Uutiset

Pohjoismaisten yliopistojen kestävän kehityksen verkoston puheenjohtajuus siirtyy Aalto-yliopistolta KTH:lle

Aalto-yliopisto on johtanut Nordic Sustainable Campus Network verkoston toimintaa sen perustamisesta vuonna 2011 lähtien. Verkosto tuo yhteen yli 45 korkeakoulua kestävän kehityksen edistämiseksi.
Swedish flags flying on KTH campus gates, building behind is of red brick
KTH:n kampuksella. Kuva: Meri Löyttyniemi / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto luovuttaa Nordic Sustainable Campus Network (NSCN) verkoston puheenjohtajuuden Tukholman Kuninkaalliselle teknilliselle korkeakoululle (KTH). NSCN:n tavoitteena on kehittää pohjoismaisten korkeakoulujen kestävää kehitystä monipuolisesti painottaen erityisesti kestävää kampusta ja opetustoimintaa sekä vahvistaa niiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta. 

"Perustettuamme NSCN-verkoston ja johdettuamme sitä vuodesta 2011 alkaen olemme iloisia voidessamme luovuttaa puheenjohtajuuden nyt KTH:lle", sanoo Aalto-yliopiston erityisasiantuntija Meri Löyttyniemi, joka on johtanut verkostoa alusta lähtien.

"Osallistumme jatkossakin aktiivisesti NSCN:n toimintaan, sillä kestävän tulevaisuuden edistäminen on keskeisessä asemassa Aalto-yliopiston uudessa strategiassa. Lisäksi jatkamme kestävän kehityksen edistämistä laajemman Nordic Association of University Administrators NUAS-järjestön merkeissä, johon myös NSCN kuuluu, kuten myös muiden kansainvälisten kestävän kehityksen verkostojen puitteissa."

NSCN-verkosto edistää yli 45 jäsenorganisaation avulla kestävää kehitystä jakamalla parhaita käytäntöjä ja kehittämällä yhteisiä aloitteita. Meri Löyttyniemen mukaan tärkeä saavutus on esimerkiksi kestävien kaupunkien kurssin kehittäminen, jolla vuosittain 25–30 eri tieteenalojen opiskelijaa pyrkii ratkaisemaan kaupunkisuunnitteluun liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä. 

"NSCN on erinomainen verkosto pohjoismaisten yliopistojen väliselle tiedonvaihdolle ja synergiavaikutuksille, kun meillä on hyvin samanlaiset kestävän kehityksen lähtökohdat ja tavoitteet. Tavoitteenamme on nostaa ilmastokysymys asialistan kärkipäähän ja keskittyä siihen, miten voimme pyrkiä saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet", sanoo KTH:n kestävän kehityksen päällikkö ja NSCN:n uusi puheenjohtaja Kristina von Oelreich.

"Mielestämme vaikuttaminen laajemmassa NUAS-verkostossa edistää kestävän kehityksen kysymysten huomioonottamista. Toinen kysymys on, miten Covid-19 vaikuttaa yliopistojen kestävän kehityksen työhön."

Lue lisää
NSCN – Nordic Sustainable Campus Network
NUAS – The Nordic Association of University Administrators

Lisätietoa
Meri Löyttyniemi, erityisasiantuntija, puh. 050 313 7549, [email protected]    
Kristina Von Oelreich, kestävän kehityksen johtaja, puh. +468 790 88 31, [email protected] 

Sustainability Science Days

Kestävän kehityksen verkostoja

Aalto-yliopisto toimii aktiivisesti kansainvälisissä ja kansallisissa kestävän kehityksen verkostoissa. Tutustu tarkemmin verkostoihimme.

Kestävä kehitys
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.