Aalto-yliopisto Junior

Teemaviikot alakoululuokille

Juniorin teemaviikot tarjoavat maistiaisia eri aihealueista! Järjestämme virtuaalisia teemaviikkoja alakoululuokille, joihin on mahdollista osallistua ympäri Suomen. Valitse sopiva ajankohta luokallesi ja tule mukaan osallistumaan! Työpajat järjestetään Microsoft Teams-alustalla ja niihin osallistuu useita luokkia samanaikaisesti. Työpajat ovat maksuttomia koululaisryhmille.
Kuvassa lapsen suunnittelema värikäs jäätelöpakkaus.

Tervetuloa mukaan teemaviikolle! Syksyn 2023 aikana suunnittelemme makeat jäätelöpakkaukset, taittelemme origameja ja maalaamme mustikkamehulla. Valitse sopiva aihe ja ajankohta luokallesi ja ilmoita luokkasi mukaan innostumaan!  

Tältä sivulta näet syksyn 2023 teemaviikkotarjonnan. Kukin aihe on lähtökohtaisesti suunnattu tietyille luokka-asteille (esim. 3.-4. lk), mutta opettaja voi oman harkintansa mukaan osallistua myös hieman nuorempien tai vanhempien oppilaiden kanssa.

Liittymislinkki työpajaan ja tarkemmat ohjeet työpajaan osallistumiseen lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen työpajaa. Etäyhteyden kuva heijastetaan luokan omalle taululle, jolloin koko luokka pystyy seuraamaan esitystä ja annettuja työohjeita. Yhteinen osuus kunkin työpajan alussa on 15 min, jonka jälkeen luokka jatkaa töitä itsenäisesti omassa luokassaan oman opettajansa johdolla Juniorin ohjaajan päivystäessä linjoilla kysymysten varalta. Joillakin teemaviikoilla järjestetään myös yhteinen loppukoonti, jossa oppilaat pääsevät esittelemään omia töitään. Työpajan vetäjinä toimivat Aalto-yliopisto Juniorin ohjaajat etäyhteyden välityksellä.

Aalto-yliopisto Juniorin tulevat teemaviikot

Kuvassa lapsen suunnittelema värikäs jäätelöpakkaus.
Työpajat

Makea pakkaussuunnittelu -virtuaalityöpajat 3.-4.-luokkalaisille 4.10. ja 6.10.

Lokakuun teemaviikolla luodaan omat makeat pakkaukset talviselle jäätelömaulle.
Kädet taittelevat värikästä origamikuuutiota, taustalla origamikuutio sekä tähtimäistetty oktaedri
Työpajat

Geometriaa origameilla -virtuaalityöpajat 5.-6. -luokkalaisille 2.11. ja 6.11.

Marraskuun teemaviikolla innostutaan matematiikasta ja taitellaan yhdessä kuutio.
Kuvassa mustikkamehulla tehtyä taidetta.
Työpajat

Mustikkamaalaus -virtuaalityöpajat 1.-2.-luokkalaisille 8.12. ja 12.12.

Joulukuun teemaviikolla luodaan mustikkamehulla taianomaista taidetta.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: