Uutiset

Aalto Squadcast -podcastin juontajat auttavat nuoria tekemään päätöksiä tulevaisuutensa suhteen

Aalto Squadin opiskelijalähettiläät halusivat antaa vertaistukea avoimen ja rehellisen keskustelun kautta. Nyt he jakavat omakohtaisia kokemuksiaan ja kertovat, mikä auttaa heitä selviytymään vaikeina aikoina.
Five students posing in a mini podcast studio at Aalto University
Vasemmalla ylhäältä alas: Olga Morozova, Beatriz Glaser ja Anubhuti Goel. Oikealla: Owein Iveson ja Bhattarabhop Viriyaroj.

Viime syksynä lanseerattu Aalto Squadcast käsittelee kansainvälisten opiskelijoiden kokemuksia Aalto-yliopistossa. Podcastin juontajat Owein Iveson, Bhattarabhop Viriyaroj, Anubhuti Goel, Labiba Abdul, Beatriz Glaser, Olga Morozova, Milica Stefanović ja Anastasiia Ivanova halusivat tarjota kuulijoille avointa keskustelua opiskelijaelämästä ja auttaa muita selviämään haasteista, joita voi kohdata ulkomaille opiskelemaan muuttaessa. He olivat myös innoissaan päästessään oppimaan podcastin tuottamista ja sisällöntuotantoa. Iveson, Viriyaroj, Goel, Abdul, Glaser, Morozova, Stefanović ja Ivanova tapasivat työskennellessään Aalto Squad -opiskelijalähettiläinä. 

"Ajatus podcastin aloittamisesta oli ilmassa jo jonkin aikaa. Luulen, että opiskelijoiden kokemusten kuuleminen heidän äänellään voisi muodostaa syvemmän yhteyden", Goel pohtii. 

Jokaisessa jaksossa juontajat ottavat kuulijan mukaan opiskelijaelämäänsä Aalto-yliopistossa. He aloittavat valintakirjeen saamisesta ja ohjaavat kuulijan läpi orientaatioviikon, auttaen ymmärtämään yliopistoelämää paremmin. Elämää kuvataan eri näkökulmista – aiheina ovat mm. kurssit, asuminen, talous, harrastukset, opiskelijajärjestöt, tapahtumat ja sosiaalinen elämä. 

Five Aalto Squadcast podcasters posing in front of a whiteboard and laughing.
Vasemmalta: takana Owein Iveson, Olga Morozova ja Bhattarabhop Viriyaroj. Edessä Beatriz Glaser ja Anubhuti Goel.

"Kansainvälisenä hakijana haluaa saada tietopaketin, jonka avulla voi valmistautua opintojen käytännön asioihin, kuten asumiseen, pankkiasioihin ja matkustamiseen", Viriyaroj kertoo. 

"Juttelemme vähän kaikesta. Yritämme luoda yleiskuvan siitä, millaista on olla Aallon opiskelija Suomessa. Puhumme omista todellisista kokemuksista", lisää Goel. 

Tasapainon etsimistä 

Podcastaajilla itselläänkin oli joitakin epävarmuuksia, kun he miettivät mahdollisuutta muuttaa toiseen maahan opintojen vuoksi. Nyt he haluavat auttaa samassa tilanteessa olevia tekemään harkittuja päätöksiä tulevaisuutensa suhteen. 

"Aluksi olin huolissani kuluista. Suomi on kallis erityisesti verrattuna Iso-Britanniaan, josta olen kotoisin", sanoo Iveson. 

"Minulla oli alallani hyvä työ, josta luovuin. Se tarkoitti myös luopumista säännöllisistä tuloista. Mutta halusin korkeakoulututkinnon ja Aalto-yliopisto vaikutti hyvältä vaihtoehdolta", sanoo Goel. 

Goel mainitsee myös pohtineensa kurssien vaativuutta. Opiskellessaan hän kuitenkin pian huomasi, että kurssit on suunniteltu nojaamaan perusteisiin ja säännöllisellä työskentelyllä ne ovat hallittavia. Opettajien ja opiskelijoiden välinen suhde yllätti hänet positiivisesti. 

"En odottanut, että opettajat olisivat näin kannustavia. Vuorovaikutus heidän kanssaan on rentoa ja he ovat helposti lähestyttäviä", jatkaa Goel. 

Niin hauskaa kuin opiskelijaelämä onkin, arki ei aina ole ruusuilla tanssimista. Opiskelijat ovat samaa mieltä siitä, että tasapainon löytäminen elämässä vaativan tutkinnon suorittamisen ohessa on suuri haaste. Uuteen kulttuuriin ja ilmastoon sopeutuminen opintojen suorittamisen ja käytännön asioiden hoitamisen ohella voivat tuntua ylivoimaisilta. Eikä pidä unohtaa rikasta sosiaalista elämää, joka lisää oman haasteensa arjen kiireisiin. 

Kun katsotaan hieman opiskelijaelämää pidemmälle, podcastaajat ilmaisevat huolensa työllistymisnäkymistä ja mahdollisuudesta jäädä Suomeen valmistumisen jälkeen. Joillekin heistä tämä on vielä ratkaistavana oleva kysymys, sillä kansainvälisen osaajan työllistyminen ilman sujuvaa suomen kielen taitoa voi olla kova pähkinä purtavaksi. 

Students taking a selfie outside on campus in Autumn
Vasemmalta: Labiba Abdul, Owein Iveson ja Beatriz Glaser.

Ystävät tukiverkkona

Satunnaisista alamäistä huolimatta matka tähän pisteeseen on ollut opiskelijoille käänteentekevä. Esimerkiksi Goel kokee olevansa avoimempi erilaisille vaihtoehdoille elämässä. Viriyaroj tuntee itsensä varmemmaksi, jopa voimaantuneeksi, ja hän kokee voivansa vaikuttaa yhteiskuntaan aivan uudella tavalla.

Yksi asia, josta podcastaajat ovat yksimielisiä on yhteisö. Luokkakaverit ja ystävät ovat olleet tukiverkkona vaikeina aikoina.

"On kiehtovaa, kuinka helppoa täällä on saada kavereita tapahtumasta riippumatta. Olipa kyse sitten satunnaisista juhlista, opiskelijakerhon tapaamisesta tai vaikka pyykkäämisestä pesutuvassa, uusien ystävyyksien solmiminen tapahtuu matalalla kynnyksellä", Abdul kertoo. 

"Minulla on aiempia kokemuksia koti-ikävästä, mutta ystävät yliopistossa ovat tehneet Suomesta uuden kotini", Iveson summaa. 

Aalto Squadcastin ensimmäinen kausi lähestyy loppuaan, mutta keväällä julkaistaan vielä muutamia jaksoja. Ensimmäinen kausi on ollut hyppy tuntemattomaan – seuraavaksi fokus siirtyy mahdollisen uuden kauden suunnitteluun. 

Aloita Aalto Squadcastin kuuntelu nyt! Voit myös keskustella opiskelijalähettiläiden kanssa Unibuddy-alustalla.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Course work for Smart Wearables
Opinnot Julkaistu:

Smart Wearables -kurssit opettavat opiskelijoille insinööri- ja muotoilutaitoja

Smart Wearables -kurssien monialaisissa tiimeissä syntyy uskomattoman luovia projekteja, joiden parissa eri alojen opiskelijat pääsevät oppimaan toisiltaan.
Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!