Uutiset

Työelämäprofessori Esko Penttinen sijoittui toiseksi Euroopan yliopistojen tietojärjestelmätieteen tutkijoiden joukossa vuonna 2019

Penttinen julkaisi peräti kolme artikkelia IS Basket of Journalsin julkaisuissa.
Kuvituskuva: keltaiset säikeet. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Esko Penttinen
Esko Penttinen

Tietojärjestelmätieteiden tutkijoiden keskuudessa IS Senior Scholars’ Basket of Journals (IS Basket) (https://aisnet.org/page/SeniorScholarBasket) on yleisimmin käytetty työkalu, jolla tunnistetaan korkeatasoiset tieteelliset julkaisut ja arvioidaan hakijoita akateemisiin tehtäviin. IS Basketiin kuuluu kahdeksan tieteellistä julkaisua, jotka kaikki ovat JUFO3-tasoisia (Julkaisufoorumin korkein taso). Tietojärjestelmätieteiden järjestö AIS (the Association for Information Systems) tuottaa joka vuosi listauksen tuotteliaimmista kirjoittajista ja yliopistoista.

Kauppakorkeakoulun tutkija Esko Penttinen sijoittui viime vuonna toiseksi Euroopassa kolmella julkaistulla artikkelillaan IS Basketin julkaisuissa. Vertailussa oli mukana eurooppalaisissa yliopistoissa työskentelevät tutkijat. Maailmanlaajuisesti Penttisen sijoitus oli 13:s.

Esko Penttisen tutkimukset käsittelivät ihmisen ja automaation vuorovaikutusta (artikkeli julkaistu MIS Quarterly -julkaisussa), motivaatioita liiketoimintaprosessien ulkoistamiseksi (Journal of Information Technology) ja tietotyön organisointia virtuaaliympäristössä (Information Systems Journal). Vuosi 2019 oli menestyksellinen Penttiselle edellä mainittujen julkaisujen lisäksi myös siksi, että hänen ja kirjoittajakollegoidensa kuusi muuta julkaisua ilmestyivät alan journaaleissa ja konferensseissa.

Esko Penttinen keskittyy tutkimuksessaan seuraaviin aiheisiin: tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan täysipainoinen hyödyntäminen organisaatioissa, tekoälyn tekemien ehdotusten selitettävyys (explainability), vanhojen ns. ”legacy”-järjestelmien alasajo ja siihen liittyvät ilmiöt ja automaation aiheuttama työntekijän tietotaidon rapautuminen.

”Pyrin tuottamaan näistä aihealueista jatkossakin korkeatasoisia IS-julkaisuja”, Esko Penttinen sanoo.

Penttisen tietojärjestelmätieteen työelämäprofessuuri sijoittuu Kauppakorkeakoulun tieto- ja palvelujohtamisen laitokselle. Penttinen on myös XBRL Suomi -konsortion (eXtensible Business Reporting Language) perustaja ja puheenjohtaja (www.xbrl.fi).

Lisätietoa:
Työelämäprofessori Esko Penttinen
https://people.aalto.fi/esko.penttinen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.