Uutiset

Elisa Defossez voitti NextGen Awards Première Vision -kilpailun Materials Innovation -palkinnon

Elisa Defossez’n kilpailutyö on nimeltään NUKUMORI – Surfaces of coziness.
NUKUMORI textile collection by Elisa Defossez
Kuva: Elisa Defossez

Fashion, Clothing and Textile Design (FaCT) -maisteriopiskelija Elisa Defossez on neljän voittajan joukossa NextGen Awards Première Vision -kilpailussa. Hän voitti Materials Innovation -kategorian palkinnon. Kansainväliseen kilpailuun osallistui 532 opiskelijaa 80 kansainvälisestä koulusta yhteensä 24 eri maasta. Première Vision on yksi tekstiili- ja muotialan merkittävimmistä tapahtumajärjestäjistä ja  NextGen Awards -kilpailu on alan kansainvälisen verkostoitumisen ytimessä. 

Elisa Defossez’n kilpailutyö on Nukumori – Surfaces of coziness.

“Nukumori on japania ja tarkoittaa kodikasta tai viihtyisää. Se on kokonaisvaltainen tunne-elämys, joka syntyy aisteista mutta myös muistojen ja tunteiden välityksellä. Lämpö, ystävällisyys ja rakkaiden ihmisten läsnäolo liittyvät usein kotoisaan tunnelmaan. Nukumori on erilaisten pintojen mallisto. Tämä eri materiaalien kokoelma koostuu kudotuista tekstiileistä mutta myös erilaisten materiaalikokeilujen pintaluonnostelmista. Kokoelmalla haluan tulkita eri tekniikoita, aloja ja materiaaleja uudella tavalla laventaen samalla käsitystä tekstiilistä. Tekstuurit ja värit ovat kokoelman keskiössä, tulkiten tunteita käsinkosketeltavan ja materiaalisen kautta.”

Lue lisää.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa tietoliikenteessä vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi langaton viestintä.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.