Uutiset

The New Sustainability in Business -verkkokurssi vahvistaa tietämystä kestävästä liiketoiminnasta

Miten yritykset voivat luoda kestävää arvoa taloudelle, ympäristölle ja yhteiskunnalle?
vihreitä kasveja vedessä
Kuva: Aalto-yliopisto / Vera Adolfo

Kauppakorkeakoulun uusi, kaikille avoin The New Sustainability in Business -verkkokurssi perehdyttää liiketoiminnan ammattilaiset ja opiskelijat siihen, miten yritykset voivat luoda kestävää arvoa taloudelle, ympäristölle ja yhteiskunnalle. Verkkokurssi (MOOC, Massive Open Online Course) on maksuton ja sen voi suorittaa täysin omaan tahtiinsa. Kurssin kohderyhmää ovat erityisesti sellaiset yritysten edustajat ja yliopisto-opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita yritysvastuun, kestävän arvonluonnin ja kestävän kehityksen johtamisen teemoista.

”Kurssin suorittamalla saa varsin nopeasti tuoreimmat tiedot kestävän liiketoiminnan ajankohtaisista aiheista. Opiskelijoille kurssi tarjoaa lisäksi hyvän kuvan potentiaalisista uravaihtoehdoista kestävän liiketoiminnan parissa”, kertoo kurssin tekijöiden ydinryhmään kuuluva tutkijatohtori Olli Sahimaa Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta.

Kurssin suorittanut pystyy muun muassa osoittamaan tietämyksensä siitä, miten yritykset vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kurssin suorittanut osaa myös nimetä esimerkkejä kestävistä liiketoimintamalleista ja hän tietää, miten voi käytännössä hyödyntää eri välineitä kestävän liiketoiminnan innovaatioiden luomisessa. Lisäksi kurssilla opitaan tarkemmin, miten kestävyys voi vaikuttaa yrityksen eri toimintoihin strategian luomisesta toimitusketjuihin, laskentatoimeen ja viestintään.

Käytännönläheinen verkkokurssi perustuu ajankohtaiseen akateemiseen tutkimukseen, ja sen tekijäryhmän ydintiimiin kuuluvat Olli Sahimaan lisäksi tohtorikoulutettava Elizabeth Miller ja tutkijatohtori Teresa Haukkala, kaikki Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta. Kurssin tekijäryhmään kuuluvat myös apulaisprofessori Samuli Patala, professori Minna Halme, apulaisprofessori Patrick Shulist, yliopistonlehtori Leena Lankoski ja tutkijatohtori Tulin Dzhengiz, hekin kaikkijohtamisen laitokselta, sekä lisäksi logistiikan professori Katri Kauppi ja laskentatoimen apulaisprofessori Emma-Riikka Myllymäki.

Kurssi sisältää neljä moduulia, jotka koostuvat yhteensä 13 tiivistä osakokonaisuudesta. Jokaisen osakokonaisuuden lopussa on monivalintakysymyksiä, joihin vastaamalla pystyy varmistumaan siitä, että on ymmärtänyt keskeiset sisällöt. Jokaisen osion päätteeksi on myös tarjolla lisälukemista, jos haluaa syventää osaamistaan tietystä osa-alueesta.

Lue lisää ja kirjaudu kurssille:
sustainablebusiness.aalto.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Charlotte Henriksson, Kauppiksen opiskelija
Opinnot Julkaistu:

Alppihiihdossa tarvitaan lihasvoimaa, nopeutta, kestävyyttä ja henkistä kanttia

Alppihiihtäjä Charlotte Henriksson opiskelee ensimmäistä vuottaan Kauppakorkeakoulussa.
From left to right: Lasse Kukkonen, Ida Parkkinen, Luisa Cardoso and Elias Keski-Nisula
Opinnot Julkaistu:

Tutustu Uniten opiskelijaedustajiin Eliakseen, Idaan, Lasseen ja Luísaan

Unite!-yliopistoallianssilla on oma opiskelijayhdistyksensä, SURE!
Pöydällä kipsimallin tekovälineitä
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Käsikirja johdattaa keramiikan maailmaan

Keramiikan käsikirja johdattaa lukijan kaikkiin saven kanssa työskentelyyn liittyviin aiheisiin tekstien, kuvien, kuvituksien, animaatioiden ja videoiden avulla.
Räätälöity opiskelijaprojekti Hiltille, projektiryhmä päätöstapaamisessa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Hiltiä ymmärtämään sen asiakkaiden taloudellista päätöksentekoa

Hilti (Suomi) Oy ja Kauppakorkeakoulu yhdistivät voimansa selvittääkseen Hiltin työkalupalvelun taloudellisia vaikutuksia sekä kehittääkseen palvelun myyntiprosessia asiakasyritysten talousjohdon kanssa.