Uutiset

The New Sustainability in Business -verkkokurssi vahvistaa tietämystä kestävästä liiketoiminnasta

Miten yritykset voivat luoda kestävää arvoa taloudelle, ympäristölle ja yhteiskunnalle?
vihreitä kasveja vedessä
Kuva: Aalto-yliopisto / Vera Adolfo

Kauppakorkeakoulun uusi, kaikille avoin The New Sustainability in Business -verkkokurssi perehdyttää liiketoiminnan ammattilaiset ja opiskelijat siihen, miten yritykset voivat luoda kestävää arvoa taloudelle, ympäristölle ja yhteiskunnalle. Verkkokurssi (MOOC, Massive Open Online Course) on maksuton ja sen voi suorittaa täysin omaan tahtiinsa. Kurssin kohderyhmää ovat erityisesti sellaiset yritysten edustajat ja yliopisto-opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita yritysvastuun, kestävän arvonluonnin ja kestävän kehityksen johtamisen teemoista.

”Kurssin suorittamalla saa varsin nopeasti tuoreimmat tiedot kestävän liiketoiminnan ajankohtaisista aiheista. Opiskelijoille kurssi tarjoaa lisäksi hyvän kuvan potentiaalisista uravaihtoehdoista kestävän liiketoiminnan parissa”, kertoo kurssin tekijöiden ydinryhmään kuuluva tutkijatohtori Olli Sahimaa Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta.

Kurssin suorittanut pystyy muun muassa osoittamaan tietämyksensä siitä, miten yritykset vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kurssin suorittanut osaa myös nimetä esimerkkejä kestävistä liiketoimintamalleista ja hän tietää, miten voi käytännössä hyödyntää eri välineitä kestävän liiketoiminnan innovaatioiden luomisessa. Lisäksi kurssilla opitaan tarkemmin, miten kestävyys voi vaikuttaa yrityksen eri toimintoihin strategian luomisesta toimitusketjuihin, laskentatoimeen ja viestintään.

Käytännönläheinen verkkokurssi perustuu ajankohtaiseen akateemiseen tutkimukseen, ja sen tekijäryhmän ydintiimiin kuuluvat Olli Sahimaan lisäksi tohtorikoulutettava Elizabeth Miller ja tutkijatohtori Teresa Haukkala, kaikki Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta. Kurssin tekijäryhmään kuuluvat myös apulaisprofessori Samuli Patala, professori Minna Halme, apulaisprofessori Patrick Shulist, yliopistonlehtori Leena Lankoski ja tutkijatohtori Tulin Dzhengiz, hekin kaikkijohtamisen laitokselta, sekä lisäksi logistiikan professori Katri Kauppi ja laskentatoimen apulaisprofessori Emma-Riikka Myllymäki.

Kurssi sisältää neljä moduulia, jotka koostuvat yhteensä 13 tiivistä osakokonaisuudesta. Jokaisen osakokonaisuuden lopussa on monivalintakysymyksiä, joihin vastaamalla pystyy varmistumaan siitä, että on ymmärtänyt keskeiset sisällöt. Jokaisen osion päätteeksi on myös tarjolla lisälukemista, jos haluaa syventää osaamistaan tietystä osa-alueesta.

Lue lisää ja kirjaudu kurssille:
sustainablebusiness.aalto.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Jaakko Honko -luennon 2023 pääpuhuja Kaisa Hietala
Yliopisto Julkaistu:

Pääpuhuja, yritysjohtaja Kaisa Hietala: Meiltä puuttuu määritelmä luonnon arvolle

Kansleri Jaakko Hongon nimeä kantavalle luennolle saapui noin 300 kutsuvierasta ja alumnia.
Dean's Impact Award, School of Business
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Dekaani palkitsee Kauppakorkeakoulun opiskelijoita myös muista kuin erinomaisista arvosanoista

Uudella Dean’s Impact Award -palkinnolla halutaan osoittaa arvostusta esimerkiksi kestävän kehityksen tai Aallon arvojen mukaisen toiminnan edistämiselle.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
Opinnot Julkaistu:

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.