Kauppakorkeakoulu

Kunniatohtorit

Kymmenen uutta kunniatohtoria vihittiin Kauppakorkeakoulun juhlallisessa promootiossa 13.5.2022.
Kuvassa näkyy taustalla Kauppakorkeakoulun juhlasali, etualalla kauppakorkeakoulun tohtorinhattu lähikuvassa

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu myöntää promootion yhteydessä kunniatohtorin arvon sekä siihen liittyvät arvonmerkit erikseen kutsutuille ansioituneille henkilöille. Kaikilla kunniatohtoreilla on vahva yhteys Aalto-yliopistoon ja he ovat erityisen ansioituneita joko kauppatieteiden alalla tai yhteiskunnallisesti.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kunniatohtorin arvon 13.5.2022 saivat:

 • Renée B. Adams, Professor of Finance, Saïd Business School, University of Oxford
 • Elina Björklund, toimitusjohtaja, Reima
 • Salvador Carmona, rehtori, Professor of Accounting and Management Control, IE University
 • Taavi Heikkilä, entinen SOK:n hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja
 • Petteri Karttunen, Saastamoisen säätiön puheenjohtaja
 • Brian Kwon, pääjohtaja, LG Electronics
 • Pekka Laaksonen, Suomen Hamburg Ambassador
 • John A. List, The Kenneth C. Griffin Distinguished Service Professor in Economics, University of Chicago
 • Michael D. Myers, Professor of Information Systems, University of Auckland Business School
 • Linda Putnam, Distinguished Research Professor ja emeritusprofessori, University of California, Santa Barbara

Kunniatohtorien esittelyt

BIZ honorary doctor Renee Adams

Kunniatohtori Renée B. Adams

Professor of Finance, Saïd Business School, University of Oxford

Professori Renée Adams on omistajaohjauksen, hallitusten, rahoituslaitosten hallinnon ja sukupuolentutkimuksen asiantuntija. Hän on ECGI:n (European Corporate Governance Institute) Fellow-jäsen, entinen Management Science -julkaisun rahoitusaiheiden toimittaja sekä yhdysvaltalaisen American Finance Association -järjestön rahoitusalalla työskentelevien naisten valiokunnan (AFFECT) entinen puheenjohtaja ja yksi perustajista. Vuonna 2019 sveitsiläisen Lausannen yliopiston kauppatieteellinen tiedekunta (HEC Lausanne) myönsi hänelle Female Career Award -palkinnon.

Professori Adams on tehnyt Kauppakorkeakoulun kanssa aktiivista tutkimusyhteistyötä ja tutkijoiden koulutusyhteistyötä jo yli 15 vuoden ajan muun muassa vierailevana professorina.

BIZ honorary doctor Elina Björklund

Kunniatohtori Elina Björklund

Toimitusjohtaja, Reima

Elina Björklundilla on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura liike-elämässä niin talouden, designin kuin brändienkin asiantuntijana. Vuodesta 2012 hän on työskennellyt tunnetun suomalaisen lastenvaatevalmistajan Reiman toimitusjohtajana. Hän on myös useiden hallitusten jäsen ja toimii useissa yritysmaailman ja kolmannen sektorin luottamustoimissa.

Elina Björklund on tehnyt aktiivista yhteistyötä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kanssa sen Alumni Advisory Boardin puheenjohtajana ja Helsingin kauppakorkeakoulun tukisäätiön hallituksen jäsenenä. Vuonna 2018 hänet valittiin vuoden alumniksi. 

BIZ honorary doctor Salvador Carmona

Kunniatohtori Salvador Carmona

Rehtori, Professor of Accounting and Management Control, IE University

Professori Salvador Carmona on toiminut espanjalaisen IE Universityn rehtorina vuodesta 2011. Hän on ollut merkittävässä roolissa eurooppalaisten korkeakoulujen kehittämisessä laskentatoimen alalla. Hän on ollut European Accounting Association -järjestön alan johtavan julkaisun European Accounting Review’n päätoimittaja. Hän oli myös luomassa eurooppalaista Talent Workshop -työnvälitysverkostoa laskentatoimen alan akateemiselle henkilöstölle.

Professori Carmona on tehnyt aktiivista yhteistyötä Kauppakorkeakoulun kanssa osallistumalla Aalto-yliopiston tutkimuksen, taiteen ja vaikuttavuuden arviointiin yhtenä kansainvälisen arviointipaneelin jäsenenä.

BIZ honorary doctor Taavi Heikkilä

Kunniatohtori Taavi Heikkilä

Entinen SOK:n hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja

Taavi Heikkilä on luonut erittäin menestyksekkään uran suomalaisen vähittäiskaupan alalla. Hän on toiminut vuosina 2014-2020 Suomen suurimman päivittäistavarakaupan toimijan S-ryhmän hallituksen puheenjohtajana ja konsernijohtoryhmän pääjohtajana. Vuonna 2017 Heikkilälle myönnettiin vuorineuvoksen arvonimi, joka on korkein teollisuuden ja kaupan alan arvonimi.

Taavi Heikkilä on Kauppakorkeakoulun alumni. Hän on tehnyt korkeakoulun kanssa pitkäkestoista, aktiivista ja tuloksellista yhteistyötä koulutuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen saralla.

BIZ honorary doctor Petteri Karttunen

Kunniatohtori Petteri Karttunen

Saastamoisen säätiön puheenjohtaja

Petteri Karttusella on takanaan pitkä ja ansiokas ura pohjoismaisessa yritysmaailmassa ja erityisesti SEB:llä, missä hän työskenteli useissa johtotehtävissä aina vuoteen 2016 asti. Hän on myös ollut useiden julkisten yritysten ja hyväntekeväisyysjärjestöjen hallituksen jäsen. Näihin kuuluu esimerkiksi Saastamoisen säätiö, jonka puheenjohtaja Karttunen on. 

Petteri Karttunen on edistänyt aktiivisesti Aalto-yliopiston ja suomalaisten säätiöiden yhteistyötä. 

Biz honorary doctor Brian Kwon

Kunniatohtori Brian Kwon

Pääjohtaja, LG Electronics

Brian Kwon on tehnyt poikkeuksellisen ansiokkaan uran eteläkorealaisen elektroniikkajätti LG Electronicsin palveluksessa. LG Electronics on yksi maailman suurimmista elektroniikkayrityksistä. Kwon on työskennellyt LG Electronicsin ja sen edeltäjän palveluksessa yli 30 vuotta ja edennyt nykyiseen asemaansa pääjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi.

Brian Kwon on suorittanut MBA-tutkinnon Kauppakorkeakoulun Etelä-Korean-yksikössä. Hän on todennäköisesti Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) menestynein alumni ja todellinen malliesimerkki Kauppakorkeakoulun kansainvälistymisestä. 
 

BIZ honorary doctor Pekka Laaksonen

Kunniatohtori Pekka Laaksonen

Suomen Hamburg Ambassador

Pekka Laaksosella on takanaan pitkä ja ansioitunut ura suomalaisessa liike-elämässä: yli neljännesvuosisata metsäteollisuudessa ja liki vuosikymmen Valion toimitusjohtajana. Hän jäi Valiolta eläkkeelle vuonna 2014. Samana vuonna Nordic Institute of Business & Society (NIBS) myönsi hänelle Suomen luotettavimman yritysjohtajan palkinnon.

Laaksonen on Kauppakorkeakoulun alumni. Hän on tehnyt yhteistyötä korkeakoulun kanssa Helsingin kauppakorkeakoulun tukisäätiön hallituksen jäsenenä sekä Kauppakorkeakoulun Elinkeinoelämän tukiryhmän (Corporate Advisory Board) jäsenenä. Hän käynnisti Valion ja Kauppakorkeakoulun menestyksekkään yhteistyön.

BIZ honorary doctor John List

Kunniatohtori John A. List

The Kenneth C. Griffin Distinguished Service Professor in Economics, University of Chicago

Professori John List tunnetaan uraauurtavasta mikrotaloustieteen tutkimuksestaan etenkin kenttäkokeiden avulla. Hän on edennyt huomattavan uransa aikana University of Central Florida -yliopiston opetushenkilökunnasta Distinguished Service Professoriksi Chicagon yliopistoon. List on yhdysvaltalaisen American Academy of Arts and Sciences -tiedeyhteisön jäsen sekä Econometric Society -seuran Fellow-jäsen. Hän on voittanut useita merkittäviä palkintoja ja toiminut Valkoisen talon talousneuvonantajien neuvostossa.

List on tehnyt aktiivista yhteistyötä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kanssa vuosien ajan esimerkiksi opettamalla tohtoriopiskelijoita ja pitämällä Yrjö Jahnsson -luentoja.

BIZ honorary doctor Michael Meyers

Kunniatohtori Michael D. Myers

Professor of Information Systems, University of Auckland Business School

Professori Michael Myers on maailman johtavia tietojärjestelmätutkijoita. Hän tutkii digitalisaatiota ja informaatiotekniikan sosiaalisia ja kulttuurisia näkökohtia. Hän on toiminut Association for Information Systems -järjestön puheenjohtajana. Hän on myös järjestön Fellow-jäsen ja saanut sen myöntämän LEO Award -palkinnon. Lisäksi Myers on toiminut vastaavana päätoimittajana alan johtavassa julkaisussa MIS Quarterlyssä ja toimii tällä hetkellä päätoimittajana European Journal of Information Systems -julkaisussa.

Professori Myers on tehnyt aktiivista yhteistyötä Kauppakorkeakoulun kanssa vuosien ajan. Hän on opettanut tohtoriopiskelijoita ja toiminut Kauppakorkeakoulun tieteellisen tukiryhmän (Scientific Advisory Board) puheenjohtajana neljä kautta.

BIZ honorary doctor Linda Putnam

Kunniatohtori Linda Putnam

Distinguished Research Professor ja emeritusprofessori, University of California, Santa Barbara

Professori Linda Putnam tunnetaan erityisesti työstään organisaatioviestinnän ja -diskurssin aloilla. Hän on yhdysvaltalaisen National Communication Association -järjestön nimeämä ansioitunut tutkija (Distinguished Scholar) sekä kansainvälisten International Communication Association- sekä International Association for Conflict Management -järjestöjen Fellow-jäsen. Lisäksi hän on saanut palkinnot elämäntyöstään International Association for Conflict Management -järjestöltä ja Management Communication Quarterly -julkaisulta. Hänet on nimetty myös College of Arts & Sciences University of Montreal, Canadan kunniatohtoriksi.

Professori Putnam on tehnyt Kauppakorkeakoulun kanssa merkittävää tutkimusyhteistyötä ja tutkijoiden koulutusyhteistyötä muun muassa vierailevana professorina.

Kaikki Aalto-yliopiston nimittämät kunniatohtorit

Kaikki Aalto-yliopiston ja sen edeltäjäkoulujen nimittämät kunniatohtorit löytyvät erilliseltä sivulta:

Kunniatohtorit Aalto-yliopistossa

Kunniatohtorit kautta aikojen Aalto-yliopiston korkeakouluissa ja niiden edeltäjäkorkeakouluissa.

Tutustu edellisiin kunniatohtoreihin
Doctoral hats, 2016

Yhteystiedot

Promootiotoimisto

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: