Uutiset

Schneider Electric investoi miljoona euroa Aalto-yliopiston ohjelmistokeskeisen automaation opetukseen

Kyseessä on suuri panostus tulevaisuuden osaajien kouluttamiseen, sillä automaatiojärjestelmät monimutkaistuvat jatkuvasti, jolloin myös osaamisvaatimukset muuttuvat.
Aalto Factory of the Future. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Aalto Factory of the Future. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric on aloittanut yhteistyön Aalto-yliopiston kanssa tulevaisuuden osaajien kouluttamiseksi. Schneider Electric on toimittanut Aalto-yliopiston Factory of the Future -yksikön opiskelijoiden käyttöön uusinta ohjelmistokeskeistä automaatioteknologiaa. Investointi ohjelmistoihin, lisensseihin ja opetuksen tukemiseen on yli miljoona euroa.

”Aalto-yliopistossa on valtavasti erikoisosaamista, jota tarvitaan teollisuuden neljättä aaltoa varten. Factory of the Futuren tavoitteena on muuntaa tätä osaamista teollisuuden käyttöön. Oikeiden työvälineiden ja ohjelmistojen avulla tämä onnistuu entistä sujuvammin, kertoo Aalto-yliopiston tekniikan professori Valeriy Vyatkin.

Vyatkin pitää yksikön päätehtävänä kannustaa ja innostaa opiskelijoita teollisen automaation pariin.

”Alalla kaivataan lisää osaajia, ja meidän tehtävämme on tarjota mahdollisimman monipuolisia opintoja tulevaisuuden osaajille. Toki toivomme myös pystyvämme muuntamaan tutkimustuloksiamme teollisuuden käyttöön käytännön tasolla.”

”Kouluttaminen ohjelmistokeskeisen automaation käyttöön on panostus tulevaisuuden teollisuuden teknologioihin. Tämän yhteistyön myötä Aalto-yliopistossa voidaan opiskella teknologiaa, joka tulee jatkossa yleistymään. Avoin automaatioalusta ei ole sidoksissa yhteen suljettuun automaatiojärjestelmään: se on monipuolinen työkalu, joka mahdollistaa paremman asetelman myös työmarkkinoilla”, kertoo Schneider Electric Finland oy:n toimitusjohtaja Jani Vahvanen.

Schneider Electric on pitkään tukenut eri puolilla maailmaa sijaitsevien korkeakoulujen tekniikan ja teollisuuden opetusta.

”Tulevaisuuden teollisuudenalat ovat ketterämpiä, kestävämpiä ja joustavampia uuden, innovatiivisen tekniikan ansiosta”, muistuttaa Aalto-yliopistolla viime perjantaina vieraillut Schneider Electricin johtoryhmän jäsen ja teollisuusautomaation liiketoiminnasta maailmanlaajuisesti vastaava varatoimitusjohtaja Barbara Frei.

Lisätietoa:
Valeriy Vyatkin, tekniikan professori, Aalto-yliopisto (lisätiedot englanniksi)
[email protected]

Jani Vahvanen, toimitusjohtaja, Schneider Electric
[email protected]

Tiedote: Schneider Electric 1.11.2021 

Uutinen 8.6.2021: Avoin, valmistajariippumaton automaatio on työelämän tulevaisuutta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa Alex-oppimisalustan, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.