Uutiset

Alumni Craig Rollo nappasi musiikkidiggarin unelmatyön

Koska Craig Rollo halusi työskennellä musiikin parissa, Acoustics and Audio Technology oli hänelle täydellinen pääainevalinta.
Craig Rollo / Aalto University alumni/ Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology
Craig Rollo.

Craig Rollo muutti Skotlannista Suomeen opiskellakseen akustiikan ja audioteknologian pääainetta. Hänen mielestään maisteriohjelmassa opiskelu oli kiinnostavaa, palkitsevaa ja haastavaa. Craig asuu edelleen Suomessa ja työskentelee nykyään NeuralDSP-nimisessä yrityksessä, joka valmistaa kitaraplugareita eli liitännäisohjelmia kitaristeille, jotka simuloivat kitara- ja bassopedaaleja sekä vahvistimia ja kaiutinkaappeja. 

Miksi valitsit Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelman?

Koska soitan kitaraa, unelmoin lukioikäisenä muusikon ammatista. Lukion jälkeen ajattelin, että ehkä minun pitäisi hakeutua “oikeisiin töihin”, joten menin Edinburghin yliopistoon opiskelemaan musiikkiteknologiaa. Kun olin tekemässä kandiopintojeni loppuprojektia, lähdin ohjaajani kannustamana viikoksi vierailulle Aalto-yliopistoon nähdäkseni, olisiko Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelma minulle sopiva.

Silloin oli helmikuu ja sää oli todella kylmä - vaikka sainkin myöhemmin tietää, että se helmikuu oli lämpimin vuosikausiin! Säästä huolimatta pidin Aallosta kovasti ja tajusin, että ohjelma oli tarkalleen sitä mitä halusin, joten päätin hakea.

Mikä oli mielenkiintoisinta opinnoissasi?

Pidin paljon Audio Signal Processing -kurssista, jossa opimme, kuinka erilaiset ääniefektit toimivat ja miten ne toteutetaan käytännössä. Oli myös todella tajunnanräjäyttävää ymmärtää, miten tiloja voi mallintaa virtuaalisesti!

Kaiken kaikkiaan, akustiikan ja audioteknologian opiskelu oli todella kiinnostavaa, palkitsevaa ja haastavaa. Teimme kursseilla paljon ryhmätöitä ja kaikki opettajat olivat todella auttavaisia. Koin, että en ollut opintojeni kanssa yksin ja voisin aina pyytää neuvoa.

Maisteriohjelmassa oli paljon kansainvälisiä opiskelijoita sekä vaihto-opiskelijoita, joten sain oppia paljon eri taustoista tulevista ihmisistä sekä eri kulttuurien yhteneväisyyksistä ja eroista.

Millaisia eväitä olet saanut opinnoistasi työelämään?

Opin muun muassa aikataulutusta, asioiden hallitsemista, koodaamista sekä esitelmien tekemistä. Aikaisemmin vihasin puhua julkisesti, mutta Aallossa teimme paljon esitelmiä ryhmässä. Muiden ihmisten tuki helpotti esitelmien pitämistä ja myös paransi omia esiintymistaitojani.

Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen yleistyy koko ajan ja kysyntä audioteknologian osaajille on kasvussa

Craig Rollo

Missä työskentelet nyt?

Palasin opintojeni jälkeen kotimaahani Skotlantiin vuodeksi, mutta tulin takaisin Suomeen, kun sain mahdollisuuden työskennellä NeuralDSP-yrityksessä. NeuralDSP valmistaa kitaraplugareita eli liitännäisohjelmia kitaristeille, jotka simuloivat kitara- ja bassopedaaleja sekä vahvistimia ja kaiutinkaappeja. Yritys on erikoistunut erityisesti tuotteisiin, joita käytetään metalli- ja rockmusiikissa. Työssäni minun täytyy ymmärtää muusikoiden näkökulmaa sekä teknologiaa ja signaalinkäsittelyn yksityiskohtia vahvistimien taustalla.  

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Maisteriohjelma tarjoaa erilaisia urapolkuja. Jos opiskelet enemmän akustiikkaa, sinusta voi tulla esimerkiksi rakennusyhtiöiden konsultti. Jos painotat signaalinkäsittelyä, sinusta tulee audioteknologian asiantuntija. Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen yleistyy koko ajan ja kysyntä audioteknologian osaajille on kasvussa, sillä heitä tarvitaan luomaan todentuntuinen äänikokemus virtuaalitodellisuuteen. Nykyään käytetään myös paljon virtuaalisia työkaluja esimerkiksi etäkokouksissa ja näihin tarvitaan puheenkäsittelyn osaajia.

Mitä vinkkejä antaisit maisterinopintoja aloittaville?

Opettele aikatauluttamaan, kokeile erilaisia opiskelutekniikoita ja valitse niistä itsellesi sopivat. Anna itsellesi lupa ottaa välillä taukoa opiskelusta. Ja älä valvo öitä, siitä ei ole koskaan apua. Ja vielä, muista pitää hauskaa!

Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje tästä!

Seuraa meitä!

Lue lisää maisteriohjelmasta

Craig opiskeli Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelmassa. Alta löytyvistä linkeistä löydät lisää tietoa ohjelmasta. 

Kaikki Sähkötekniikan korkeakoulun tarjoamat koulutusohjelmat löydät Opinnot-sivuilta

Acoustics and Audio Technology - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

The major in Acoustics and Audio Technology equips students with a fundamental understanding of human hearing, audio perception, and physics of sound. The skills they acquire enable, for example, reducing noise pollution, planning harmonic environments and designing coherent sound experiences.

Three Aalto University students working in a acoustics laboratory

Alumni Laura McLeod: Aallossa saat vapaasti kokeilla ja oppia uutta

Acoustics and Audio Technology -pääaine tarjosi Laura McLeodille mahdollisuuden yhdistää intohimonsa musiikkiin ja fysiikkaan.

Aalto University / A girl sitting on sand with sunglasses on / Laura McLeod

Opiskelija Janne Pietilä: Akustiikan opinnot ovat antaneet uusia näkökulmia myös musiikkiharrastukseen

Janne Pietilän mielestä akustiikan ja audioteknologian työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä osaajia tarvitaan niin virtuaalitodellisuuden tuotannossa kuin rakennusalalla.

Janne Pietilä/ Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology/ image: Lauri Viljavuori

Kesätyö Akustiikan laboratoriossa tarjoaa vapauden tutkia ja kokeilla

Mitä jos voisit kuunnella vain yhtä ääntä meluisassa tilassa? Miten ääni muuttuu, kun huutaa tuuleen? Michael McCrea ja Rapolas Daugintis, akustiikan laboratorion kesätyöntekijät, etsivät vastauksia näihin kysymyksiin.

Aalto University/The Acoustics Lab/Michael McCrea and Rapolas Daugintis/image: Ira Matilainen

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Two students watching measurements from a computer
Opinnot Julkaistu:

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.
Anton Jantunen Aberdare vuorilla Keniassa.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Anton Jantunen: Työssäni erityisen hyödyllisiä taitoja ovat analyyttisyys ja isojen kokonaisuuksien ja eri asioiden keskinäisten yhteyksien ymmärtäminen

Anton Jantusen polku vei isojen konsulttiyritysten ja startupien kautta töihin Nairobiin YK:n sanitaatioon, hygieniaan ja kuukautisterveyteen keskittyvään rahastoon, missä hän keskittyy innovatiivisten rahoitusmallien kehittämiseen.
Course work for Smart Wearables
Opinnot Julkaistu:

Smart Wearables -kurssit opettavat opiskelijoille insinööri- ja muotoilutaitoja

Smart Wearables -kurssien monialaisissa tiimeissä syntyy uskomattoman luovia projekteja, joiden parissa eri alojen opiskelijat pääsevät oppimaan toisiltaan.
Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.