Uutiset

ShanghaiRanking: Aalto-yliopisto ylsi yhdeksällä tutkimusalalla sadan parhaan joukkoon maailmassa

Parhaiten Aallon aloista sijoittuivat meritekniikka, liiketaloustiede, johtaminen sekä kirjastotiede ja informaatiotutkimus.
Infografiikka ranking-tuloksesta

Aalto-yliopisto jatkoi erinomaisia sijoituksiaan arvostetun ShanghaiRanking-yliopistovertailun alakohtaisissa listauksissa. Neljä tutkimusalaa pääsi 50 parhaan yliopiston joukkoon maailmassa. Meritekniikka nousi komeasti sijalle 21 (viime vuonna sijoitus oli 39). Liiketaloustiede oli sijalla 24 (25), johtaminen 38 (31) ja kirjastotiede ja informaatiotutkimus sijalla 46 (viime vuonna 51–75).

Sadan parhaan joukkoon ylsivät myös tietoliikennetekniikka sekä tietotekniikka (sijoitus 51–75) ja kaivos- ja mineraalitekniikka, kaukokartoitus ja sähkötekniikka (sijoitus 76–100).

Parhaiten maailman yliopistoista pärjäsi Harvard, joka nappasi ykköspaikan peräti 16 alalla. Kakkoseksi tuli MIT, jonka 4 alaa rankattiin maailman parhaaksi.

ShanghaiRankingin alakohtaiset vertailut perustuvat yliopistojen tieteellisten julkaisujen ja niiden keräämien viittausten alakohtaiseen analyysiin sekä yliopiston henkilöstölle myönnettyihin kansainvälisiin palkintoihin. Tänä vuonna yli 5 000 yliopiston vertailussa oli mukana kaikkiaan 54 alaa. Aalto-yliopistolle tärkeät design- ja taidealat eivät olleet mukana vertailussa.

ShanghaiRanking

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 8. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää yliopistovertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ville Miikkulainen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Apulaisprofessori Ville Miikkulainen

Ville Miikkulainen siirtyy professoriksi Aalto-yliopiston yliopistonlehtorin tehtävästä.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!
Tutkijat suunnittelivat algoritmin, joka ohjaa ilmasuuttimen suuntaa kahdella moottorilla.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat valjastivat tuulen esineiden liikuttamiseen

Tutkijoiden mukaan ilmavirtojen luova hyödyntäminen voi synnyttää uusia robottiteknologioiden muotoja.