Alumneille

Aallon alumniverkoston johtoryhmä 2024

Alumniverkoston johtoryhmä edustaa alumneja ja tuo heidän näkemyksiään yliopiston kehittämiseen. Vuoden 2024 johtoryhmään kuuluvat Mia Sirkiä (puheenjohtaja), Hannu Martola (varapuheenjohtaja), Kullah Anderson, Ari Bertula, Ossi Leikola, Sofi Perikangas, Riitta Silvennoinen, Ville Simola ja Katja Soini.
Alumniverkoston johtoryhmän 2024 jäsenet kuvassa, mukana alumniverkoston neuvoston puheenjohtaja.
Alumniverkoston johtoryhmä 2024: Katja Soini, Ville Simola, Riitta Silvennoinen, Hannu Martola, Mia Sirkiä (puheenjohtaja), Kullah Anderson, Laura Nikola, Ari Bertula ja Ossi Leikola (Sofi Perikangas puuttuu kuvasta). Kuvaus Kalle Kataila
Mia Sirkiä
Mia Sirkiä

Johtoryhmän puheenjohtaja

Mia Sirkiä on kauppatieteiden maisteri (1999) Aalto-yliopistosta. Hän on toimitusjohtaja ja osakas pääomasijoitusrahasto Saari Partnersissa. Aiemmin Mia on ollut mainostoimiston Hasan & Partnersin osakkaana vastaten B2B-yritysten markkinoinnista. Tätä ennen Nokialla Mia teki erilaisia liiketoiminnan kehitysprojekteja, tuotemarkkinointia, uusien palveluiden kehittämistä ja Go-To-Market-projekteja. Mia on Teknowaren, Navixin ja Korjauspartnerien hallituksessa sekä toimii Bo LKV:n ja Hion Digitalin hallitusten puheenjohtajana.

Johtoryhmän jäsenet

Hannu Martola
Hannu Martola

Hannu Martola, (varapuheenjohtaja) sähkötekniikan diplomi-insinööri ja EMBA Aalto-yliopistosta, on Detection Technology Oyj:n toimitusjohtaja. Aikaisemmin hän on työskennellyt VTI Technologies Inc:n toimitusjohtajana sekä erilaisissa johtotehtävissä. Hän on toiminut useiden startup- ja skaalausyritysten hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Hannulla on pitkäaikainen yhteys Aalto-yliopiston verkostoon aiempien tehtäviensä kautta Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnassa, HOASin asuntosäätiössä, PTK Kiltassa ja KAUTE-säätiössä.

Kullah Anderson
Kullah Anderson

Kullah Anderson, MBA Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, toimii tällä hetkellä toimintapäällikkönä MaaS Global Oy:ssä, joka on palkitun Whim-sovelluksen valmistaja. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Jolla Oy:ssä, Tinnoff Inc:ssä ja eri rooleissa Nokia Oyj:ssä. Urallaan Kullah on keskittynyt yritysten muutosohjelmiin, asiakaskehitysprojekteihin ja laadun varmistamiseen sekä markkinointiin. Kullahilla on kauppatieteiden kandidaatin tutkinto Concordia Collegesta ja hän on toiminut aktiivisesti Aalto MBA ry:ssä, viimeisimpänä puheenjohtajana.

Kasvokuva miehestä, joka hymyilee ja katsoo kameraan
Ari Bertula

Ari Bertula on konetekniikan diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta. Hän on työskennellyt viimeiset kahdeksan vuotta Konecranes-yhtiössä, jossa hän toimii tällä hetkellä innovaatioasiantuntijan tehtävissä tutkimusosastolla. Ari on aktiivisesti mukana insinööritieteiden korkeakoulun kurssiyhteistyössä ja osallistuu AIIC Aalto Industrial Internet Campus -ryhmään. Aiemmin Ari on toiminut ohjausryhmän jäsenenä Digitally-projektissa ja osallistunut insinööritieteiden korkeakoulun sidosryhmäpaneelin jäsenenä Aalto-yliopiston opetuksen ja oppimisen arviointiin.

Headshot of Ossi Leikola
Ossi Leikola

Ossi Leikola on teknillisen fysiikan diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta ja MBA INSEAD:sta. Hän on toiminut Luminor-pankin varatoimitusjohtajana loppuvuodesta 2023. Ennen tätä hän työskenteli johtotehtävissä Nordeassa, viimeisimpänä vastuualueenaan pankin operatiiviset toiminnot. Hän on toiminut myös toimitusjohtajana Metos NV:ssä ja konsulttina McKinsey & Companyssa. Opiskeluaikana Ossi oli Fyysikkokillan fuksikapteeni sekä Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan että Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja.

Sofi Perikangas
Sofi Perikangas

Sofi Perikangas, TM Collaborative and Industrial design, on strateginen palvelumuotoilija ja väitöskirjatutkija, jonka erikoisalaa ovat julkisten palvelujen yhteiskehittäminen ja palvelujen yhteistuotanto, sekä näiden muotoilu ja johtaminen. Sofilla on vahva tausta muotoilusta IT-alalla ja AI-start-upeissa sekä terveys- ja hyvinvointialoilla. Hän on TOKYO-korkeakoulujärjestön entinen puheenjohtaja ja entinen hallituksen jäsen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa.

Riitta Silvennoinen
Riitta Silvennoinen

Riitta Silvennoinen on tekniikan lisensiaatti Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulusta. Riitta työskentelee Deloittella, jossa hän luo uutta kestävää liiketoimintaa kiertotalouden ja energiamurroksen saralla yhdessä asiakkaiden ja laajan kumppaniverkoston kanssa. Tätä ennen hän johti tulevaisuuden energiaratkaisuihin, energiamurrokseen sekä investointeihin keskittynyttä tiimiä St1:llä. Aikaisemmin Riitta on työskennellyt Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitrassa vetäen kiertotalousprojekteja teollisuus- ja koulutussektorille sekä monissa teollisuuden projektinjohto-, konsultointi- sekä prosessisuunnittelutehtävissä sekä Afry:llä että St1:llä.

Mies valkoisessa kauluspaidassa katsoo kameraan
Ville Simola

Ville Simola on kauppatieteiden maisteri Aalto-yliopistosta. Tällä hetkellä hän työskentelee Digital Commerce Finlandin toimitusjohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä Ville toimi Pohjoismaiden johtavan kasvuyrityskampus Maria 01:sen toimitusjohtajana. Tätä ennen Ville on johtanut innovaatio- ja digitaalisen transformaation tiimejä ja ollut perustamassa Suomen ensimmäistä startup-yrityskiihdyttämöä, Startup Saunaa, jonka juuret ovat vahvasti Aalto-yliopiston yrittäjyysekosysteemissä. Ville vaikuttaa myös The Shortcut -nimisen organisaation hallituksessa, joka auttaa ulkomaisia osaajia integroitumaan Suomeen.

Nainen mustassa pooloasussa katsoo kameraan.
Katja Soini

Katja Soini, taiteen tohtori (muotoilu) Aalto-yliopistosta, on strategia- ja kestävyysjohtaja AFRY:ssä ja luo uutta kestävää rakennetun ympäristön liiketoimintaa. Aiemmin hänellä on ollut useita liiketoiminnan kehittämisen johtotehtäviä Innolinkissa ja Vahasella, joita edelsi vuosikymmenen tutkimus- ja opetustyö Aallossa. Katjalle myönnettiin Aalto ARTSin Vuoden alumni -tunnustus uraauurtavasta työstään muotoilun ja yhteistoiminnan edistämiseksi rakennetussa ympäristössä. Katja toimii tällä hetkellä myös Ornamon puheenjohtajana, edistäen muotoiluvetoista innovointia kestävän tulevaisuuden puolesta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: