Tapahtumat

Quantum Garden auttaa kvanttifysiikan tutkijoita kvanttiporttien kehittämisessä - Tule testaamaan!

Quantum Garden on vapaasti pelattavissa 16. marraskuuta - 14. joulukuuta Otaniemen A Bloc –ostoskeskuksen aulassa, Otaniementie 12.
Quantum Garden

Quantum Garden on monitieteinen tutkimus- ja taideteos, joka houkuttelee ohikulkijoita koskettamaan, osallistumaan, pelaamaan ja samalla vaikuttamaan tutkimukseen, jossa ratkotaan kvanttiteknologian keskeisiä tutkimuskysymyksiä. Quantum Garden on vapaasti pelattavissa 16. marraskuuta - 14. joulukuuta Otaniemen A Bloc –ostoskeskuksen aulassa, Otaniementie 12.

Taideteoksen on toteuttanut valopohjaisista peliteoksistaan tunnettu pelitaiteilija Robin Baumgarten. Teos on suunniteltu yhteistyössä Suomen kvanttiteknologian huippuyksikön fyysikoiden kanssa Aalto-yliopiston ja Turun yliopiston professorin Sabrina Maniscalcon johdolla. Teoksen kuraattorina toimii pelitutkija Annakaisa Kultima Aalto-yliopiston median laitokselta. Kvanttiteknologian tutkijoita ovat Sabrina Maniscalcon lisäksi Turun yliopiston tutkijat Nicola Lo Gullo, Matteo Rossi, Francesco Cosco ja Walter Talarico.

Quantum Garden on paljon enemmän kuin taideinstallaatio. Quantum Garden on yhdistetty ”mustaan kvanttilaatikkoon” (Quantum Black Box), Turun yliopiston kvanttiteknologian tutkimusryhmän voimin kehitetty edistyksellinen ohjelmisto. Quantum Black Box kerää informaatiota ja prosessoi jokaisen Quantum Garden -installaation kosketuksen ja hyödyntää sitä tieteellisen ongelmanratkaisun optimoinnissa.

Pelaajat auttavat Quantum Gardenin avulla tutkijoita simuloimaan monimutkaista ja ajassa muuttuvaa kvanttifysiikan tutkimusongelmaa, jonka ratkaiseminen on yksi avainkysymyksistä loogisten kvanttiporttien kehittämistyössä. Kvanttiportit ovat tärkeitä kvanttitietokoneen rakennusosia.

Quantum Garden on mukana myös Lux Helsingin #valohaasteessa.

Taideteoksen tiedot, yhteystiedot ja muut lisätiedot Quantum Garden -uutisessa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu