Uutiset

The New Sustainability in Business -verkkokurssi vahvistaa tietämystä kestävästä liiketoiminnasta

Miten yritykset voivat luoda kestävää arvoa taloudelle, ympäristölle ja yhteiskunnalle?
vihreitä kasveja vedessä
Kuva: Aalto-yliopisto / Vera Adolfo

Kauppakorkeakoulun uusi, kaikille avoin The New Sustainability in Business -verkkokurssi perehdyttää liiketoiminnan ammattilaiset ja opiskelijat siihen, miten yritykset voivat luoda kestävää arvoa taloudelle, ympäristölle ja yhteiskunnalle. Verkkokurssi (MOOC, Massive Open Online Course) on maksuton ja sen voi suorittaa täysin omaan tahtiinsa. Kurssin kohderyhmää ovat erityisesti sellaiset yritysten edustajat ja yliopisto-opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita yritysvastuun, kestävän arvonluonnin ja kestävän kehityksen johtamisen teemoista.

”Kurssin suorittamalla saa varsin nopeasti tuoreimmat tiedot kestävän liiketoiminnan ajankohtaisista aiheista. Opiskelijoille kurssi tarjoaa lisäksi hyvän kuvan potentiaalisista uravaihtoehdoista kestävän liiketoiminnan parissa”, kertoo kurssin tekijöiden ydinryhmään kuuluva tutkijatohtori Olli Sahimaa Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta.

Kurssin suorittanut pystyy muun muassa osoittamaan tietämyksensä siitä, miten yritykset vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kurssin suorittanut osaa myös nimetä esimerkkejä kestävistä liiketoimintamalleista ja hän tietää, miten voi käytännössä hyödyntää eri välineitä kestävän liiketoiminnan innovaatioiden luomisessa. Lisäksi kurssilla opitaan tarkemmin, miten kestävyys voi vaikuttaa yrityksen eri toimintoihin strategian luomisesta toimitusketjuihin, laskentatoimeen ja viestintään.

Käytännönläheinen verkkokurssi perustuu ajankohtaiseen akateemiseen tutkimukseen, ja sen tekijäryhmän ydintiimiin kuuluvat Olli Sahimaan lisäksi tohtorikoulutettava Elizabeth Miller ja tutkijatohtori Teresa Haukkala, kaikki Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta. Kurssin tekijäryhmään kuuluvat myös apulaisprofessori Samuli Patala, professori Minna Halme, apulaisprofessori Patrick Shulist, yliopistonlehtori Leena Lankoski ja tutkijatohtori Tulin Dzhengiz, hekin kaikkijohtamisen laitokselta, sekä lisäksi logistiikan professori Katri Kauppi ja laskentatoimen apulaisprofessori Emma-Riikka Myllymäki.

Kurssi sisältää neljä moduulia, jotka koostuvat yhteensä 13 tiivistä osakokonaisuudesta. Jokaisen osakokonaisuuden lopussa on monivalintakysymyksiä, joihin vastaamalla pystyy varmistumaan siitä, että on ymmärtänyt keskeiset sisällöt. Jokaisen osion päätteeksi on myös tarjolla lisälukemista, jos haluaa syventää osaamistaan tietystä osa-alueesta.

Lue lisää ja kirjaudu kurssille:
sustainablebusiness.aalto.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!