Aalto-yliopiston kesäkoulu

Nordic Product Design

Muotoiluajattelu on ongelmanratkaisumenetelmä, joka helpottaa organisaatioiden ja yksilöiden haasteiden tunnistamista ja ratkaisujen luomista monilla toimialoilla. Tämä kanditason kesäkurssi tutkii pohjoismaisia näkökulmia muotoiluun painottaen kestävää kehitystä ja ekologista ajattelua sekä funktionalismia ja kriittistä muotoilua.
Dipoli
Kuva: Tuomas Uusheimo

Opetusajankohta:

-

Hakuaika:

1.2.2024 – 25.4.2024

Toteutustapa:

Kampus

Kesto:

2 viikkoa osapäiväinen

Kurssin taso:

Kandiopiskelijat

Koulutusala:

Taiteiden ala

Laajuus:

2 opintopistettä

Järjestäjä:

Aalto-yliopisto

Lukuvuosimaksut:

590€

Nordic Product Design on kahden viikon intensiivinen poikkitieteellinen kesäkurssi, joka keskittyy erottuvaan näkökulmaan tuotteiden, materiaalien ja järjestelmien suunnittelussa pohjoismaisessa kontekstissa. Kurssilla tarkastellaan muotoiluajattelun teemoja yhdistämällä se pohjoismaisen muotoilun nykyiseen kehityskulkuun painottaen funktionalismia, ekologisia periaatteita, kestävää tulevaisuutta, estetiikkaa, olennaisuutta ja kriittistä muotoilua.

Kurssin alkuvaiheessa pyritään kehittämään kattava teoreettinen ymmärrys näistä teemoista Pohjoismaiden sosiokulttuurisessa kontekstissa, erityisesti Suomessa. Tämä vaihe yhdistää teorian ja sen historialliset ja nykyajan käytännöt visuaalisten materiaalien, elokuvien, interaktiivisten dialogien ja tehtävien avulla. Toinen vaihe on käytännönläheisempi ja painottaa käytännön tutkimusta. Se sisältää työpajoja, vierailuja ja kokeiluja, joissa opiskelijat työskentelevät sekä ryhmä- että yksilötehtävissä.

Kurssin tavoitteena on edistää kokonaisvaltaisesti luovaa prosessia, joka ulottuu ideasta todellisten esineiden luomiseen. Kurssin päätteeksi opiskelija osaa kehittää ainutlaatuisia näkökulmia muotoiluongelmien ratkaisemiseen ja kyseenalaistamiseen, hyödyntäen pohjoismaista lähestymistapaa muotoiluajatteluun ja -käytäntöön. Kurssi kannustaa edelleen opiskelijoita soveltamaan näitä suunnittelustrategioita ja -ratkaisuja omassa kansainvälisessä kontekstissaan, mikä edistää globaaleja muotoilun näkökulmia.

Sushant Passi
Sushant Passi

Kurssin opettaja

Sushant Passi on poikkitieteellinen muotoilija ja Creative Digital Productions & Prototyping -asiantuntija Aalto Design Factoryssa. Hän on valmistunut Aalto-yliopistosta nykymuotoilun maisteriksi, sivuaineenaan ChemArts, jossa hän on kasvattanut syvää kiinnostusta kriittiseen ajatteluun, spekulatiiviseen suunnitteluun, materiaalien tulevaisuuteen, soveltavaan taiteeseen ja tuotekehitykseen.

Muotoilijana ja tutkijana hän on tehnyt yhteistyötä useiden muotoilu-, innovaatio- ja sosiaalisten yritysten kanssa, kuten Godrej Innovation Centerin Intiassa ja Scope Impactin kanssa Suomessa. Sushant on myös opettanut ja vetänyt erilaisia muotoiluun keskittyviä kursseja ja työpajoja Aalto-yliopistossa ja XAMK:ssa. Hänen merkittäviä töitään on ollut esillä Iittala & Arabia Design Centerissä ja Helsinki Design Weekissä. Jotkut hänen viimeaikaisista julkaisuistaan löytyvät Journal of Virtual Exchangesta (2022) ja DFGN-R Conferencesta (2023).

 Kesäkoulun tiimi

Kesäkoulun tiimi

Students in front of Väre building of Aalto University campus

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

A group of undergradiate summer school students during a welcome event picnic on a summery day at Aalto University campus. The sun is shining and the group of students are sitting in on the grass in a park-like setting.

Kandidaattivaiheen kesäkurssit

Tarjoamme poikkitieteellisiä akateemisia kesäkursseja kandidaattivaiheen opiskelijoille.

Aalto-yliopiston kesäkoulu
Aalto_Yliopisto_ITP_c_Petri_Anttila_MG_2395-Edit_web.jpg

Kesäkoulun kandikurssien hakulomake (ulkoinen linkki)

Hae Aalto-yliopiston kesäkoulun kursseille tällä lomakkeella. Haku tapahtuu englanniksi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: