Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun! Tältä sivulta löydät ohjeet opintojen sujuvaan aloittamiseen ja orientaation aikataulun.
Valmistaudu opintojen aloittamiseen:
- Katso uuden opiskelijan ohjeet sivulta Uusi maisteriopiskelija ja tältä sivulta
- Lue huolellisesti kesän aikana lähetettävät uusien opiskelijoiden uutiskirjeet
- Aktivoi IT-tunnukset ja suorita Alkuorientaatio MyCourses-oppimisalustalla
- Varaa aikaa orientaatiotapahtumiin:
- Infotilaisuus opintojen suunnittelusta järjestetään elokuun puolivälissä etänä (ks. ohjelma)
- Orientaatioviikko järjestetään 28.8.-3.9.2023 ja ohjelmaa on sekä päivisin että iltaisin.
- Luo opintosuunnitelma ja ilmoittaudu I periodin kursseille viimeistään 28.8.2023
- Osallistu orientaatiotapahtumiin
- Aloita opinnot: ensimmäiset kurssit alkavat 4.9.2023.
Orientaatioon osallistuminen on tärkeä osa yliopisto-opintojen aloittamista. Orientaatioviikon aikana perehdyt opiskeluun, tuleviin opintoihin, opiskeluympäristöön ja yliopiston käytäntöihin. Saat myös tietoa sinulle tarjolla olevista palveluista ja tutustut opiskelutovereihin, tutoreihin, yliopiston henkilökuntaan ja syksyn opettajiisikin.
Orientaatiotapahtumiin osallistumista suositellaan lämpimästi kaikille uusille opiskelijoille. Jos et pääse niihin, kerro suunnittelijalle siitä ja tutustu näillä sivuilla annettuihin tietoihin.
Orientaation aikataulu uusille maisteriopiskelijoille
Löydät orientaatioviikon ohjelman vaihtamalla kielen englanniksi sivun ylälaidasta.
Löydät orientaatioviikon ohjelman vaihtamalla kielen englanniksi sivun ylälaidasta.
Opintojen aloittamisen tuki
Opiskelijatutorisi on sinuun yhteydessä elokuussa. Tutorille välitetään yhteystietosi, jotta hän voi olla sinuun yhteydessä. Vapaaehtoiset opiskelijatutorit ovat osa yliopiston palvelua uusille opiskelijoille. Tutoreiden tehtävänä on tarjota uusille opiskelijoille vertaistukea, opastaa Aalto-yliopiston opiskelijaelämään sekä ohjata uudet opiskelijat opiskelijoiden palveluiden piiriin. Jokaiselle uudelle opiskelijalle osoitetaan tutorkoulutuksen suorittanut opiskelijatutori. Tutorryhmissä tutustutaan myös harrastusmahdollisuuksiin, joita mm. KY ja AYY tarjoavat. Tutor on sinulle ensimmäinen kontakti niin opintojen kuin opiskelijaelämänkin saralla, ota siis orientaatioviikosta kaikki irti ryhmäsi kanssa!
Suunnittelijat tukevat opiskelijoita opintoasioissa: opintojen suunnittelussa (henkilökohtainen opintosuunnitelma), käytännön opintoasioissa ja haastavien opiskeluun liittyviin asioiden ratkaisemisessa. Opiskelijat tapaavat ohjelman suunnittelijan orientaatioviikolla ja voivat olla heihin yhteydessä milloin tahansa opintojen aikana.
Ota yhteyttä ohjelmasi suunnittelijaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen [email protected].
Akateemiset ohjaajat ovat yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön jäseniä, jotka toimivat mentorina laitoksensa opiskelijoille. Akateemisen ohjaajan kanssa voit puhua akateemisista tavoitteistasi, kiinnostuksen kohteistasi ja opintojesi tavoitteista.
Joissakin ohjelmissa nimetään akateeminen ohjaaja jokaiselle opiskelijalle, joissakin määrätään yksi ohjaaja kutakin tutkimusaihetta kohden. Jos et tiedä, miten saisit yhteyttä akateemiseen ohjaajaan, ota yhteyttä ohjelmasi suunnittelijaan sähköpostilla: [email protected].
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Saat uusien opiskelijoiden uutiskirjeen sähköpostitse noin kerran kuussa kesän aikana. Lue viestit huolellisesti, koska niissä on tärkeää tietoa opiskelujen alusta Aalto-yliopistossa. Käytämme sähköpostiosoitetta, jonka annoit Aaltoon hakiessasi.
Opiskelijatutorisi ja suunnittelijasi ottavat sinuun yhteyttä elokuussa sähköpostitse tai puhelimitse opintojen alkuun liittyvissä asioissa. Voit myös jutella Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden kanssa chatissä täällä.
Orientaatiotapahtumat ja aktiviteetit on suunniteltu sujuvoittamaan opintojen alkua. Saat kaiken opiskelun aloitukseen tarvittavan tiedon seuraamalla tällä sivulla annettuja ohjeita, lukemalla sähköpostiasi ja osallistumalla orientaatioon.
Täältä ohjelmasi ohjelmasivuilta. Tämä on ohjelman opinto-opas, josta löydät opetussuunnitelmat, ohjeet opintojen suunnitteluun, tiedot hakukohteista ja ohjeita kaikkiin opiskeluun liittyviin asioihin.
Tutustu sivuun Uusi maisteriopiskelija ja sivuun jolla olet tällä hetkellä (Opintojen aloittaminen). Niistä löydät uusia opiskelijoita koskevaa tietoa. Tee myös Aalto Alkuorientaatio -kurssi MyCoursesissa.
Saat lisätietoa käytännön asioista aalto.fi-sivuston Opiskelijan oppaasta. Kaikista tärkeimmät asiat kerrotaan orientaatiossa.
Lukuvuoden alku on suunnittelijoille kiireistä aikaa, jolloin he saavat runsaasti sähköpostia. Ohjelmasi suunnittelija vastaa mahdollisimman pian.
Jos kysymyksesi liittyy opintoihin, kokeile seuraavia tiedonhakukeinoja:
- Tarkista, onko tieto saatavilla näillä ohjelmasivuilla, sivulla Uusi maisteriopiskelija tai saamissasi uutiskirjeissä.
- Jos aiheesta kerrotaan orientaation aikana, osallistu orientaatiotapahtumaan. Osallistu myös kysymys- ja vastaussessioihin ja/tai klinikoihin ja kysy asiasta niissä.
- Jos et löydä tietoa ja asialla on kiire, soita suunnittelijalle tai ota yhteyttä opiskelijapalveluihin: [email protected].
Huomaathan, että emme ehdi vastata sähköpostitse elo-syyskuussa sellaisiin kysymyksiin, joihin vastataan uusille opiskelijoille lähetetyissä materiaaleissa tai orientaatiotapahtumissa.
Ohjelmasi tutkintorakenne ja sen kurssit on lueteltu opetussuunnitelmassa vuosille 2022–2024. Ohjeet opintojen suunnitteluun löytyvät osiosta Opintojen aikana > Opintojen suunnittelu.
Opintosuunnitelma laaditaan opintotietojärjestelmä Sisussa ja tarkemmat ohjeet siitä annetaan orientaatiossa.
Huomaathan, että kaikki ohjelmamme edellyttävät päätoimista opiskelua ja järjestetään pääasiassa kampuksella. Emme suosittele päätoimista työskentelyä opintojen aikana.
Pakollisen läsnäolon määrä riippuu kurssista. Linkit kurssikuvauksiin löytyvät opetussuunnitelmasta vuosille 2022–2024. Kurssilistan kurssikoodi vie sinut kurssikuvaukseen opintotietojärjestelmässä.
Kyllä, voit hyväksilukea Aallon ulkopuolella suoritettuja opintoja tutkintoosi. Voit korvata opinnoilla yksittäisen kurssin tai sisällyttää niitä esimerkiksi vapaasti valittaviin opintoihin. Lue lisää opintojen hyväksilukemisesta täältä. Tarkemmat ohjeet hyväksilukemisesta annetaan orientaatiossa.
Ilmoittaudu kursseille opintotietojärjestelmä Sisussa opintosuunnitelmasi kautta. Lue ohjeet täältä. Tarkemmat ohjeet annetaan orientaatiossa.
Jos ilmoittautumisaika on käynnissä, voit ilmoittautua kurssille, vaikka se vaikuttaisi olevan täynnä. Osallistujat vahvistetaan vasta ilmoittautumisajan päätyttyä. Monilla kursseilla ohjelman omat opiskelijat ovat etusijalla. Nämä tiedot löytyvät kurssiesitteeltä Sisusta.
Jos kurssin ilmoittautumisaika on päättynyt, valitse joku muu kurssi.
Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on suunnitelma kursseista, jotka aiot sisällyttää tutkintoosi. Se sisältää myös aikataulun kurssien suorittamiselle suunniteltuna opintoaikana.
HOPSia käytetään kursseille ilmoittautumisessa ja valmistumisen yhteydessä, mutta ensisijaisesti se on työkalu omien opintojesi suunnitteluun. HOPSit laaditaan Sisussa.
Voit. Tee henkilökohtainen opintosuunnitelmasi ensisijaisesti opintojesi suunnittelua silmällä pitäen. Ensimmäinen versio tehdään jo orientaatiossa, mutta voit muuttaa suunnitelmiasi myöhemmin. Katso ohjeet kohdasta Opintojen aikana > Opintojen suunnittelu.
Ylemmän korkeakoulututkinnon (maisterin tutkinto) laajuus on 120 opintopistettä. Tutkinnon laajuus saa ylittää tämän määrän yhdellä kurssilla. Suunnittele opintosi 120 opintopisteen mukaan.
Eivät näy. Tutkintotodistuksella näkyvät vain tutkintoosi kuuluvat kurssit. Voit kuitenkin ladata Sisusta opintosuoritusotteen, jossa näkyy kaikki Aalto-yliopistossa suorittamasi kurssit.
Kursseja ei voi piilottaa tai poistaa opintorekisteristä.
On suositeltavaa aloittaa opinnäytteen kirjoittaminen toisen opiskeluvuoden alussa.
Useimmissa ohjelmissa vaaditaan 30 op laajuinen opinnäyte, mikä vastaa kuuden kuukauden täysipäiväistä työskentelyä. Jos et voi tehdä opinnäytettä täysipäiväisesti koska opiskelet samanaikaisesti muita kursseja tai käyt töissä, tai jos opinnäyteprosessisi kestää kauemmin kuin kuusi kuukautta muusta syystä (esim. datan kerääminen itse), suunnittele vastaavasti opintosi niin, että aloitat opinnäyteprosessin jo aikaisemmassa vaihessa maisterin opintojasi.