Uutiset

ShanghaiRanking: Aalto-yliopisto ylsi kymmenellä tutkimusalalla sadan parhaan joukkoon maailmassa

Parhaiten Aallon aloista sijoittuivat liiketaloustiede, johtaminen, meritekniikka ja tietoliikennetekniikka.
ShanghaiRanking  2021

Aalto-yliopisto jatkoi erinomaisia sijoituksiaan arvostetun ShanghaiRanking-yliopistovertailun alakohtaisissa listauksissa. Neljä tutkimusalaa pääsi 50 parhaan yliopiston joukkoon maailmassa: Liiketaloustiede oli sijalla 25 (viime vuonna sijoitus oli 24), johtaminen sijalla 31 (27), meritekniikka sijalla 39 (35) ja tietoliikennetekniikka sijalla 40 (34).

Sadan parhaan joukkoon sijoittuivat Aallon tutkimusaloista myös tietotekniikka sekä kirjastotiede ja informaatiotutkimus (sijoitus 51–75), kaivos- ja mineraalitekniikka, kaukokartoitus, liikennetutkimus ja -tekniikka sekä tilastotiede (sijoitus 76–100).

Sähkötekniikka, kemiantekniikka, materiaalitekniikka, energiatekniikka, lääketieteellinen tekniikka ja rahoitus sijoittuivat aloillaan luokkaan 101–150.

ShanghaiRankingin alakohtaiset vertailut perustuvat yliopistojen tieteellisten julkaisujen ja niiden keräämien viittausten alakohtaiseen analyysiin sekä yliopiston henkilöstölle myönnettyihin kansainvälisiin palkintoihin. Tänä vuonna yli 4 000 yliopiston vertailussa oli mukana kaikkiaan 54 alaa. Aalto-yliopistolle tärkeät design- ja taidealat eivät olleet mukana vertailussa.

Lue lisää:
ShanghaiRanking 2021

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kolme iloista opiskelijaa istuu portailla ja yksi opiskelija näyttää läppäriltään jotain muille.
Yliopisto Julkaistu:

Muuttuva työ ohjaa organisaatioita panostamaan jatkuvaan oppimiseen ja kestävyysajatteluun

Minkälaisia haasteita työn muutos aiheuttaa yksilöille ja organisaatioille? Miten varmistaa, että yksilöt jaksavat työelämässä muutoksen keskellä ja miten hallita muutosta niin, että se tapahtuu kestävästi?

Teksti pohjautuu Aalto-yliopiston lehtorin ja Future of Work -tutkimusohjelman johtajan Hertta Vuorenmaan asiantuntijapuheenvuoroon, joka kuultiin FITechin Muuttuva työ, muuttuvat osaamistarpeet -webinaarissa 5.9.2024.
kuva Simo Routarinteestä värikkäällä taustalla
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Arvostava kohtaaminen – tule mukaan vuorovaikutteiseen ryhmävalmennukseen

Kaikille aaltolaisille avoin, täysin uudenlainen valmennus käynnistyy 7.10. Osallistujana saat työkaluja arvostavaan ja rakentavaan kohtaamiseen niin työssäsi kuin opiskelussasi.
kuva juoksijoista joilla koira mukana rantaraitilla
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Vielä ehdit ilmoittautua Aalto Walk & Run -liikuntatapahtumaan 21.9.2024

Tule mukaan koko Aalto-yhteisön ilmaiseen liikuntatapahtumaan. Tänä vuonna uutuutena viiden kilometrin kävely Aalto Walk!
Otaparkki pysäköintitalo
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaparkki avattu Aalto-yliopiston henkilöstölle

Otaparkki-pysäköintitalon kaksi ylintä kerrosta on avattu Aalto-yliopiston henkilöstölle.