Uutiset

Alumnisuurlähettilään tarina: Eero Nummela

”Opiskeluaika tarjoaa paljon mahdollisuuksia verkostoitumiselle ja se kannattaa käyttää hyödyksi”, neuvoo alumnimme Eero Nummela. ”Työnantajat arvostavat laajoja verkostoja, sillä nämä voivat tuoda esimerkiksi uutta osaamista ja uusia asiakkaita.”
School of Business Alumni Ambassador Eero Nummela

 

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Tein kandidaatintutkintoni Kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikössä vuosina 2010–2013, pääaineenani kansainvälinen liiketoiminta. Tämän jälkeen vuonna 2014 aloitin Töölön kampuksella maisteriopinnot Information & Service Management -ohjelmassa, josta valmistuin kesällä 2017.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?

Valmistuttuani kandiksi Mikkelistä olen työskennellyt maisteriopintojen ohella varsin eri tyyppisissä tehtävissä. Heti maisteriopintojen alussa tein osana opintoja kolmen kuukauden korkeakouluharjoittelun Suomen Chilen suurlähetystössä. Palattuani Suomeen työskentelin opintojen ohella vajaan vuoden logistiikan tehtävien parissa ja viimeiset kaksi vuotta olen työskennellyt pankkialalla keskittyen erityisesti palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen.

Viime vuoden syyskuussa aloitin Danske Bankin Graduate-ohjelmassa, joka on suunnattu erityisesti vastavalmistuneille. Ohjelmaan kuuluu kolme kuuden kuukauden rotaatiota pankin eri yksiköissä. Maaliskuussa aloitan toisen rotaationi Kööpenhaminassa, minkä jälkeen palaan takaisin Helsinkiin elokuussa.

Miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämääsi?

Opiskelu Mikkelissä ja maisteriopinnot Helsingissä ovat ehdottomasti luoneet hyvä pohjan työuralle. Opinnot ovat kasvattaneet itseluottamustani ja valaneet uskoa omaan tekemiseen.

Erityisesti opinnot Mikkelissä tarjosivat erinomaiset puitteet kielikylvylle, sillä opinnot suoritettiin täysin englanniksi ja yhteisö oli muutenkin hyvin kansainvälinen. Mikkelissä oli myös varsin nopea tahti, ryhmätyöt olivat isossa roolissa ja lisäksi opinnoissa painotettiin esitelmiä ja esiintymistä. Nämä painotukset ovat olleet hyödyksi myös työelämässä.

Mikkelissä pääaineeni oli kansainvälinen liiketoiminta ja mielestäni se tarjosi erinomaisen pohjan opintojen jatkamiselle myös maisteritasolla, vaikka vaihdoinkin pääainetta.

Verkostojen kautta voit kehittää omaa ammatillista osaamistasi tai löytää uusia työmahdollisuuksia. Yrityksen näkökulmasta työntekijä, jolla on kattava verkosto, voi tuoda yritykselle esimerkiksi uusia asiakkaita tai osaamista.

Neuvosi opintojaan miettivälle ja vinkit työelämään?

Lähtökohtaisesti kauppatieteen opinnot ovat erinomainen vaihtoehto, jos ei tiedä tarkalleen, mitä työtä haluaa tehdä opintojen jälkeen, sillä se tarjoaa hyvän lähtökohdan erilaisille urapoluille. Opintojen aikana kannattaa olla utelias ja mahdollisimman avoin uusille kokemuksille ja mahdollisuuksille sekä mennä myös epämukavuusalueelle, sillä näin oppii eniten.

Aalto-yliopisto tarjoaa tähän paljon mahdollisuuksia ja vaikka pyrinkin käyttämään näitä hyödyksi, olisin ehkä voinut olla vieläkin aktiivisempi. Tämän vuoksi kannustankin nykyisiä ja uusia opiskelijoita tutustumaan avoimin mielin tarjolla oleviin mahdollisuuksiin. Voit esimerkiksi suorittaa kursseja useilta eri tieteenaloilta, joiden lisäksi yliopiston yhteydessä toimivat yhdistykset ja yhteisöt tarjoavat erinomaiset puitteet kokeilla uusia asioita ja haastaa itseään opintojen yhteydessä.

Vaikka opinnoista on tietysti hyvä valmistua sopivan ajan kuluessa, uskon myös, että työnantajat arvostavat hieman tavanomaisesta poikkeavia opintokokonaisuuksia ja aktiivisuutta erilaisissa yhteisöissä opintojen ohessa.

Mitä verkostot merkitsevät sinulle?

Verkostoituminen on tärkeää opiskelujen aikana, mutta sen merkitys korostuu erityisesti työelämässä. Kattava ja monipuolinen verkosto on merkittävä etu työntekijälle ja myös työnantajat arvostavat sitä. Yksilötasolla verkostojen kautta voi kehittää ammatillista osaamista tai löytää uusia työmahdollisuuksia. Yrityksen näkökulmasta työntekijä, jolla on kattava verkosto, voi tuoda yritykselle esimerkiksi uusia asiakkaita tai osaamista.

Opiskeluaika tarjoaa paljon mahdollisuuksia verkostoitumiselle ja se kannattaa käyttää hyödyksi. Verkostoitua voi niin omassa koulussa kuin myös muitakin aloja opiskelevien kanssa. Vaikka oma aktiivinen työurani ei ole vielä ajallisesti kovinkaan pitkä, olen jo löytänyt omien verkostojeni kautta muutaman mielenkiintoisen työmahdollisuuden.

Alumnius merkitsee minulle ylpeyttä omasta koulusta.

Toimit tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläänä. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Alumnius merkitsee minulle ylpeyttä omasta koulusta. Samalla se mahdollistaa oman osaamisen päivittämisen ja toisaalta tarjoaa mahdollisuuksia auttaa nykyisiä opiskelijoita, jotka todennäköisesti painivat samojen kysymysten ja haasteiden kanssa, kun itse silloisessa tilanteessa.

Alumnius tarkoittaa tietysti myös mahdollisuutta osallistua koulun alumnitapahtumiin, joiden ehdottomasti paras puoli on mahdollisuus nähdä opiskelukavereita ja tutustua uusiin ihmisiin!

Kulunut vuosi alumnisuurlähettiläänä on ollut hieno tilaisuus päästä aktiivisesti mukaan koulun alumnitoiminnan kehittämiseen ja tuoda mukaan myös Mikkelistä valmistuneiden näkökulma.

Lisätiedot:

Tällä hetkellä Nummela työskentelee Danske Bankilla konsulttina. (2020)

Tutustu tarkemmin Eero Nummelan urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumniyhteistyöstä sekä muista alumnisuurlähettiläistä, jotka Eero Nummelan tavoin ovat mukana kehittämässä koulun alumnitoimintaa: www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/kauppakorkeakoulun-alumnisuurlahettilaat

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A-logo ja Korkeakouluaukio. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Innovatiiviset kasvuyritykset ovat edellytys kestävälle tulevaisuudelle

Kauppakorkeakoulu järjesti osana tämän vuoden Estoril Conferences -tapahtumaa paneelikeskustelun aiheesta ”Technology through start-ups for a more sustainable business” (”Kasvuyritysten tekniikan avulla kohti kestävämpää liiketoimintaa”).
Nuoria kuuntelemassa tapahtuman ohjelmaa.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Euroopan suurin toisen asteen bisnestapahtuma kokosi Aalto-yliopiston kampukselle 1 000 nuorta

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat tutustuivat yrittäjyyteen, tuleviin opiskelumahdollisuuksiin ja startup-maailmaan Talous ja nuoret TATin Takeoff -tapahtumassa.
Professori Ville Viikari ja Henri Kähkönen. Kuva: Matti Kuosmanen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Parempaa langatonta viestintää millimetriaaltoteknologian avulla

Henri Kähkönen teki väitöskirjansa yhteistyössä Saabin kanssa.
Tim Meyer ja Ilkka Niemelä avasivat Meyer-salin 9.9.2022
Yhteistyö Julkaistu:

Meyer Turku avasi oman nimikkosalin Otaniemeen

Meyer-sali on ensimmäinen Insinööritieteiden korkeakoulun tiloissa avattu nimikkosali.