Suomen johtava yliopisto

Aalto-yliopisto on digitalisaation alalla Suomen johtava yliopisto opiskelijoiden, professoreiden, julkaisujen ja rahoituksen määrällä mitattuna.
Aalto Flags - Aino Huovinen

Aalto-yliopisto on digitalisaation alalla Suomen johtava yliopisto opiskelijoiden, professoreiden, julkaisujen ja rahoituksen määrällä mitattuna:

  • Yli 400 maisterin tutkintoa ja noin 100 tohtorin tutkintoa vuosittain
  • Aallon opiskelijat suorittavat vuosittain noin 100 000 opintopistettä digitalisaation eri aloilla
  • Suoraan digitalisaatioon keskittyy noin 80 professoria, ja sovelluksiin toiset 80
  • 50 miljoonaa euroa kilpailukykyistä rahoitusta vuosittain.

Maailman yliopistojen parhaan prosentin joukossa

Aalto sijoittuu tieto- ja viestintäteknologiassa maailman 150–200 parhaan yliopiston joukkoon tärkeimmissä vertailujärjestelmissä. Aalto kuuluu siis yliopistojen parhaaseen prosenttiin. Esimerkiksi:

·        

Microsoft Academic Searchin mukaan Aalto on maailman 11. paras yliopisto ja Euroopan paras yliopisto alalla ”tietotekniikka / koneoppiminen ja hahmontunnistus” julkaisuviittauksilla mitattuna.

Tuoreessa USN&WR-yliopistorankingissa Aalto oli 83. sijalla tietotekniikassa, ainoana suomalaisena yliopistona sadan parhaan joukossa, ja 20. sijalla eurooppalaisista yliopistoista! Lisää tietotekniikan tuloksista on tällä sivulla. U.S. News -rankingit perustuvat koulujen akateemiseen tutkimukseen ja maineeseen. Niiden avulla opiskelijat voivat vertailla yliopistoja kaikkialla maailmassa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: