Uutiset

Uusia alkuja Kemiran intensiivikurssilla

Kemira järjesti yhdessä Kemian tekniikan korkeakoulun kanssa Aalto-yliopiston opiskelijoille boot campin eli intensiivikurssin, jolla suunniteltiin biopohjaisen kemianteollisuuden tulevaisuutta.
Kemira bootcamp 2020
Photo: Kemira

Intensiivikurssin tarkoituksena oli kehittää uutta tarjoamaa, liiketoimintamalleja ja palvelumuotoilua biopohjaiselle kemianteollisuudelle. Aalto-yliopisto on viime vuosina järjestänyt vastaavia haastepohjaisia kursseja useiden yritysten kanssa. 

Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal sanoi: "Vastuullisuus on aina ollut osa Kemiran DNA:ta. Kutsu kehittää kestävää liiketoimintaa tulee asiakkailtamme, heidän asiakkailtaan ja meiltä, kuluttajilta. Kemira tekee kovasti töitä kunnianhimoisten vastuullisuustavoitteiden saavuttamiseksi ja nostamme rimaa edetessämme. Todellisen muutoksen aikaansaamiseksi tarvitsemme yhteistyötä ja innovaatioita – tarvitsemme teitä, tuoreita ajattelijoita!" 

Boot camp -haasteessa biopohjaisten tuotteiden ja palvelujen tuli täyttää tietyt peruskriteerit; niiden oli oltava kestäviä, skaalautuvia ja kustannuksiltaan kilpailukykyisiä. Uusien tuotteiden on myös sovittava teknisiin sovelluksiin ja markkinatilanteeseen sekä säännösvaatimuksiin. Kaksipäiväisen intensiivikurssin opiskelijat työskentelivät tiimeissä yhdessä Kemiran huippuammattilaisten kanssa.  

Maailmassa etsitään uusia tapoja korvata fossiiliset raaka-aineet biopohjaisilla, ja kemianteollisuudella on tässä muutoksessa keskeinen rooli. Aalto-yliopisto kouluttaa tulevaisuuden kestävän, fossiilivapaan talouden asiantuntijoita. Kemiran ja Kemian tekniikan korkeakoulun yhteistyöllä on pitkä historia. Yhteistyö on laajaa tutkimuksen, opetuksen, luentojen pitämisen ja opiskelijarekrytoinnin tiimoilla. Myös monet maisteriopiskelijat ovat tehneet lopputyönsä yhteistyössä Kemiran kanssa.  

"Haluan kiittää Kemiran tiimiä heidän sitoutumisestaan tämän kurssin järjestämiseen yhdessä kanssamme. Intensiivikurssilla opiskelijat voivat sukeltaa todelliseen liiketoimintaan ja myös kokea saumattoman yhteistyön tarpeen eri tieteenalojen ihmisten välillä. Minulle silmiinpistävin havainto tästä yhteistyöstä oli talouden, muotoilun ja insinööriopiskelijoiden taitojen yhdistämisen hyödyllisyys," sanoi Aalto-yliopiston professori Tapani Vuorinen. 

"Oli innostavaa työskennellä Aalto-yliopiston monialaisten opiskelijatiimien kanssa”, sanoo Kemiran tutkimus- ja kehitysjohtaja Reetta Strengell.  "Olimme vaikuttuneita innovatiivisista ja ammattimaisista ratkaisuista ja esityksistä, joita tiimit pystyivät valmistelemaan niin lyhyessä ajassa. Kaikki ehdotukset sopivat hyvin Kemiran strategisiin tavoitteisiin. Koko Kemiran tiimi nautti boot campista, ja saimme ehdottomasti hyviä eväitä työhömme.” 

Lisätietoja: 

Tapani Vuorinen, Professor, Aalto University, [email protected]

Reetta Strengell, Director, R&D and Technology, Kemira Oyj, r[email protected] 

Jani Saarinen, Senior Manager, R&D and Technology, Kemira Oyj, [email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.