Uutiset

Työelämäprofessori Esko Penttinen sijoittui toiseksi Euroopan yliopistojen tietojärjestelmätieteen tutkijoiden joukossa vuonna 2019

Penttinen julkaisi peräti kolme artikkelia IS Basket of Journalsin julkaisuissa.
Kuvituskuva: keltaiset säikeet. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Esko Penttinen
Esko Penttinen

Tietojärjestelmätieteiden tutkijoiden keskuudessa IS Senior Scholars’ Basket of Journals (IS Basket) (https://aisnet.org/page/SeniorScholarBasket) on yleisimmin käytetty työkalu, jolla tunnistetaan korkeatasoiset tieteelliset julkaisut ja arvioidaan hakijoita akateemisiin tehtäviin. IS Basketiin kuuluu kahdeksan tieteellistä julkaisua, jotka kaikki ovat JUFO3-tasoisia (Julkaisufoorumin korkein taso). Tietojärjestelmätieteiden järjestö AIS (the Association for Information Systems) tuottaa joka vuosi listauksen tuotteliaimmista kirjoittajista ja yliopistoista.

Kauppakorkeakoulun tutkija Esko Penttinen sijoittui viime vuonna toiseksi Euroopassa kolmella julkaistulla artikkelillaan IS Basketin julkaisuissa. Vertailussa oli mukana eurooppalaisissa yliopistoissa työskentelevät tutkijat. Maailmanlaajuisesti Penttisen sijoitus oli 13:s.

Esko Penttisen tutkimukset käsittelivät ihmisen ja automaation vuorovaikutusta (artikkeli julkaistu MIS Quarterly -julkaisussa), motivaatioita liiketoimintaprosessien ulkoistamiseksi (Journal of Information Technology) ja tietotyön organisointia virtuaaliympäristössä (Information Systems Journal). Vuosi 2019 oli menestyksellinen Penttiselle edellä mainittujen julkaisujen lisäksi myös siksi, että hänen ja kirjoittajakollegoidensa kuusi muuta julkaisua ilmestyivät alan journaaleissa ja konferensseissa.

Esko Penttinen keskittyy tutkimuksessaan seuraaviin aiheisiin: tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan täysipainoinen hyödyntäminen organisaatioissa, tekoälyn tekemien ehdotusten selitettävyys (explainability), vanhojen ns. ”legacy”-järjestelmien alasajo ja siihen liittyvät ilmiöt ja automaation aiheuttama työntekijän tietotaidon rapautuminen.

”Pyrin tuottamaan näistä aihealueista jatkossakin korkeatasoisia IS-julkaisuja”, Esko Penttinen sanoo.

Penttisen tietojärjestelmätieteen työelämäprofessuuri sijoittuu Kauppakorkeakoulun tieto- ja palvelujohtamisen laitokselle. Penttinen on myös XBRL Suomi -konsortion (eXtensible Business Reporting Language) perustaja ja puheenjohtaja (www.xbrl.fi).

Lisätietoa:
Työelämäprofessori Esko Penttinen
https://people.aalto.fi/esko.penttinen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Nitin Sawhney standing outdoors with his bike, green grass and trees on the background
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Nitin Sawhneylle Suomen Akatemian rahoitus kriiseistä kertovien tarinoiden analysointiin ja rekonstruointiin

Sawhney toivoo tutkimuksen lisäävän ymmärrystä siitä, miten kriisitarinat syntyvät yhteiskunnassa maailmanlaajuisen pandemian aikana.
Learning Centre graphics
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Helsingin Sanomat käytössä vain VPN-yhteydellä

Pääsy Helsingin Sanomien verkkolehden artikkeleihin on muuttunut.
New Cotton Project
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Puuvillalle haastaja

Aalto-yliopisto mukana yhteistyöhankkeessa, jossa luodaan kestävää muotia huipputeknologian avulla.
Blue sea, golden grass and green woods in a view to Laajalahti nature reserve
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Rahoitusta strategiseen tutkimukseen

Suomen Akatemian rahoittamissa hankkeissa tutkitaan kaupunkiviheralueiden merkitystä hiilensidonnassa sekä sotedatan luotettavaa hyödyntämistä.