Nyheter

Kandidatprogrammen vid Aalto-universitet växte i popularitet

Finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram lockade mer än 12 600 sökande.
Kolme haalariasuista opiskelijaa metroasemalla

Intresset för Aalto-universitetet hölls liksom tidigare år på en hög nivå i den andra gemensamma ansökan till högskolorna som gick ut 30.3.2023. I år hade Aalto 12 624 sökande varav 8 352 hade ett av Aalto-universitetets utbildningsprogram som första alternativ. Antalet ansökningar var 19 419. 

”Tack till alla som sökte till Aalto! Vi vill önska er all lycka för våren och urvalsproven. Det har varit fantastiskt att se hur stort intresset för Aalto-universitetet är. Jag har också med glädje följt hur aktivt våra nuvarande studerande har återvänt till campus efter undantagstiderna. Förhoppningsvis ser vi också många nya aaltoiter på campus nästa höst!” säger Aalto-universitetets vicerektor Petri Suomala

Det finns 16 ansökningsalternativ inom det tekniska området vid Aalto-universitetet och de fick sammanlagt 11 819 ansökningar. Antalet sökande var 6 026 och av dem var 3 504 förstahandssökande. I vår var det populäraste ansökningsalternativet datateknik som fick så många som 1 253 ansökningar. Ansökningsalternativet som växte mest inom det tekniska området var fastighetsekonomi och geoinformatik, vars ansökningar växte med 44 %. 

Sammanlagt 5 579 sökte till kandidatprogrammet i ekonomi, varav 3 311 hade programmet som första alternativ.  

Antalet sökande till de 13 ansökningsalternativen inom det konstnärliga området var 1 930 och av dem var 1 536 förstahandssökande. Ansökningsalternativet som växte mest var visuell kommunikation och design, vars ansökningar steg med 72 % från i fjol. 

Inom det tekniska området sökte 72 sökanden via den öppna universitetsleden. Till kandidatprogrammet i ekonomi sökte 36 sökanden via den öppna universitetsleden eller på basis av tävlingsframgång. 

Siffrorna i denna artikel baserar sig på de uppgifter som finns tillgängliga i Studieinfo genast efter att ansökningstiden gått ut. De kan alltså ändras i takt med att rapporterna uppdateras och ansökningarna behandlas. Ansökan gällde finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram vars studier inleds hösten 2023. Resultaten från vårens andra gemensamma ansökan till högskolorna publiceras senast 7.7.2023. 

Bekanta dig utöver examensstudierna med Aalto-universitetets utbud på livsvida studier som är öppet för alla. Kurserna är ett utmärkt sätt att få en inblick i universitetsstudier och kan till och med fungera som en väg till universitetet. 

Öppna universitetsstudier för gymnasie- och yrkesstuderande  

Allt innehåll från livsvitt lärande (på finska)

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kuva opiskelijoista juttelemassa
Studier Publicerat:

Tillbaka på banan / Back on track workshopserie 8.10. & 29.10.2024

Aaltos studiepsykologer och studievägledare organiserar en tvådelad workshopserie för studenter som återvänder till sina studier eller som har studerat mycket lite under det senaste året.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Campus, Studier Publicerat:

Marhusets verksamhet flyttas till Kandidatcentret

Marhuset stängs i slutet av maj.
Aalto Squad students on campus
Studier Publicerat:

Antalet sökande till Aalto-universitetet ökade i vårens andra gemensamma ansökan

Aaltos finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram lockade 13 500 sökande
From left to right: Lasse Kukkonen, Ida Parkkinen, Luisa Cardoso and Elias Keski-Nisula
Studier Publicerat:

Träffa Unite! studentrepresentanterna Elias, Ida, Lasse och Luísa

Unite! universitetsalliansen har en egen studentkår, SURE!