Uutiset

The New Sustainability in Business -verkkokurssi vahvistaa tietämystä kestävästä liiketoiminnasta

Miten yritykset voivat luoda kestävää arvoa taloudelle, ympäristölle ja yhteiskunnalle?
vihreitä kasveja vedessä
Kuva: Aalto-yliopisto / Vera Adolfo

Kauppakorkeakoulun uusi,kaikille avoin The New Sustainability in Business -verkkokurssiperehdyttää liiketoiminnan ammattilaiset ja opiskelijat siihen, miten yritykset voivat luoda kestävää arvoa taloudelle, ympäristölle ja yhteiskunnalle. Verkkokurssi (MOOC, Massive Open Online Course) on maksuton ja sen voi suorittaa täysin omaan tahtiinsa. Kurssin kohderyhmää ovat erityisesti sellaisetyritysten edustajat ja yliopisto-opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita yritysvastuun, kestävän arvonluonnin ja kestävän kehityksen johtamisen teemoista.

”Kurssin suorittamalla saa varsin nopeasti tuoreimmat tiedot kestävän liiketoiminnan ajankohtaisista aiheista. Opiskelijoille kurssi tarjoaa lisäksi hyvän kuvan potentiaalisista uravaihtoehdoista kestävän liiketoiminnan parissa”, kertoo kurssin tekijöiden ydinryhmään kuuluva tutkijatohtori Olli Sahimaa Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta.

Kurssin suorittanut pystyy muun muassa osoittamaan tietämyksensä siitä, miten yritykset vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kurssin suorittanut osaa myös nimetä esimerkkejä kestävistä liiketoimintamalleista ja hän tietää, miten voi käytännössä hyödyntää eri välineitä kestävän liiketoiminnan innovaatioiden luomisessa. Lisäksi kurssilla opitaan tarkemmin, miten kestävyys voi vaikuttaa yrityksen eri toimintoihin strategian luomisesta toimitusketjuihin, laskentatoimeen ja viestintään.

Käytännönläheinen verkkokurssi perustuu ajankohtaiseen akateemiseen tutkimukseen, ja sen tekijäryhmän ydintiimiin kuuluvat Olli Sahimaanlisäksi tohtorikoulutettava Elizabeth Miller ja tutkijatohtori Teresa Haukkala, kaikki Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta. Kurssin tekijäryhmään kuuluvat myös apulaisprofessori Samuli Patala, professori Minna Halme, apulaisprofessori Patrick Shulist, yliopistonlehtori Leena Lankoski ja tutkijatohtori Tulin Dzhengiz, hekin kaikki johtamisen laitokselta, sekä lisäksi logistiikan professori Katri Kauppi ja laskentatoimen apulaisprofessori Emma-Riikka Myllymäki.

Kurssi sisältää neljä moduulia, jotka koostuvat yhteensä 13 tiivistä osakokonaisuudesta. Jokaisen osakokonaisuuden lopussa on monivalintakysymyksiä, joihin vastaamalla pystyy varmistumaan siitä, että on ymmärtänyt keskeiset sisällöt. Jokaisen osion päätteeksi on myös tarjolla lisälukemista, jos haluaa syventää osaamistaan tietystä osa-alueesta.

Lue lisää ja kirjaudu kurssille:
sustainablebusiness.aalto.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Räätälöity opiskelijoiden yritysprojekti PwC:lle, työryhmä
Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat selvittivät PwC:lle uuden EU-lainsäädännön vaikutuksia suomalaisiin alustayrityksiin

PwC:n toimeksi antamassa projektissa selvitettiin sääntelyiden vaikutusta alustatalouden toimijoiden liiketoimintamalleihin sekä datankäyttömahdollisuuksiin.
Miten talous toimii? -verkkokurssi (MOOC)
Opinnot Julkaistu:

Suomalaisista maailman paras talouskansa – uusi avoin verkkokurssi talouden perusteista tukee tavoitteeseen pääsemisessä

Miten talous toimii? on ensimmäinen laaja suomenkielinen MOOC talouden vaikutuksista elämäämme.
The picture shows Katariina Järvinen on Aalto University campus, holding fashionable pieces of clothes in her hands.
Opinnot Julkaistu:

Vaatteiden vuokrauspalvelu uudistaa muotialaa

Markkinoinnin maisteriopiskelijan Katariina Järvisen yrityksessä yhdistyvät kaksi megatrendiä: kierrätys ja jakamistalous.
Kati Ovaska
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Kati Ovaska

”Ei ole parempaa starttia työuralle kuin tilintarkastus”, kertoo alumnimme Kati Ovaska, joka valmistumisen jälkeen on löytänyt aina uusia haasteita talon sisältä. EY:llä kannustetaankin ottamaan uran suhteen ohjat omiin käsiin: 'Your career, it’s yours to build'.