Uutiset

Työelämäprofessori Esko Penttinen sijoittui toiseksi Euroopan yliopistojen tietojärjestelmätieteen tutkijoiden joukossa vuonna 2019

Penttinen julkaisi peräti kolme artikkelia IS Basket of Journalsin julkaisuissa.
Kuvituskuva: keltaiset säikeet. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Esko Penttinen
Esko Penttinen

Tietojärjestelmätieteiden tutkijoiden keskuudessa IS Senior Scholars’ Basket of Journals (IS Basket) (https://aisnet.org/page/SeniorScholarBasket) on yleisimmin käytetty työkalu, jolla tunnistetaan korkeatasoiset tieteelliset julkaisut ja arvioidaan hakijoita akateemisiin tehtäviin. IS Basketiin kuuluu kahdeksan tieteellistä julkaisua, jotka kaikki ovat JUFO3-tasoisia (Julkaisufoorumin korkein taso). Tietojärjestelmätieteiden järjestö AIS (the Association for Information Systems) tuottaa joka vuosi listauksen tuotteliaimmista kirjoittajista ja yliopistoista.

Kauppakorkeakoulun tutkija Esko Penttinen sijoittui viime vuonna toiseksi Euroopassa kolmella julkaistulla artikkelillaan IS Basketin julkaisuissa. Vertailussa oli mukana eurooppalaisissa yliopistoissa työskentelevät tutkijat. Maailmanlaajuisesti Penttisen sijoitus oli 13:s.

Esko Penttisen tutkimukset käsittelivät ihmisen ja automaation vuorovaikutusta (artikkeli julkaistu MIS Quarterly -julkaisussa), motivaatioita liiketoimintaprosessien ulkoistamiseksi (Journal of Information Technology) ja tietotyön organisointia virtuaaliympäristössä (Information Systems Journal). Vuosi 2019 oli menestyksellinen Penttiselle edellä mainittujen julkaisujen lisäksi myös siksi, että hänen ja kirjoittajakollegoidensa kuusi muuta julkaisua ilmestyivät alan journaaleissa ja konferensseissa.

Esko Penttinen keskittyy tutkimuksessaan seuraaviin aiheisiin: tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan täysipainoinen hyödyntäminen organisaatioissa, tekoälyn tekemien ehdotusten selitettävyys (explainability), vanhojen ns. ”legacy”-järjestelmien alasajo ja siihen liittyvät ilmiöt ja automaation aiheuttama työntekijän tietotaidon rapautuminen.

”Pyrin tuottamaan näistä aihealueista jatkossakin korkeatasoisia IS-julkaisuja”, Esko Penttinen sanoo.

Penttisen tietojärjestelmätieteen työelämäprofessuuri sijoittuu Kauppakorkeakoulun tieto- ja palvelujohtamisen laitokselle. Penttinen on myös XBRL Suomi -konsortion (eXtensible Business Reporting Language) perustaja ja puheenjohtaja (www.xbrl.fi).

Lisätietoa:
Työelämäprofessori Esko Penttinen
https://people.aalto.fi/esko.penttinen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Meidät on nähty short films at SuomiAreena
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Meidät on nähty! Elokuvan tulevaisuus esillä Porin SuomiAreenalla

Tervetuloa katsomaan Aalto-yliopiston palkittuja opiskelijaelokuvia nonstop-esityksenä Porin Taidemuseossa tiistaina 12. heinäkuuta 2022!
ABB_Aalto_laitelahjoitus_Kuva_Aalto-yliopisto.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon ja ABB Marine & Portsin kanssa tiivistyy

ABB Marine & Ports ja heidän laitetoimittajakumppaninsa Typhoon HIL lahjoittavat kuusi kappaletta simulaattoreita tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.
Shimmering Wood sneaker designed by by Noora Yau & Konrad Klockars. Photo: Kalle Kataila
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tätä on elämä 1.5

Kutsumme sinut mukaan neljättä kertaa järjestettävään, tutkimuksen ja muotoilun yhteistyötä esittelevään Designs for a Cooler Planet -festivaaliin 7.9.–12.10.2022 Otaniemessä, Espoossa.
Professor Zhipei Sun, photo: Niina Norjamäki/Aalto University
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopistolle lisärahoitusta tutkimustulosten hyödyntämiseen

Aalto-yliopiston professori Zhipei Sun johtaa yhtä potentiaalista tieteen eturintamassa olevaa tutkimushanketta.