Uutiset

Professori Hannu Seristön kurssi palkittiin CEMS-verkoston parhaana Global Strategy -kurssina

Keskeinen osa kurssin oppimiskokemusta ovat projektityöt.
Professori Hannu Seristö seisomassa seinää vasten
Professori Hannu Seristö. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on maailman johtavien kauppakorkeakoulujen, suuryritysten ja järjestöjen muodostaman CEMS-yhteisön jäsen (the Global Alliance in Management Education). Yhteisöön kuuluu 34 jäsenyliopistoa ja noin 70 kansainvälistä yritystä tai järjestöä.

CEMS Master's in International Management (MIM) -ohjelma on rakenteeltaan samanlainen kaikissa verkoston 34 kauppakorkeakoulussa. Näin ollen ohjelmaan kuuluu tiettyjä kursseja, jotka ovat pakollisia kaikille CEMS-opiskelijoille. Syksyllä opetettava CEMS Global Strategy on kurssi, jonka vain CEMS-opiskelijat voivat valita.

CEMS-allianssi palkitsee parhaat pakolliset kurssit kerran vuodessa. Parhaan kurssin valintaprosessi on kaksivaiheinen. Ensin kolme parasta opiskelijapalautetta saanutta kurssia nimetään jatkoarvointiin. Professori Hannu Seristön Global Strategy -kurssi nimettiin tällä perusteella ehdolle CEMS Global Strategy Course of the Year -palkinnolle yhdessä kahden muun kauppakorkeakoulun Global Strategy -kurssin kanssa. Tämän jälkeen kunkin kolmen parhaan kurssin professori kirjoittaa itsearviointiraportin, jonka perusteella eri koulujen akateemiset johtajat valitsevat vuoden kurssin.

”Tunnustus on hieno saavutus ja arvokas huomionosoitus niin Hannu Seristölle, Aallon CEMS-ohjelmalle kuin koko Kauppakorkeakoululle. Perinteisesti Aallon CEMS-ohjelma on pärjännyt erittäin hyvin opiskelijoiden palautteeseen perustuvassa vertailussa, ja opiskelijat yleisesti kehuvat oppimiskokemustaan. Tunnustus strategiakurssista ikään kuin kruunaa tämän arvostuksen. Olemme iloisia, että Hannu Seristö on palannut CEMS-ohjelmaan opettamaan tätä strategiakurssia, onhan hän voittanut CEMSin parhaan kurssin tunnustuksen jo kaksi kertaa aiemminkin: vuosina 2007 ja 2008”, sanoo Aallon CEMS-ohjelman akateeminen johtaja Rita Järventie-Thesleff.

Laajat oppimistavoitteet ja tiivistä yritysyhteistyötä

Global Strategy -kurssilla perehdyttiin muun muassa strategiseen suunnitteluun, globaaliin liiketoimintaympäristöön, globaaliin strategiaan ja kasvuun, kilpailuun ja kilpailukykyyn, taloudelliseen integraatioon ja teknologian vaikutukseen liiketoimintaan.

”Oppimistavoitteisiin kurssilla kuuluu muun muassa se, että opiskelija oppii ymmärtämään strategian ja strategisointitavat erittäin kontekstuaalisena, saa käytännön tietoa yritysten nykypäivän strategisista haasteista ja ymmärtää tapoja kehittää strategioita globaalille liiketoiminnalle”, Hannu Seristö kertoo.

”Kurssin myötä opiskelijat tulevat myös tietoisiksi eroista globaalissa liiketoimintaympäristössä ja oppivat ymmärtämään erilaisten liiketoiminnan johtamistapojen dynamiikkaa ja soveltuvuutta eri puolilla maailmaa. Kurssilla myös perehdytään teknologian rooliin ja merkitykseen globaalissa liiketoiminnassa, analysoidaan ja suunnitellaan globaalia liiketoimintaa ja opitaan ymmärtämään siihen liittyvät eettisen ja sosiaalisen vastuun kysymykset”, Seristö jatkaa.

Kurssin toisena opettajana (Teaching Assistant) toimi kansainvälisen liiketoiminnan tohtorikoulutettava Johanna Niskavaara, joka myös luennoi kurssilla. Opiskelijat työskentelivät tiimeissä ratkaisten globaaleja haasteita neljässä organisaatiossa: Iceye, KONE Oyj, Nokia Bell Labs ja Business Finland.

Kurssilla vieraili useita asiantuntijoita: Associate Jani Leivo Nordic West Officesta, tohtori Neeta Nagar Accenturelta, tohtori Risto E.J. Penttilä Nordic West Officesta, KTT Rilana Riikkinen, johtaja (Head of Digital & Strategy) Tarun Sharma Nokia Bell Labs:stä ja strategiajohtaja (Director, Strategy Transformation Office) Maria Suorsa KONEelta.

”On ilo ja etuoikeus opettaa CEMS-ohjelmassa, jossa opiskelijat ovat todella lahjakkaita, motivoituneita ja ahkeria. Aivan keskeinen osa kurssin oppimiskokemusta ovat projektityöt, joten mukana olleiden neljän case-organisaation panostus kurssiin oli todella arvokasta. Kiitänkin erittäin lämpimästi jo edellä mainittujen asiantuntijavieraiden lisäksi Iceyen tohtori Darren Muffia ja johtaja Paavo Virkkusta Business Finlandista”, sanoo professori Seristö.

CEMS MIM in Aalto University

CEMS MIM in yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisen johtamisen maisteriohjelmista. CEMS on maailmanlaajuinen kauppakorkeakoulujen, yritysten ja kansalaisjärjestöjen muodostama yhteenliittymä, jonka tavoitteena on kouluttaa opiskelijoista vastuullisia johtajia ja päätöksentekijöitä kansainvälisille markkinoille. CEMS MIM tarjotaan Aallossa Add-on -ohjelmana ja osana Global Management -maisteriohjelmaa. Molemmat ohjelmarakenteet sisältävät kansainvälisen vaihdon jossain toisessa CEMS-koulussa.

Lue lisää (englanniksi)
CEMS Graduation 2018_Photo: CEMS official
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.