Avoimet työpaikat

Visiting Researcher in Aalto University School of Arts, Design and Architecture (unfunded position)

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (ARTS) tarjoaa ylemmän korkeakoulutason tutkintoon johtavaa opetusta arkkitehtuurin, elokuvataiteen, median, muotoilun, taidekasvatuksen ja taiteen aloilla. Nykyiset keskeiset tutkimusalueet ovat audiovisuaalinen esittäminen, digitaalinen media, hyvinvointiarkkitehtuuri, muotoilu, taide, uudistuvat teknologiat, visuaalinen kulttuuri, sekä yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu. Korkeakoulusta valmistuu taide- ja suunnittelualojen sekä arkkitehtuurin alan asiantuntijoita ja innovaattoreita, joilla on vahvat taiteelliset ja tekniset taidot.
 

VIERAILEVA TUTKIJA AALTO-YLIOPISTON TAITEIDEN JA SUUNNITTELUN KORKEAKOULUSSA (rahoittamaton tehtävä, tutkijan on järjestettävä rahoitus itse) 
 

Tieteen, taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin välinen hedelmällinen vuorovaikutus ruokkii ja vahvistaa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa tehtävän tutkimuksen monialaisuutta. Aalto-yliopiston strategian mukaisesti tutkimuksemme yhteen sitovana kattoteemana toimii kestävän kehityksen näkökulma. 

 

Laitokset 

Arkkitehtuurin laitos 

Taiteen ja median laitos 

Muotoilun laitos 

Elokuvataiteen laitos 

 

Yleiset tiedot 

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu tarjoaa vierailevan tutkijan (Visiting Researcher in ARTS) paikkoja tutkijatohtoreille sekä väitöskirjatutkijoille. Huomaathan, että maisterivaiheen opiskelijoita ei hyväksytä vieraileviksi tutkijoiksi. Paikka on RAHOITTAMATON/PALKATON ja siihen voivat hakea tutkijat eri puolilta maailmaa. Vierailevan tutkijan on mieluiten varmistettava rahoituksensa vierailun ajaksi ennen kuin hän hakee tätä paikkaa. Vieraileva tutkijan positio on kestoltaan koko lukukauden tai koko lukuvuoden mittainen. Hakija voi ilmoittaa hakemuksessaan toivomansa vierailun ajankohdan ja alkamispäivän. 

 

Akateeminen kalenteri 

Syyslukukausi 1.8. - 31.12. 

Kevätlukukausi 1.1. - 31.7. 

Kesätauko (kesäkoulut/kurssit) kesä-elokuussa. 

Joululoma joulukuun puolivälistä tammikuun puoliväliin 

Katso tarkemmat tiedot: https://www.aalto.fi/fi/opiskelijan-opas/lukuvuosikalenteri 

 
Vierailevalle tutkijalle tarjotaan työskentelytilat, tietotekniikkapalvelut, kirjastopalvelujen käyttöoikeus, mahdollisuus osallistua laitoksen sekä taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tapahtumiin sekä vuorovaikutukseen korkeakoulun henkilökunnan ja muiden tutkijoiden kanssa. Lisäksi hän on osa Aalto-yliopiston laajempaa tutkimusyhteisöä. Korkeakoulu auttaa järjestämään vierailevalle tutkijalle asunnon, mutta hakija vastaa itse asumiskuluistaan. 

Vierailevan tutkijan odotetaan tekevän sekä itsenäistä tutkimusta että toimivan yhteistyössä ja julkaisevan yhdessä laitoksen tutkimushenkilöstön kanssa. Hänen odotetaan valmistelevan luennon tutkimusaiheestaan kahden viikon kuluessa saapumisestaan, ja häntä voidaan pyytää osallistumaan laitoksen opetukseen. Vierailevan tutkijan on mahdollista osallistua myös laitoskokouksiin. Vierailevan tutkijan on allekirjoitettava vierailijasopimus taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa heti Suomeen saavuttuaan tai viimeistään ennen kuin aloittaa työskentelynsä laitoksella. Hakijoiden odotetaan aloittavan vierailunsa vuoden kuluessa hakuajankohdasta. Ilmoitathan hakemuslomakkeessa oleskelusi keston ja toivomasi vierailusi alkamisajankohdan. 

 

Kuinka hakea 

Ennen kuin haet tehtävään, ota yhteyttä siihen professoriin, jonka alaan tutkimuksesi liittyy tietyllä laitoksella. Mainitse hakiessasi sen professorin nimi, johon olet ollut yhteydessä. Linkit laitoksien yhteystietoihin löydät täältä: http://arts.aalto.fi/en/departments/ 
 

Vierailevan tutkijan hakemukset taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun tulee lähettää sähköisen hakujärjestelmän kautta. Tarkemmat hakuohjeet löydät yllä olevasta englanninkielisestä hakuilmoituksesta.  

Tutustu Aalto-yliopiston tietosuojailmoitukseen täällä

Päätös ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse noin kahden kuukauden kuluessa. 

Lisätietoja vierailevan tutkijan hakumenettelystä ARTSissa: [email protected] 

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: