Uutiset

Verkkokurssi "Forests, wood and carbon" tarjolla Aallon Avoimessa yliopistossa

Opi metsien ja puun roolista hiilenkierrossa. Ei esitietovaatimuksia. Kurssi on tarjolla Aallon opiskelijoille, mutta myös kaikille kiinnostuneille Aallon Avoimessa yliopistossa!
Pine forest
Suomalainen mäntymetsä (Kristiina Lillqvist)

Verkkokurssi CHEM-C2470 Forests, Wood and Carbon (5 cr) on tarjolla kaikille kiinnostuneille keväällä 2023! Voit suorittaa kurssin kokonaan verkossa oman aikataulusi mukaan V-periodin aikana 24.4. – 9.6.2023. Kurssi koostuu lyhyistä videoista, teksteistä, harjoitustehtävistä sekä verkkotenteistä. Kurssi alkaa aloitusinfolla 24.4.2023 klo 9:15. Ilmoittaudu kurssille viimeistään 1.5.2023 Aallon Avoimessa yliopistossa:

Ilmoittautuminen Aallon Avoimessa yliopistossa

Aallon opiskelijat rekisteröityvät Sisussa:

Ilmoittautuminen Sisussa

Kurssilla opiskelijat oppivat maapallon hiilenkierrosta ja metsien roolista tässä kokonaisuudessa. Kurssilla esitellään tuotteiden elinkaarivaikutusten analysointiin liittyvät periaatteet ja työvaiheet, kuten puutuotteiden hiilivarastopotentiaalin laskemisen. Opiskelijat oppivat puumateriaalin perusrakenteen solutasolla, sekä sen vaikutukset puun ominaisuuksiin kuten ulkonäköön, mittapysyvyyteen sekä lujuuteen. Opiskelijat tutustuvat myös tyypillisiin puutuotteisiin, joita käytetään rakennetussa ympäristössä eri tavoin. 

MyCourses-sivulle päivitetään käytännön asioita kurssin suorittamisesta:

Kurssin MyCourses-sivu

Illustration showing the transportation of CO2 from the atmosphere to the leaves, sugars going down in the phloem layer, water from the roots to the crown and oxygen back to the atmosphere.
Kurssilla seurataan hiiliatomia puun yhteyttämisreaktiosta puutuotteisiin, jotka voivat toimia hiilivarastoina. (Daniela Altgen)

Oppimisen tueksi kurssilla hyödynnetään lyhyitä opetusvideoita, joita voi katsoa Youtube-kanavalta:

Aalto University - Wood Science

Katso myös kurssin mainosvideo alla:

Kurssin tarjoaminen laajemmin myös Aalto-yliopiston ulkopuolisille on osa menestyksekästä varainkeruukampanjaa, joka päättyi viime vuonna. Lue lisää kampanjasta ja sen tukijoista. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan verkkokurssille ja edistämään monipuolista ja laadukasta puun käyttöä!

Lisätietoa Aallon puutieteen opetuksesta sekä Aalto Wood -sivuaineesta löytyy alla olevasta linkistä:

Wood science teaching

Kysymyksiä?

Kurssin henkilöstöön saa yhteyden sähköpostilla: [email protected]

  • Kristiina Lillqvist, Yliopisto-opettaja
  • Lauri Rautkari, Professori
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.