Uutiset

Euroopan komissio myönsi rahoitusta Aalto-yliopiston CEMATin vetämälle RBGC Russia -hankkeelle

Euroopan Unionin edustusto Venäjällä on myöntänyt Aalto-yliopiston CEMATin vetämälle kaksivuotiselle RBGC Russia-hankkeelle rahoitusta.

RBGC Russia on sisarhanke EU:n Itämeriohjelman rahoittamalle Rail Baltica Growth Corridorille, jossa CEMAT on koordinaattorina ja Helsingin kaupunki pääpartnerina. RBGC Russian tavoitteena on laajentaa hanketoimintojen maantieteellistä kattavuutta sisällyttäen myös Luoteis-Venäjän alueen Itämeren yhteistyötoimiin liikenteen ja logistiikan alalla. Hanke tuo EU:n ja Venäjän välisen yhteistyön käytännön tasolla mahdollistamalla kaupunki- ja aluehallinnon, kansallisen tason, liikennealan toimijoiden ja yliopistojen tiiviin yhteistyöhön itäisen Itämeren alueella.

RBGC Russian tavoitteita tukee tiivis partnerikonsortio, joka koostuu CEMATista, Helsingin kaupungista, Lappeenrannan teknillisen yliopiston Kouvolan yksiköstä, Pietarin valtiollisesta liikenneyliopistosta, venäläisestä ILOT-logistiikan kehityskeskuksesta sekä saksalaisesta VBB:stä, joka vastaa Berliini-Brandenburgin alueen julkisesta liikenteestä. Hankkeen kokonaisbudjetti on 617 000 EUR ja se käynnistyy 2011-2012 vaihteessa.

RBGC Russian aktiviteetit kohdistuvat liikenteellisiin pullonkauloihin matkustaja- ja rahtiliikenteessä Pohjoisen Ulottuvuuden yhteistyömaiden sekä muun Itämeren alueen välillä. Hanke jakautuu neljään pääteemaan:

1. Sidosryhmätutkimus julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden keskuudessa
2. Matkustajaliikenteen pilotti: Virtuaalisen reittiopaspalvelun lanseeraaminen Pietariin, joka linkittyy Itämeren alueen muihin reittiopaspalveluihin
3. Rahtiliikenteen pilotti: Tehokkaat logistiikkaverkostot Luoteis-Venäjällä
4. Rail Baltica Growth Corridor –strategian vahvistaminen Pietarin kaupungin RB Growth Corridor mietinnöllä

Lisätietoa:

Projektipäällikkö
Malla Paajanen
malla.paajanen(at)aalto.fi
+358 50 366 7391

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Insinööritieteiden korkeakoulu etsii yhteiskunnallisen vaikuttavuuden varadekaanina

Varadekaanin toimikausi on 1.8.2023–31.7.2028 tai sopimuksen mukaan. Hakemukset pyydetään lähettämään 16.4.2023 mennessä.
Konsta Laakso and Elsi Sloan act in the short film of Oasis of Radical Wellbeing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallossa kuvattu lyhytelokuva kertoo opiskelijan vaikeasta valinnasta

Aalto-yliopiston Oasis of Radical Wellbeing -hankkeen rahoittama Myötätunto III -lyhytelokuvan kuvaukset alkoivat Otaniemessä 17.3. Valmiin elokuvan ensi-iltaa päästään katsomaan 30.5. Green Minds, Healthy Hearts – Social Sustainability Symposium -tapahtumassa Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksessa.