjyys Matematiikka ja fysiikka Taiteet ja muotoilu
klo 12:00-13:00 Alakoulu Matematiikka ja teknologia Matematiikka ja teknologia Talous ja yrittäjyys Kemia Taiteet ja muotoilu
klo 14:00-16:00 Yläkoulu & 2. aste Ohjelmointi ja teknologia Kemia/ Biotekniikka Talous ja yrittäjyys Matematiikka ja fysiikka Taiteet ja muotoilu

Opintokäynnin varausprosessi etenee seuraavalla tavalla

Opintokäynnin varauskaavio

Varaa työpaja

Tutustuthan työpajojen sisältöihin ja varausohjeisiin tältä sivulta ennen varauskalenteriin siirtymistä. 

Alakoulun työpajojen varauskalenteri (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopisto Juniorin varauskalenteri alakoulun työpajoille.

Aalto-yliopisto Junior

Yläkoulun ja 2. asteen työpajojen varauskalenteri (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopisto Juniorin varauskalenteri yläkoulun ja 2. asteen työpajoihin.

Aalto-yliopisto Junior

Tutustu myös muuhun maksuttomaan tarjontaamme

Rakentelua Robokylä-työpajassa.

Teknologiatuokiot

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiatuokiot ovat ilmaisia ja innostavia opetuskäyntejä, joissa Aalto-yliopiston työpajaohjaaja tulee kouluusi esittelemään erilaisia teknologian sovelluksia ja ilmiöitä.

Aalto-yliopisto Junior
Kuvassa lapsen suunnittelema värikäs jäätelöpakkaus.

Teemaviikot alakoululuokille

Järjestämme virtuaalisia teemaviikkoja alakoululaisille, joihin on mahdollista osallistua ympäri Suomen.

Aalto-yliopisto Junior
Nainen puhuu täydelle luentosalille, yleisöstä näkyy takaraivot

Tutkijavierailija oppitunneille

Tilaa tutkija luokkaasi esittelemään omaa tutkimusta ja alaansa.

Aalto-yliopisto Junior

Onko sinulla kysyttävää opintokäynneistä?

 Aalto-yliopisto Junior

Aalto-yliopisto Junior

Pilvi Saaristo

vierailutoiminta, leirit ja kerhot
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: